COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 704
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 480
Тези от Израел възможно ли е като са дошли в България и вече да са били с вируса, нали може да е с дълъг инкубационен период?

# 3 481
Защото от един момент нататък след пика вече започва да става все по-трудно да се намират нови хора, които да се заразят и темпът на разпространение започва да спада.
Но първо се минава през други етапи. Масата разбира, че нещата са сериозни, започва да носи маски както трябва и спира да се размотава насам-натам. И чак след това вируса вече не може да си намери нови жертви.

# 3 482
  • Mediterraneo
Защото от един момент нататък след пика вече започва да става все по-трудно да се намират нови хора, които да се заразят и темпът на разпространение започва да спада.
Но първо се минава през други етапи. Масата разбира, че нещата са сериозни, започва да носи маски както трябва и спира да се размотава насам-натам. И чак след това вируса вече не може да си намери нови жертви.

А там, където масата не го разбира, става по трудния начин.

# 3 483
  • Пловдив
Все още на много хора им се струва майтап цялата работа.
Наши колеги бяха на  хижа, защото си били платили?!
И като се върнат на работа, не ми се мисли. Sad
Ние работим все още.
аз си мисля, че там няма да имат достъп до много хора. Може да са били само те.

# 3 484
  • София
Гледам, че са забранили влизането на граждани на Малдивите /явно има наплив/ у нас, а на САЩ, Белгия, Норвегия, Австрия, Швеция, Дания...? Тях кога?
В Кипър забраняват влизането въобще на чужди граждани, а кипърци могат да се връщат само с медицинско свидетелство, че не са носители на вируса.
Ние още се ослушваме.
Един австриец, не че би искал, но и да искаше, няма как да стигне до България.
Спрете се вече с дивотиите.

Това не е вярно. Имам нагледен пример.

# 3 485
  • София
На мен кривата в Италия не ми се вижда много оптимистична. Попиля ги направо.
Наскоро разбрах, че са и малко мърляви, не спазват добра хигиена сякаш.

# 3 486
  • София
Мисля си, че до максимум два дни, София ще последва Банско.

# 3 487
Цитат
А какво става с тези които го преболедуват и се предполага, че са с имунитет? И те ли за месеци затворени по къщите?
За това май никой не е помислил. Ако се докаже изграден имунитет и че той вече не може да разпространява заразата може и да получи някакъв мед. документ че за него мерките може да не важат.

Обмисля се и въвеждане на правни мерки в специален законопроект за извънредното положение. Уреждат се редица срокове, спиране на запори и срокове по висящи дела, и завишени санкции за медици отказващи да окажат помощ.

# 3 488

Няма да е никак зле.

# 3 489

Ще съм изключително изненадан, ако до неделя не е забранено да се напускат домовете и няма масово полицаи по улиците.

# 3 490

Няма да е никак зле.

Ама до събота ще е слънчево и топло.

# 3 491
  • София
Тези от Израел възможно ли е като са дошли в България и вече да са били с вируса, нали може да е с дълъг инкубационен период?
Всично е възможно. Внесохме си вируса и сега ще си сърбаме попарата- този да си дойде (роднина) , онзи да съберем (екскурзиант), другия да посрещнем (турист). И така.

# 3 492
Вярно ли, че военно положение ще се въвежда?
Роднини ми казаха. Търся такава новина, няма.

Все още не, но се планира.
С толкова малоумници наоколо, нищо чудно да се наложи военно положение.

Мургавите събратя от друго не разбират.

Гледахте ли новините, даваха завод в Димитровград , предимно роми работят? Протестират и не искат да работят, че ако си го занесяли вкъщи какво щяло да стане.
Живеем на две пресечки от ромска махала в малък град, повечето са с маски и ръкавици, страх ги. Не знам какво ще стане, като почне да се прибира средното поколение, че в момента са само бабите с внуците.

# 3 493
Скрит текст:
Гледам, че са забранили влизането на граждани на Малдивите /явно има наплив/ у нас, а на САЩ, Белгия, Норвегия, Австрия, Швеция, Дания...? Тях кога?
В Кипър забраняват влизането въобще на чужди граждани, а кипърци могат да се връщат само с медицинско свидетелство, че не са носители на вируса.
Ние още се ослушваме.
Един австриец, не че би искал, но и да искаше, няма как да стигне до България.
Спрете се вече с дивотиите.
Я ако обичаш да не ми държиш такъв тон, така ще говориш у вас! Няма да седна да се информирам за всяка страна по света поотделно какви режими е наложила,
интересува ме единствено да спре да се влачи всякаква паплач в България!
Това трябваше да го мислим по-рано. Те вече почти всички се прибраха. Сега ще си приберем и екскурзиантите от Мароко.
Ние отдавна сме го измислили в темата, ама като не ни питат от щаба какво да правят...

# 3 494
Помните ли преди време един от Англия дошъл на ски и почина в Банско уж от инфаркт. Бил зле със сърцето, пил алкохол и ходил на сауна , та затова така станало тук една съфорумка обясняваше. Дали не е той първият там с вируса бил.

Общи условия

Активация на акаунт