COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 534
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 640

Не, не мълча. Това, че не сте чели какво съм коментирала, не означава, че мълча. Днес са ги накарали отново да носят починал човек, но шефът им ги е задължил да си облекат скафандри, да сложат маски и ръкавици. След връщането им са ги накарали да си почистят всичко с белина. Попитах от какво е починал човекът, но не получих отговор, защото ме знае, че съм паника. Не е коментирал, че някой от тяхната служба възнамерява да напуска. Да, малки са им заплатите, но те са си избрали тази професия.

Не сте ме разбрали. Давах за пример вашия съпруг и още много други които в тая ситуация си вършат задълженията и мълчат. Не се оплакват защото за тях професията е призвание за разлика от лекарите във втора градска и др подобни.

# 2 641
  • София
Затварянето на граници е по-важно от затварянето  на хора. Сега 4 души стоиме в 40 квадрата апартамент (дори без балкон,на които да излезнем). Незнайно докога. Така,че не винете хората,които са излезнали навън за малко.
То това не е химическа война, човек може да излезе. Съвсем ясно е какво не може. Във Франция Макрон снощи им се кара, че като отидат да потичат в парка и се съберат 20 човека приятели. То и това е нормален рефлекс, но всеки става вече самотен бегач Wink

# 2 642
Скрит текст:
А това с полетите просто не го знам защо продължава. Пристига всякаква паплач тука и после тях ще лекуват, а хората тук ще мрат в домовете си.
+ 1 Hands V Абсолютно съм съгласна. Всяка събота на Летище София е кошмар в истинския смисъл на думата. Прииждат най-малко 6-7  чартърни полета от Западна Англия, Шотландия и околности с по 220 човека в самолет. И се насочват към вътрешността и ски курортите ни. От Израел потока е огромен и ежедневен - освен за ски и хазарта ги влече насам. Не спират да пълнят казината и игралните зали. Направете сметката за каква бройка потенциални вирусоносители иде реч. Отгоре на всичко до скоро имаше и по 3 полета дневно от Милано-Бергамо. Първо това безумие трябваше да се спре. В крайна сметка трябва да се реши кое да опазим здравето на хората или туризма.
И на целия този фон всички извънредни мерки някак си се обезсмислят. Поне за мен.
Аз се чудя и друго. Има заповед, че граждани на повечето силно засегнати държави не могат да идват на територията на България, забранено е. Те все пак кацат в София. Авикомпаниите, които ги докарват, нарушават закона. Защо няма санкции? Защо няма тежки глоби? Защо няма отнемане на лицензи за превозвачи? Туроператорските фирми също трябва да подгонят. Имам някакво чувство, че целта не е да се предпази народа, а да се смаже дребния бизнес. И затова натискат само хората.
Сама сте си отговорили. Не идват граждани на тези държави, а наши граждани, които в момента са в чужбина. Освен това от утре започва да важи за повече държави. До днес, ако не се лъжа, е само за пет. Ако визирате случая с англичаните в Банско, до момента нямаше ограничение за тях.

Затварянето на граници е по-важно от затварянето  на хора. Сега 4 души стоиме в 40 квадрата апартамент (дори без балкон,на които да излезнем). Незнайно докога. Така,че не винете хората,които са излезнали навън за малко.

Това беше преди месец, когато повечето четяха смешки във фейса за коронавируса или конспирации, че такова животно нема, или ако го има, не е по-страшно от грипа. И сега има невярващи, пък тогава как можеха да вземат от правителството и щаба такива мерки, дори и да искаха, ми е много трудно да си представя. Щяха да ги разкъсат. Вече е късно, вирусът вече е тук. Не пречи да ги затворят границите, но и хората трябва да се затворят по домовете.

# 2 643
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

това са полетите днес, кацащи

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8

# 2 644
Когато има желание...има и начини.
Когато липсва желание-има оправдания!
Това за "медиците", които се изпокриха като мищоци. Срам. Грозно. Жалки са!!
Евала на останалите.
Към мишоците изпитвам съжаление само...

# 2 645
Хайде едно отрезвително видео, че страстите много се напекоха...

https://www.youtube.com/watch?v=kzA0PQGyRHk&t=37s

Oтрезвително видео n2

https://www.youtube.com/watch?v=FhuLxTgEv5Y&t=30s
Съжалявам, не мога... 20 страници напред ме чакат, ама този бисер, този титан на мисълта трябва да го обсъдя.
Някак успях да изгледам 9 мин от първото, без да умра от смях. Хора, гледайте! Няма по добра терапия за нервите от това да гледаш "специалисти", които дрънкат такива колосални глупости, че направо се чудиш дали не гледаш "Комиците".
Имало корона вируси, че и ваксини имало, че и те можели да се ползват, защото са от една група... Не, не, не мога.

# 2 646
Някой виждал ли е Баце от 3-4 дни насам?

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 09:09 от bobby_me

# 2 647
Приятел на мъжа ми е тестван позитивно вчера (става дума за Северен Рейн-Вестфалия), имали са контакт преди седмица.

И двамата нямаме никакви симптоми. Свързахме се с личната лекарка, нямало нужда от тест, оставаме си вкъщи за 14 дни, а може и за по-дълго тъй като и двамата имаме вариант за хоум офис. Съобщихме на хората, с които сме се срещали, те също ще се самоизолират.

Приятелят също се лекува вкъщи. Всъщност лекува е силно казано, оплакванията му са като при нормален вирус или настинка - болки в костите, обща умора и ниска температура (около 37-37,5). Не приема никакви лекарства за момента. Чака да му мине от само себе си или да се влоши общо взето.

# 2 648
Скорострелно трябва да се прекрати влизането и от UK, само нискотарифните стоварват 6 полети на ден....това са около 1000 души, от които 500 са от махалите поне..карантина там - йок.

Назидателният тон на Мутафчийски и на мен ми писва, да си вършат работата в щаба...да решат проблема с 2ра градска..

Ако британците наистина ходят по концерти, а после на курорт в чужбина, оставам безмълвна.
Но са изолирали пенсионерите за четири месеца.

Stereophonics концертират в пълни зали в Манчестър и Кардиф:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velka-britanie-koronaviru … 9_zahranicni_mama

# 2 649
Не идват граждани на тези държави, а наши граждани, които в момента са в чужбина. Освен това от утре започва да важи за повече държави. До днес, ако не се лъжа, е само за пет. Ако визирате случая с англичаните в Банско, до момента нямаше ограничение за тях.
Добре, няма значение дали са наши  или не, но повечето са малоумни. Едните ще хукнат да се събират с близки и роднини, а другите ще почиват промоционално в луксозен хотел. Не го разбирам това.
Много хора се отнасят несериозно, дори безотговорно към проблема, а страдат невинни.

# 2 650
Скрит текст:

Не, не мълча. Това, че не сте чели какво съм коментирала, не означава, че мълча. Днес са ги накарали отново да носят починал човек, но шефът им ги е задължил да си облекат скафандри, да сложат маски и ръкавици. След връщането им са ги накарали да си почистят всичко с белина. Попитах от какво е починал човекът, но не получих отговор, защото ме знае, че съм паника. Не е коментирал, че някой от тяхната служба възнамерява да напуска. Да, малки са им заплатите, но те са си избрали тази професия.
Не сте ме разбрали. Давах за пример вашия съпруг и още много други които в тая ситуация си вършат задълженията и мълчат. Не се оплакват защото за тях професията е призвание за разлика от лекарите във втора градска и др подобни.
Разбирам, че сме в раздел Клюкарник, ама все пак не пречи да пишем малко по-аргументирано. Не можете да сравнявате работата с труп, с работата с жив, болен човек, който диша, кашля, киха в лицето на тези лекари. Хайде вижте каква е разликата:
Цитат
Начини на заразяване
Чрез големи капки
Предаването на COVID-19 може да се случи чрез пряк досег с големи капки (т.е. рискът е ограничен до ~180 см от пациента)(Carlos del Rio 2/28).
Това е типично за респираторни вируси като този на грипа.
Предаването чрез големи капки може да бъде предотвратено чрез използване на стандартни хирургически маски.
.....
 Канадското правителство и Световната здравна организация  препоръчват само мерките срещу заразяване по капков път при рутинна грижа за пациенти с COVID-19.  И двата наръчника обаче препоръчват предпазни мерки срещу заразяване по въздушно-капков път за процедури, които генерират аерозоли (напр. интубация, неинвазивна вентилация,     кардио-пулмонарна първа помощ, ръчно обдишване с АМБУ и бронхоскопия).
.....
Използването на предпазни средства срещу заразяване по въздушно-капков път за всички заразени или потенциално заразени с COVID-19 пациенти вероятно ще доведе до бързо изчерпване на маските от типа  N95.  Това ще остави здравните работници необезопасени в случаите, когато действително ще се нуждаят от тези маски за генериращи аеорозол процедури.

Става ли ясно на колко по-голям риск са изложени медицинските работници?

# 2 651
  • София
https://www.skandal.bg/bg/eto-go-pazarat-na-uzhasite-v-uhan-ot-k … ovid-19-video-18/ Пазарът в Ухан. Дали вирусът е тръгнал оттам, само можем да предполагаме, но изглежда потресаващо.

# 2 652
  • София
Ако имат, досега някой щеше да го покаже. най-малкото щяха да ги принудят да го покажат. Ако искаш отивай доброволец, измъкни го това облекло и го покажи, щом си сигурна, че го има!

# 2 653
  • Пловдив
jhbd, ако не се лъжа, лекари и медицински сестри подлажат на мобилизация. Едно време приятелка получи и военна книжка заедно с дипломата си за медицинска сестра.
В крайна сметка, никой не може да задължи никого да прави каквото и да е било унас. Ами да си губят правата тогава.
А банките да оставят по един дежурен клон за спешни операции. Всичко останало може да става онлайн.

# 2 654
  • софия
По голяма паника не съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт