COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 443
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 610
  • София
С голи ръце в епидемията! Не ставайте смешни, те като паднат, от гинекологията помощ ли да чакаме?!
И войниците не тръгват с голи ръце на война....

# 2 611
  • София
Вчера имах много работа, голяма част от гражданите идваха без маски и без да е наложително да го правят... Не знам какво да кажа просто. Не видях никой да взема нещата насериозно.
 Иначе при нас решиха да работим на две групи през седмица, а не през ден, както беше първоначалната идея. Имаше идея работата отвкъщи да се улесни, но ръкодството прецени, че нямало нужда на този етап. 🙄
 Днес специално ще почивам, защото и ММ са си направили график за офиса, трябва да отиде днес и аз ще гледам детето.
 Вчера с колежката сме имали контакт поне с 20,30 човека. Нищо не можем да направим обаче.

# 2 612
За мен всичкия медицински персонал трябва да бъде мобилизиран. На всеки отказал, да му се отнемат прават! Когато източват здравната каса, нямат против да работят, сега се сетиха, че няма условия. Майка ми е мед сестра и е в потрес от докторите.
Съмнявам се, че ще ги оставят без предпазни облекла да работят.

Къде в хипократовата клетва пише, че всеки лекар трябва да се подлага на заразяване и да рискува живота си и този на близките си?
И те са хора впрочем, не ги мислете за герои от филмите.
Особено пък ако работят без защитно облекло ги разбирам. Не ги оправдавам, но ги разбирам.

# 2 613
В Израел ако откажеш задължителната наборна казарма, независимо дали си мъж или жена, влизаш в затвора...
Desperate times call for desperate measures.

Иначе пък лекарите досега си рекетираха пациенти и точиха здравната каса и нямаха проблем. Това е все едно по време на война армията ни да дезертира.

# 2 614
Предлагат опашка през 2 метра пред супермаркети.
то ако не им го кажат от телевизора, ни моат се сетят.
Ако тръгнете да се вманиачавате и истерясвате за дезинфекции и почистване, което зависи от държавните служби, ще се гътнете скоро.  Ръкавици, очила, маски (шалове) и Божията помощ.

# 2 615
Трябва да подсигурят лекарите. Ако те окапят,  то какво остава за нас?
Не знам до колко е страшен вирусът, но ми става страшно от това,  което прави с хората. Тепърва ще си покажем грозните лица.... от страх.

# 2 616
Снощи четох за израелците, които са били на ски ваканция в България, но не се посочва къде.  Прибрали са се началото на март. Поставени под карантина са развили симптомите на коронавирус. В някои от ски курортите ни има огнище от февруари... Може би Банско, може би китаеца, а може и още някъде другаде...

# 2 617
67 случая в България, тоест от вчера имаме 5 нови.

Къде са новите?

# 2 618
  • София
Аз не вярвам във Втора градска, където масово са подали молби за напускане, да нямат защитни средства и облекла. Определена е за целта сепак.

# 2 619
Заразните туристи нашите медици ли ще ги лекуват?  Не ми е ясна схемата

# 2 620
Оф, от седмица чакаме много лошото да дойде, миналата седмица заплашвахте, че тая седмица идвало, вече сме тая седмица, айде да идва, че да свършва, че яко ми писна.
Ако не се беше вдигнала тая истерия по медиите, нямаше и да разберем, че нещо се случва.

# 2 621
За мен всичкия медицински персонал трябва да бъде мобилизиран. На всеки отказал, да му се отнемат прават! Когато източват здравната каса, нямат против да работят, сега се сетиха, че няма условия. Майка ми е мед сестра и е в потрес от докторите.
Съмнявам се, че ще ги оставят без предпазни облекла да работят.

Честох снощи за мерките, които се вземат в Бавария в тая ситуация. Ще бъдат ангажирани дори студенти по медицина, пенсионирани лекари, както и такива в отпуск по майчинство.

# 2 622
Да вземете да я прочетете ли тази Хипократова клетва? Имате ли представа изобщо за какво иде реч като говорите? Къде пише в нея, че лекарят трябва да жертва живота си, за да спаси пациента? Не е никак дълга, вземете я прочетете.

А за законите нещо да кажете? Закон за здравословни и безопасни условия на труда нямаме ли?

Обаче хайде и законите да оставим. Нали медицинският персонал ако не е защитен има риск да зарази и хора, които не са болни? А като се разболеят лекарите и сестрите кой ще ви лекува?

Или викате да мине това чудо, пък утре пак ще кажем, че са "мафията в бели престилки". Днес само малко да излезем да попляскаме на балконите, утре пак старата песен ще си запеем. Е много е лицемерно.

# 2 623
  • София
А това с полетите просто не го знам защо продължава. Пристига всякаква паплач тука и после тях ще лекуват, а хората тук ще мрат в домовете си.
+ 1 Hands V Абсолютно съм съгласна. Всяка събота на Летище София е кошмар в истинския смисъл на думата. Прииждат най-малко 6-7  чартърни полета от Западна Англия, Шотландия и околности с по 220 човека в самолет. И се насочват към вътрешността и ски курортите ни. От Израел потока е огромен и ежедневен - освен за ски и хазарта ги влече насам. Не спират да пълнят казината и игралните зали. Направете сметката за каква бройка потенциални вирусоносители иде реч. Отгоре на всичко до скоро имаше и по 3 полета дневно от Милано-Бергамо. Първо това безумие трябваше да се спре. В крайна сметка трябва да се реши кое да опазим здравето на хората или туризма.
И на целия този фон всички извънредни мерки някак си се обезсмислят. Поне за мен.

# 2 624
Силно се надявам да има повече доброволци в БГ!

Общи условия

Активация на акаунт