COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 993 183
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 175
Ми аз съм в Англия. Днес времето е много хубаво и магазините и заведенията са пълни, на фона на над 1400 заразени и 35 починали.
Няма по-глупаво нещо от този лекомислен подход, да се престорим, че нищо не се е случило. Не видях хора с маски, нещо повече, стълпотворение в хранителните вериги. Да не мислите, че е по-добре?
Позната англичанка, вв 60-70, кашляше като куче, че и ми се надвеси над количката да ми види детенцето. За тойлет пейпър тръгнала. Sad
Аз съм в Лондон и мога да кажа, че въпреки хубавото време улиците са забележимо по-празни, а хората масово ходят с маски и определено се усеща напрежение.
Все повече критики има към политиката на "нищоправене" на правителството. Аз днес не си пуснах децата на училище, както и голяма част от родителите, поне в нашето училище. В ЮК не е разрешено и е наказуемо децата да не ходят на училище, затова в момента минаваме с вратичката за самоизолация по преценка на родителя, която е 7 дни, а след това ще мислим в движение какво да правим.
Ваканцията започва на 7.04, но това е много време при тези обстоятелства, дано се откажат от мантрата за колективния имунитет дотогава 🙏

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 19:42 от *peteto*

# 2 176
Така /по Мутафчийски/, инфо имам от девер ми в Испания, Навара. Стоят си вкъщи.

# 2 177
Скрит текст:
На мен ми прави впечатление, че Германия обявяват нови бройки заразени през 15 - 20 минути. И то бройки от сорта на 15 - 20 - 50 - 100 нови случая. Последно преди малко обявиха още 250.

Аз от утре съм решила сутрин и вечер да си записвам на един лист случаите на най-заразените страни и да следя за себе си как върви заразяването.
Защо ти е да записваш? Като цъкнеш на всяка отделна страна в worldometers, си излизат графики, в които можеш да видиш цифрите ден по ден като плъзнеш курсора на мишката.

# 2 178
Алекина, не се знае дали пазят. Днес лл на децата ми каза, че маска от  хасе не върши работа. Препоръча ми да пера еднократната, която имам.

# 2 179
Моята информация е от Валенсия - седят си по домовете, защото има сериозни санкции.

# 2 180
Скрит текст:
На мен ми прави впечатление, че Германия обявяват нови бройки заразени през 15 - 20 минути. И то бройки от сорта на 15 - 20 - 50 - 100 нови случая. Последно преди малко обявиха още 250.

Аз от утре съм решила сутрин и вечер да си записвам на един лист случаите на най-заразените страни и да следя за себе си как върви заразяването.
Защо ти е да записваш? Като цъкнеш на всяка отделна страна в worldometers, си излизат графики, в които можеш да видиш цифрите ден по ден като плъзнеш курсора на мишката.

Защото от 29.02. не съм излизала навън, като изключим четвъртък и петък за малко по горите и си търся с какво да се занимавам Grinning

# 2 181
Не, че ги мори повече бе хора... Просто изследват абсолютно всички контактни. Другите не го правят това. Тестват само клинично болните, а не всички около тях. Затова и бройките са им никакви.
Да допъня. По данните от днес: 27.980 случаи, 137.962 направени тестове.

# 2 182
Току-що пуснаха бройката за Италия

Нови заразени + 3233 /общо 27 980/, починали + 349 /общо 2 158/

Положението в Италия продължава да бъде страшно...Някой дава за сравнение Китай, обаче тук разликата е, че в Китай бяха приложили изключителни мерки, които костват много финансови средства, а и китайците са изключително стриктни в спазването на всички мерки, докато при нас това не важни въобще...По-назад имаше едно чудесно видео, което отлично представяше под какви мерки е поставен живота в Китай.
Та оттам и многото жертви, които Европа ще даде...Тук напр. си имаме и едно малцинство, което въобще не виждам как биха спазвали хигиенни, пък и каквито и други мерки. Тежко ни...

# 2 183
Уф...що не действа тая карантина в Италия..? Много жалко.
В Китай карантината започва на 23 януари, когато новите случаи са 259 и на 14 февруари новите случаи започват да падат, като на 14 февруари новите са 2641 ... Пикът е на 13 февруари- 5000.
Но дали са верни цифрите! Правили ли са тестове на всички!
Източник: worldmeters.info

# 2 184
Алекина, не се знае дали пазят. Днес лл на децата ми каза, че маска от  хасе не върши работа. Препоръча ми да пера еднократната, която имам.

Маска от хасе на три ката пази повече от еднократните. Това го каза някой от щаба преди няколко дена вече и аз се обърках кой точно. Тогава решихме да си ушием. Пере се и се глади. ЛЛ нещо не е чул.

Допълвам се, Мутафчийски го каза - https://offnews.bg/obshtestvo/gen-mutafchijski-ushijte-si-maski- … -ot-t-723849.html
""Една ушита вкъщи трипластова маска е 10 пъти по-ефективна от хирургичните маски, които се продават в аптеките."

# 2 185
Хм, аз бях една от фенките на Мутафчийски - в смисъл вдъхващ доверие, със самообладание и прочее. Докато не попаднах на това

Не знам какво да мисля .... Според вас възможно ли е да е монтаж, поредния фейк и т.н. Видеото имам предвид. Макар, че гласът си е на генерала?

Ха, че той го описа тоя коронавирус като все едно хремата те е хванала за ден-два. Не не е монтаж, аз намерих предаването в сайта на БТВ наистина си го казва. Мисля, че е от 29 февруари или 1 март.

# 2 186
В Китай карантината започва на 23 януари, когато новите случаи са 259 и на 14 февруари новите случаи започват да падат, като на 14 февруари новите са 2641 ... Но дали са верни цифрите! Източник" worldmeters.info

В Китай още ли са под карантина и стоят затворени по домовете?

# 2 187
Здравейте, знаете ли някъде в София дали продават предпазни маски за лице ушити от плат, то е ясно, че по аптеките отдавна няма. Благодаря!
muse shop

За тия туристи...значи за тираджии и т.н. служебно пътуващи лица съм 10000 % да им съдействат. Но туризъм...сега....е това е дебилно

# 2 188
  • София - Рим и обратно
В Китай отдавна не изследват безсимптомните.

# 2 189
В Китай карантината започва на 23 януари, когато новите случаи са 259 и на 14 февруари новите случаи започват да падат, като на 14 февруари новите са 2641 ... Но дали са верни цифрите! Източник" worldmeters.info

В Китай още ли са под карантина и стоят затворени по домовете?

вече не, но ходят с маски. Счита се че епидемията е отминала, като повечето са се излекували. Има още болни,даже и такива които са в критично състояние, но не очакват нови заразени в големи мащаби каквото беше (ако трябва да им вярваме на думите)

Общи условия

Активация на акаунт