COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 838
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 670
  • София
...
Част от тези полети летят празни, за да си запазят коридора.
Не се шашкайте толкова, вече не се допускат чужденци от рисковите страни. примерно Мадрид.
Тва пък какво малоумие е, не е истина.
Ти нали си много умна и си стоиш у дома, какво те интересува, че български граждани не могат да се приберат по домовете си...
Да де, не ме интересува, да не съм ги пратила аз там.
Визирах безсмислено хабене на ресурс и замърсяване на околната среда за "празни" полети

# 2 671
  • София
Повечето хора ходим на работа, не си стоим вкъщи, защото имаме отговорност. Обаче това как подавали молби за напускане - ами, да, ще подават, защото те ще се занимават конкретно с болни с вируса, а са неподготвени. Слушах го и сутринта онзи от БЛС май беше - наприказва една камара приказки, ама нищо контрекно.

# 2 672
  • Пловдив
Също и ми се струва нередно, че започнаха да съобщават само "еди колко си положителни" и ни дума повече...Естествено не искам имена, ама поне област и възраст.

# 2 673
"Става ли ясно на колко по-голям риск са изложени медицинските работници?"

Разбира се че ми е ясно. Ясно ми е още нещо. Че когато източват здравната каса и пренасочват пациенти към частните си кабинети тогава са лекари. А когато стане напечено вече не са толкова лекари. Абсолютно съм сигурна, че и ония "лекари" от Пазарджик дето ги даваха по Нова ТВ със доходи от по 50000 лева на месец и те са притеснени и ще си останат вкъщи.
Защитавайте ги, може да си имате причина разбира се, но се молете да не попадате на такива в живота ... Бъдете здрави.

# 2 674
  • софия
Е затвориха Европа.Малко късно.

# 2 675
Скрит текст:
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

Назидателният тон на Мутафчийски и на мен ми писва, да си вършат работата в щаба...да решат проблема с 2ра градска..
Мутафчийски първо трябваше  да предложи да се затворят граници ,летища,автогари и тогава да се кара на хората ,че са в парка и се разхождали.От 3 седмици си държа детето вкъщи,мерки извънредни откъм почистване,стоим си вкъщи ,а някои си ходят на почивки,всеки ден пристигат самолети и рейсове от всякъде-първо от там трябваше да започне ,а не да не се събират повече от двама в помещение-ега ти тъпотията....

Защо мислиш, че не го е предложил.. не виждаш ли, че правителството се среща единствено с бизнеса и мисли само за бизнеса, сакън да не изпусне да прибере още някой лев..

# 2 676
  • София
И дай сега да им го върнем на лекарите - да мрат без защитно облекло, хак да им е! Така ли? Те като се изпоразболеят после и в частния им кабинет няма да можеш да отидеш. А сестрите и те ли точат здравната каса? Те са най-онеправдавата част от медицинското съсловие, а са именно на първата линия. Сестрите извършват всички необходими манипулации, а не лекарите.

# 2 677
Скрит текст:
...
Част от тези полети летят празни, за да си запазят коридора.
Не се шашкайте толкова, вече не се допускат чужденци от рисковите страни. примерно Мадрид.
Тва пък какво малоумие е, не е истина.
Ти нали си много умна и си стоиш у дома, какво те интересува, че български граждани не могат да се приберат по домовете си...
Да де, не ме интересува, да не съм ги пратила аз там.
Визирах безсмислено хабене на ресурс и замърсяване на околната среда за "празни" полети
За второто си права, по принцип.

# 2 678
Баце е сега се насира от страх, защото ако истерията продължи още малко, отиде им преизбирането.
Или си стои в бункера, едно от двете...

# 2 679
И дай сега да им го върнем на лекарите - да мрат без защитно облекло, хак да им е! Така ли? Те като се изпоразболеят после и в частния им кабинет няма да можеш да отидеш. А сестрите и те ли точат здравната каса? Те са най-онеправдавата част от медицинското съсловие, а са именно на първата линия. Сестрите извършват всички необходими манипулации, а не лекарите.

Що си мислиш че ще стъпя при тези точно -те като хора НЕ струват...какво остава като медици.

# 2 680
Да не дава Бог да попадаш в рецете на медиците у нас!
Нито ми е жал,нито ще изляза да им пляскам,щото видиш ли си вършат работата?!?
Както каза някой и по-назад в темата, и касиерките в супер-маркетите работят!

Що си мислиш че ще стъпя при тези точно -те като хора НЕ струват...какво остава като медици.
Именно
Налази ли те нещо,кръстиш се и се молиш да оцелееш,въпреки лекарските опити да си съкратят живота по-бързо!

# 2 681
Едните работят с продукти, другите - с човешки животи. Явно е идентично...

# 2 682
Нямам възможност са чета всеки пост и може да се изкажа неподготвена, но едно не мога да разбера - Отпуснаха ли ни пари за борба с вируса а ако да, защо не се купят костюми и оборудване за всички, които имат досег с болни?
Днес съм на работа и от това, което видях напът за тук, няма никаква разлика в човекопотока по улиците от преди мерките. Имам чувството, че си играем на филм само.

# 2 683
  • София
Да, летят празни самолети да си запазят слотовете, заради някаква стара директива на ЕС. Ще я променят. Къде е Грета да протестира срещу замърсяването?
https://money.bg/business/bryuksel-spira-praznite-poleti-zaradi-koronavirusa.html

https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/03/11/4039379_zaradi_koronavi … a_aviokompaniite/

# 2 684
  • Там,където се събуждам щастлива.
За лекарите не знам, но стринка ми е обикновена медицинска сестра. Никакви предпазни мерки нямат. Санитарите минавали дръжките на вратите със спорт и това е...

За такива като нев ми е най-жал. И в рискова група е, защото не е на 20.

Общи условия

Активация на акаунт