Какви са мерките на правителството след това, някой говори ли за това? И Китай плеснаха с ръце и заявиха "Излекувани сме", ама като го пуснат тоя народ, дето месец седя между четирите стени, какво ще се случи с тях? Вирусът няма да изчезне, той вече е част от нас.
Мислят ваксини, лекарства, ама кога? Как ?
Аз отдавна писах какво трябва да се направи - под карантина да остават възрастните хора над 65 годишна възраст, болниците, хосписи, хора с хронични заболявания, домове за стари хора и това е. Да продължи активна дезинфекция на обществени места, транспорт, да продължи политиката да няма големи събития за месец, два.
Останалите може да си живеем както до преди извънредното положение, като на хората трябва да им се говори, да спазват хигиена и отговорност към другите и когато са болни, да си стоят вкъщи.
И още нещо - красотата на демокрацията е в това, че живота и здравето на хората са в собствените им ръце. По медиите постоянно да се тръби, че хората трябва да пазят хигиена, да се тръби, че възрастните хора и тези с хронични заболявания трябва да стоят по домовете си. И да се уповаваме на Бог, както, в много от случаите, го правят и медиците, когато са безсилни пред смъртта.
Някой назад писа за майка си на 73, че излиза и си купонясва. Имайте предвид, че ако не друго, хората на тази възраст вече се подготвят да си отидат завинаги. Щом е решила да си купонясва след като вече й е обяснено, че е в рисковата група, трябва да разчитаме на карантината - да се каже, че хората на тази възраст трябва да си стоят вкъщи под карантина. Въпреки, че мен ако ме питате, на тази възраст човек трябва да се радва на живота, защото всеки ден му е подарен и така. Много възрастните хора като приумират, така и така не ги вземат в болница (колкото и грубо да звучи това, но е факт, за съжаление).