COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 487
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 495
Мисля си, че до максимум два дни, София ще последва Банско.

Няма да е никак зле.

Ама до събота ще е слънчево и топло.

Кажи го на вируса. Той не се повлиява от тези аномалии.

# 3 496
Все още на много хора им се струва майтап цялата работа.
Наши колеги бяха на  хижа, защото си били платили?!
И като се върнат на работа, не ми се мисли. Sad
Ние работим все още.
Е, такива са ми много интересни. И като са платили, ако хижата вземе, че се запали и в огъня ли ще влезнат, щото са си платили?

# 3 497
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Гледам, че са забранили влизането на граждани на Малдивите /явно има наплив/ у нас, а на САЩ, Белгия, Норвегия, Австрия, Швеция, Дания...? Тях кога?
В Кипър забраняват влизането въобще на чужди граждани, а кипърци могат да се връщат само с медицинско свидетелство, че не са носители на вируса.
Ние още се ослушваме.
Един австриец, не че би искал, но и да искаше, няма как да стигне до България.
Спрете се вече с дивотиите.
Я ако обичаш да не ми държиш такъв тон, така ще говориш у вас! Няма да седна да се информирам за всяка страна по света поотделно какви режими е наложила,
интересува ме единствено да спре да се влачи всякаква паплач в България!
Това трябваше да го мислим по-рано. Те вече почти всички се прибраха. Сега ще си приберем и екскурзиантите от Мароко.
Ние отдавна сме го измислили в темата, ама като не питат от щаба какво да правят...
Трябваше да хлопнем кепенците и който където е, там са стои. Ние събрахме студентите, изчакахме гастарбайтерите да се приберат, даже ги призовахме да си идват, сега взехме да си събираме и екскурзиантите из света, а за финал посрещнахме и туристи, за да не сме капо.

# 3 498
Починалият англичанин в Банско нали беше от азиатски произход. Изследваха го него мисля, че нали беше голям страх да не корона. Пък после в епидемията, отвориха свободно всичко, случайно да не се минат.

# 3 499
Помните ли преди време един от Англия дошъл на ски и почина в Банско уж от инфаркт. Бил зле със сърцето, пил алкохол и ходил на сауна , та затова така станало тук една съфорумка обясняваше. Дали не е той първият там с вируса бил.

Резултатите му са отрицателни.

https://www.google.bg/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/02/24/278 … D0%25BA%25D0%25BE

# 3 500
  • на пистата
Толкова новини за всякакви лечебни заведения - частни, държавни, общински.  
Не чух нищо за най-важната в тази ситуация база - СБАЛ по инфекциозни болести "Проф. ИВАН КИРОВ". Има ли структура за интензивно лечение там, кадри, апаратура?  🤔🤫🤐
От братовчед ми в Пирогор.Те щом не знаят нищо...

# 3 501
Според мен карантината ще трае поне до юли. Който брои дните до 1 април или 14ти ли беше, ще е доста разочарован. Аз съм се настроил психически за една година карантина.

# 3 502
Помните ли преди време един от Англия дошъл на ски и почина в Банско уж от инфаркт. Бил зле със сърцето, пил алкохол и ходил на сауна , та затова така станало тук една съфорумка обясняваше. Дали не е той първият там с вируса бил.
100%
и още колко като него...

# 3 503
# 3 504
Според мен карантината ще трае поне до юли. Който брои дните до 1 април или 14ти ли беше, ще е доста разочарован. Аз съм се настроил психически за една година карантина.

Испанският грип е вилнял две години.

# 3 505
  • София
Не е имал корона. Позната го е настанявала и после е описвала ситуацията.

# 3 506

Като я гледам тази карта ми хрумва, че там където е горещо сега, пак има разпространение, но в по влажните зони...или се заблуждавам и вече си мечтая за едно горещо сухо лято

# 3 507
Според директора на института Роберт Кох ( минава за един от най добрите в света) кризата с Короната може да продължи до 2 години :
https://www.n-tv.de/panorama/Corona-Krise-koennte-zwei-Jahre-dau … icle21647563.html
 А за който знае немски ето ви страничката на института за вируса :
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Steckbrief.html
Всичко което се знае към настоящия момент, от А до Я, данни, на какви извадки и източници се базират данните и т.н.

# 3 508
Тези от Израел възможно ли е като са дошли в България и вече да са били с вируса, нали може да е с дълъг инкубационен период?
Всично е възможно. Внесохме си вируса и сега ще си сърбаме попарата- този да си дойде (роднина) , онзи да съберем (екскурзиант), другия да посрещнем (турист). И така.

Ами на 4.03 е дошла жената, не знам.

# 3 509
  • София
Нашето държавно учреждение ни разпуснаха да си стоим по домовете, но оставаме на разположение и дежурим. Мисля си, че беше добро решение това, но пак ще си психяствам, но вкъщи. Страх ме е. Направо тряя да спра да чета темата, но ме влече и си мерих и темп даже. Ще отключим некоя мания от тази карантина ама по добре, но ще съм здрава. Зай Боже да мине това по бързичко и да се справим. Играя го оптимист, а не съм.Но и тва ще мине. Силна нация сме.

Общи условия

Активация на акаунт