COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 148
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 510
  • На топло
Във Франция:
+1097 нови случаи за 24 часа.
 +27 
В момента по болниците има 699 в тежко състояние.

# 3 511
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Като гледам със Сърбия се движим горе долу по еднакъв брой на ден. А Италия ме е страх да я гледам. Смъртните случаи в Китай са с хиляда повече отколко в Италия???? УЖАС. Сега пикът  е в Европа. В Китай има малко случаи в сравнение с мащабите на страната.

# 3 512
  • София
Нашето държавно учреждение ни разпуснаха да си стоим по домовете, но оставаме на разположение и дежурим. Мисля си, че беше добро решение това, но пак ще си психяствам, но вкъщи. Страх ме е. Направо тряя да спра да чета темата, но ме влече и си мерих и темп даже. Ще отключим некоя мания от тази карантина ама по добре, но ще съм здрава. Зай Боже да мине това по бързичко и да се справим. Играя го оптимист, а не съм.Но и тва ще мине. Силна нация сме.
В платена или неплатена отпуска ви пуснаха?

# 3 513
Цитат
А какво става с тези които го преболедуват и се предполага, че са с имунитет? И те ли за месеци затворени по къщите?
За това май никой не е помислил. Ако се докаже изграден имунитет и че той вече не може да разпространява заразата може и да получи някакъв мед. документ че за него мерките може да не важат.

Обмисля се и въвеждане на правни мерки в специален законопроект за извънредното положение. Уреждат се редица срокове, спиране на запори и срокове по висящи дела, и завишени санкции за медици отказващи да окажат помощ.
А санкцията на медик (освен професионална) при отказ да окаже помощ, не е ли нарушение на човешките права? Или ще въведат военно положение, че да може да ги погазват ненаказано?

# 3 514
Според мен карантината ще трае поне до юли. Който брои дните до 1 април или 14ти ли беше, ще е доста разочарован. Аз съм се настроил психически за една година карантина.
Чак толкова не ми се вярва. Ако до 1 година не бъде овладян вируса ще настъпи апокалипсис по целият свят. Според мен е невъзможно ситуацията да продължи толкова дълго. То самите мерки които се взимат по цял свят ще спрат разпространението на вируса. Аз предвиждам че до юни, юли ще се е нормализирало положението и живота ще е като през 2019 най късно до юни. Аз вярвам че затоплянето също ще даде ефект но също смятам че ако не вземат сега превантивни и адекватни мерки вируса ще се развихри по това време в Южна Америка и Африка по начина по който се вихри в момента в Европа.

# 3 515
ББ по Нова тв

# 3 516
Според директора на института Роберт Кох ( минава за един от най добрите в света) кризата с Короната може да продължи до 2 години :
https://www.n-tv.de/panorama/Corona-Krise-koennte-zwei-Jahre-dau … icle21647563.html
За две години с тези темпове, няма да има материал за заразяване. По вероятно е да има някакво затишие и след време да започне наново, примерно следващата зима.

# 3 517
Според мен карантината ще трае поне до юли. Който брои дните до 1 април или 14ти ли беше, ще е доста разочарован. Аз съм се настроил психически за една година карантина.
ще има

# 3 518
Абсолютно прави са хората от Втора градска болница. Много малко хора са влизали в интензивно отделение. Аз съм влизала и ще ви кажа, че апаратурата там е ужасно скъпа. Това са едни помещения без прозорци, в които като по филмите има стотици монитори, кабели, апарати за обдишване и така на татък. Това е изключително скъпо за изграждане отделение и не може да бъде изградено просто ей така. Не може болница без интензивно, каквато е втора градска да приема болни, защото по същата логика могат да ги пратят в която искат произволна сграда из столицата и да ги "лекуват". Това е пълна неадекватност, хора. Разбирате ли? Тази "болница" е просто една сграда, в която има едни лекари, които повечето правят рутинни прегледи и може би рутинни манипулации/операции. Те са честни. Те не лъжат, че могат да помогнат, защото не могат!!! Много е важно това да се разбере.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 21:11 от lovely

# 3 519
Борисов по Нова извънредно

# 3 520
  • София
Нашето държавно учреждение ни разпуснаха да си стоим по домовете, но оставаме на разположение и дежурим. Мисля си, че беше добро решение това, но пак ще си психяствам, но вкъщи. Страх ме е. Направо тряя да спра да чета темата, но ме влече и си мерих и темп даже. Ще отключим некоя мания от тази карантина ама по добре, но ще съм здрава. Зай Боже да мине това по бързичко и да се справим. Играя го оптимист, а не съм.Но и тва ще мине. Силна нация сме.
В платена или неплатена отпуска ви пуснаха?
Аз бях пуснала платена, прекратиха ми я и съм на разположение телефон и мейл, при спешност се явявам в офиса и толкова. Плюс декларация на кой адрес съм до 13.04. това. Но всяка заповед може да се промени.

# 3 521
  • София
Какво обяснява сега за екскурзии, а като ни обясняваха най-отговорно, че вирусът е просто грип и няма нужда от маски?

# 3 522
  • Пловдив
ББ пак дрънка както той си знае... Head Band

# 3 523
Психически си се настроил, а финансово ?

# 3 524
Чак толкова не ми се вярва. Ако до 1 година не бъде овладян вируса ще настъпи апокалипсис по целият свят. Според мен е невъзможно ситуацията да продължи толкова дълго. То самите мерки които се взимат по цял свят ще спрат разпространението на вируса. Аз предвиждам че до юни, юли ще се е нормализирало положението и живота ще е като през 2019 най късно до юни. Аз вярвам че затоплянето също ще даде ефект но също смятам че ако не вземат сега превантивни и адекватни мерки вируса ще се развихри по това време в Южна Америка и Африка по начина по който се вихри в момента в Европа.

Дай Боже да си прав.

Общи условия

Активация на акаунт