COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 998 096
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 2 115
Скрит текст:
.....................................
А къпете ли се след всяко излизане? Перете ли си дрехите след всяко излизане? А обувките?
Излиза се до магазина, това съм аз , отпуска съм,  а Марчев ходи на работа ,прибира се и всичко, което е на него се мята в пералнята, това което е било на мен - също,  обувките ни ги вкарвам в банята и с белина , вода и четка ги измивам подметките. Дали отново да поделя, че всеки ден сменям спалното бельо, хавлиените кърпи, гладя задължително... и още и още. Нямам, или почти нямам спирт - купих си 2 бутилки водка и ще ми свършат прекрасна работа, също и с  хубав препарат за прозорци може да се измиват шкафовете в кухнята, той съдържа спирт . Да, не мога да огранича децата да не са на разходка и ги мятаме в колата и на Витоша, днес примерно е прекрасен ден, защо да не са на въздух....на Витоша няма почти никой, тук-там по един човек ...Това е. Забелязвам, че от кооперацията, ние сме само 12 апартамента,  примерно, ги мързи да минат по един разтвор на белина и вода в асансьора - ми .. направих го, не съм се изкривила и изобщо правя всичко възможно да се предпазваме, колкото- толкова. Не разбрах, питането иронично ли беше или не...............................

Ако водката не е 75 градуса или нагоре - няма да ви свърши работа за коронавируса. Това, че има алкохолно съдържание нищо не значи.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:48 от Анонимен

# 2 116
Тази работа с карантинирането на целия ЕС не е ли малко закъсняла? Сега ли се сетиха?
И в такъв случай какво се прави с Швеция, Дания и Холандия?
В крайна сметка не може едните да не можем да се разходим пред блока, а другите да си карат както си искат...
Това просто обезмисля усилията на някои страни досега.
А к'во ще ви стане,ако не се разхождате пред блока 2 седмици.Не,че само в БГ са такива,де.Ето и от тук
Скрит текст:
Dear All, I have worked at NIH and have direct contact with some researchers there.

The thing is very simple. I still see many posts about traveling, taking kids or dogs out.

Either we stay home for about 3 weeks and decrease the propagation speed (it is called cinetics of the virus) or we will be in this situation for up to a year or more. This means you only go out if really needed (no more food and delivery is not available). Very few will resist a year in isolation without serious psychological issues. These are scientific results based on past pandemics and current data.

I do hope everybody realizes at this point that warm weather will not stop this. Otherwise there would be no cases in Thailand for example or Tanzania.

I can understand the kid or dog gets very anxious in the beginning but this is absolutely necessary.

For those believing this is a hoax: talk to your friends in Italy.

Ами например ще издивея! Аз стоя вкъщи от сряда и съм ходила само веднъж до магазина. Направо откачам. И да, мисля да продължа така някак си да избутам двете седмици, но ми странно как на някои хора им се струва супер лесно да не излизаш не знам си колко дни. И то при все, че съм от хората, които не се шлаят чак толкова много по принцип.

# 2 117
  • BG
Не разбрах добре от брифинга днес-някой се е престорил, че е  с дихателна недостатъчност ли?

# 2 118
Само в резюме ще кажа, че мерките трябваше да са насочени към възрастните хора и хората с увреждания.

И най-вече към това да се избегне максимално едновременното разболяване на много хора, независимо от възрастта им.

# 2 119
# 2 120
Actualno.com: Кой е генерал Мутафчийски? (ВИДЕО).
https://www.actualno.com/curious/koj-e-general-mutafchijski-vide … news_1442598.html

# 2 121
И за мен няма начин да пера и търкам цял ден, още по-малко да пера дрехите, с които съм излизала навън непрекъснато. Пръскаме с дезинфектант и забърсваме чат-пат. Не се разхождам и това е.

# 2 122
Не разбрах добре от брифинга днес-някой се е престорил, че е  с дихателна недостатъчност ли?
За кларинетиста стана въпрос,който е транспортиран от Лом с дихателна недостатъчност,но нямал никаква таква се установило в София.
 И да попитам с какво пръскате дрехите с които сте навън?Имам предвид якета примерно...Това не се пере постоянно...

# 2 123
Гевезелъци, не издържате вкъщи...рядко разпасана, мънкаща нация. Да сте се питали как щяхте да оцелявате ако се бяхте родили по времето на втората световна война? Когато са изнасилвали французойките по улиците? И са нямали какво да ядат? М?
Изкъпете се. Направете погача. Гледайте филм. Ограмотявайте се, четете non fiction. Животът не е само в офиса и по моловете!

# 2 124
да, 3тият положителен от Василевци, който го докарали (изпратили) от болницата в Лом до Александровска,  в разрез със Закона. Това каза ген. Мутафчийски. Дали той излъгал, дали лекарите от Лом. ...не знам

# 2 125
  • Другата България
Скрит текст:
Докато всякакви хора влизат, МВР ако трябва ще ги издирва. Положението ще стане още по-зле иначе.
Поредната глупост, ще ме извиняваш.
Не знам като го казваш дали изобщо имаш някаква представа или поне предложение как това би могло да се случи. Защото няма как, но ще ми е интересно да го чуя.
Те си го казаха днес от МВР - някои давали грешни адреси и т.н., но нямало как да се скрият, пак ще ги намерят.
Да,ако не спазват карантина и ако тя е задължителна. И ако в МВР имат конкретни данни за лицето /ако е влязло с автобус, самолет и е попълнило декларация/. Наиситна ли не правиш разлика?
МВР не издирва "всякаквите хора" които влизат през всички ГКПП - та в България. Това казвам. Има такива, които са с ЛА, с БУС-ове, с ТИР-ове, с автобуси постоянно влизат и излизат хора, това са хиляди хора всекидневно, как си представяш МВР да ги издирва? И най-вече-защо? Органът, който следи за това да се спазва карантина е РЗИ, не МВР, не мога да повярвам, че още не се прави разлика. Данните от декларациите, които се попълват на летището отиват при ОПЛ и РЗИ, не в МВР. МВР реагира ако от ОПЛ или РЗИ подадат сигнал за лице, неспазващо карантина, или ако такъв сигнал се подаде от граждани.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:51 от Не се сърди, човече

# 2 126
Ох, "отдавна" някой не беше влизал да ни обясни колко болни и умрели имало от грип само тази или онази година 😂

И да, на генерал Мутафчийски му викат Годжи, понеже прилича на него толкова, колкото аз на Анджелина Джоли. Ама нали требе сме орГинални и духовити.

А, за клариниста симулирал дихателна недостатъчност сигурно е чел първата тема, в която се ръсиха подобни съвети.

Имахме опасения какво ще се случи когато България пламне и как циганите ще обсадят болниците и ще бият лекари, защото не ги лекуват или защото 60тия им братовчед е умрял там поради липса на грижи. Е, май ще се затвърдят тези наши страхове.

# 2 127
  • София
Това чух, може и да съм чула или разбрала грешно. Ти какво чу, когато говореше мъжът от МВР?

# 2 128
  • Другата България
Това чух, може и да съм чула или разбрала грешно. Ти какво чу, когато говореше мъжът от МВР?
Анди, аз не съм слушала мъжът от МВР.
Но можеш да си сигурна, че знам какво казвам. Твое право е да ми вярваш или да не го правиш.

# 2 129
  • Варна
Не намирам информация, знае ли се колко са починалите за последните 24 часа в Италия... В смисъл повече ли са от вчера...

Общи условия

Активация на акаунт