COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 143
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 655
Тука доста се смени тона в тази тема от самото начало преди 2 месеца.
Всеки споделя нещо ,но не е нужно да се напада .Да ,чела съм я Хипократовата клетва и имам много близки ,роднини ,които са медици и в този труден момент знаят какво ги чака и -ДА-са преди всичко са хора.И аз по-добре знам какво е положението в болниците,защото имам инфо от източника
.Това ,че не го споделям е сигурно да не всявам паника.И моите близки също се страхуват да работят ,но всички ще бъдат  на първа линия,защото знаят ,че няма да достигат квалифицирани хора в един етап.
И да -нямат екипи нямат предпазно облекло!

# 2 656
Преди демокрацията всички медицински кадри подлежаха на военна мобилизация. Ходеха периодично запас. При отказ, можеха да бъдат лишени да упражняват професията си.

# 2 657
  • София
"Не съм си избрала тази професи.."- дрън-дрън! Шубе те е, ама се опитваш да го прикриеш със седем реда думи. Като те е шубе, поне не ги обвинявай, а си стой на четирибуквието вкъщи! Те трябва да имат предпазно облекло. Да не мислиш, че нямаше да го използват, ако го имаха! Не може да я караме като в Опълченците на Шипка.

# 2 658
jhbd, ако не се лъжа, лекари и медицински сестри подлажат на мобилизация. Едно време приятелка получи и военна книжка заедно с дипломата си за медицинска сестра.
В крайна сметка, никой не може да задължи никого да прави каквото и да е било унас. Ами да си губят правата тогава.
А банките да оставят по един дежурен клон за спешни операции. Всичко останало може да става онлайн.
Прав/а си, че подлежат. По тази причина го и написах. Отнася се и за другите професии които изредих. Клонове на банки в много градове има само по един. Няма как да ги затворят. Предполагам, че и в тях има майки, които в момента са в отпуск, за да могат да си гледат децата.

# 2 659
В Испания били конфискували защитни облекла и маски от фабрика. Защо го правят - нали все някой трябва да ги произвежда тия неща

# 2 660
  • Пловдив
Градски транспорт-Пловдив(снимката не е моя):
Скрит текст:
Не може и да се говори за мобилизация на лекари при положение, че границите до вчера бяха отворени, контрол на пристигащите почти липсва, работи всичко (само градският транспорт е по-нарядко, за по-ефективен обмен на вируси) и се разчита на речи, които да ударят хората по чувствата.

# 2 661
Преди демокрацията всички медицински кадри подлежаха на военна мобилизация. Ходеха периодично запас. При отказ, можеха да бъдат лишени да упражняват професията си.

Да. Бях малка. Спомням си консервите Русенско варено, които майка ми купуваше Simple Smile
Да обявяват пълна карантина и това е. За бизнеса, в момента е пълна агония. Уж трябва да работим, ама поръчки няма. Не искаме да си освободим оерсонала, ама без приходи, се закопаваме. По добре за няколко дни всички по къщите и после рестарт на икономиката.

# 2 662
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

това са полетите днес, кацащи

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Част от тези полети летят празни, за да си запазят коридора.
Не се шашкайте толкова, вече не се допускат чужденци от рисковите страни. примерно Мадрид.

# 2 663
  • София
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

Назидателният тон на Мутафчийски и на мен ми писва, да си вършат работата в щаба...да решат проблема с 2ра градска..
Мутафчийски първо трябваше  да предложи да се затворят граници ,летища,автогари и тогава да се кара на хората ,че са в парка и се разхождали.От 3 седмици си държа детето вкъщи,мерки извънредни откъм почистване,стоим си вкъщи ,а някои си ходят на почивки,всеки ден пристигат самолети и рейсове от всякъде-първо от там трябваше да започне ,а не да не се събират повече от двама в помещение-ега ти тъпотията....

# 2 664
  • София

това са полетите днес, кацащи

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Не се шашкайте толкова, вече не се допускат чужденци от рисковите страни. примерно Мадрид.
Вече е от утре......след дъжд качулка е целият цирк

# 2 665
  • София
...
Тва пък какво малоумие е, не е истина.

# 2 666
Andariel, да, не съм си избрала тази професия, въпреки натиска от родителите мизащото съм смятала, че тя е призвание, че е самоотвержена професия и че не е за мен.
И да, страх ме е. Но не мога да си стоя у дома, докато не обявят пълна карантина, защото имам отговорност към  персонала си.
Винаги съм подкрепяла медиците, подписала съм всичките им петиции, смятам, че са недооценени в България.

# 2 667
...
Тва пък какво малоумие е, не е истина.
Ти нали си много умна и си стоиш у дома, какво те интересува, че български граждани не могат да се приберат по домовете си...

# 2 668
Мисля, че един от случаите е в Токуда Sad

Няма как да е там - нямат инфекциозно отделение, не правят и тестове.

На мен ми е любопитно от къде е тази информация, че е от Токуда.

# 2 669
Всички заразени чужденци, не могат ли да ги накачурат на един самолет и да се махат от тука?

Общи условия

Активация на акаунт