COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 583
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 755
Не знам дали сте коментирали, не мога да и чета всичко, но според моите близки утре/ вдругиден ще обявят карантина в Лондон. Армията вече е по улиците, храната е изкупена от магазините. Сестра ми сравни положението с България по време на соца ( чуваш, че еди къде си има тоалетна хартия и тичаш).

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 23:10 от Анонимен

# 4 756
Някой видя ли да пръскат из София?

Мечти. Само автобусите.

При нас, нов блог, уж млади хора, а бабушкери от всякъде. Чудят се как да пишат бележки колко са помагащи, а никой от тях не хване да дезинфекцира асансцьор, който го ползват над 200 души.

# 4 757
Днес в София видях само една баба с маска. Безстрашни възрастни хора щъкат напред-назад в центъра, без маски. Може би децата им са в чужбина и са тръгнали да пазаруват, иначе нямам обяснение защо са навън.

Това е, да. И аз видях онзи ден 1 мн възрастен дядо, на пазар тръгнал, без маска милият. Мъчно ми стана, дадох му няколко от моите Sad

# 4 758
Никъде не пръскат и не мият, поне тук в П-в не съм видяла.
А рейсовете сигурно на първа и последна спирка ги мият, но не пътувам с градския транспорт и не мога да кажа какво е реално положението.

# 4 759
  • При семейството си
Elpis, какво по-различно написа в поста си Simple Smile

Нищо, потвърдих твоя с приложен линк, но то в тази тема, а и изобщо всеки го “гони” нещо си, освен Короната.

# 4 760
Някой видя ли да пръскат из София?

Аз днес видях един от тия старите жълти камиони дето метат и събират боклука от уличното платно. Тия камиони имат резервоари отдолу и могат и да пръскат.

Днес доста го загледах защото мислех че тия камиони отдавна са бракувани. Така че може и наистина да мият и пръскат.

# 4 761
Не знам дали сте коментирали, не мога да и чета всичко, но според моите близки утре ще обявят карантина в Лондон. Армията вече е по улиците, храната е изкупена от магазините. Сестра ми сравни положението с България по време на соца ( чуваш, че еди къде си има тоалетна хартия и тичаш).
След като хубавото време изкара навън и дисциплинираните австрийци, на мен ми се струва, че и ние ще осъмнем така....

# 4 762
Скрит текст:
Във фейсбук се върти един зов за помощ от доц. Христо Шивачев с молба за предпазно облекло. Някой знае ли дали е реален този призив за помощ?
реален е  и са събрани вече шлемовете
Благодаря!
Ще го споделя тогава.
А на кое казват шлемове?
Да разбирам ли, че защитните облекла, които размятаха по телевизията, че са набавени за лекарите, са били за парлама?

# 4 763

И около мен разбирачите (не го казвам с ирония) смятат, че вирусът се използва за да се замажат очите на хората по повод световната криза, която се задава още от миналата година.

На мен ми е непонятно чисто организационно как цял свят може да е в подобен заговор срещу населението.

Поправям грешката си за заповедта на Министерството на здравеопазването, пише че на карантина са подложени и близките. Извинявам се за дезинформацията.

Ето:

Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно актуалната дефиниция за случай, се поставят с предписание на регионалните здравни инспекции под карантина в дома или на друго място за настаняване и медицинско наблюдение за 14-дневен период, считано от последния контакт със заболялото лице.

Само че пише за потвърден случай
Ето заповедта

https://blsbg.com/bg/4290.zapoved-rd-01-130-17-03-2020-g-na-mini … veopazvaneto.html

# 4 764
  • тук и там
Белгия - 1486 потвърдени.В последните дни случаите се увеличават минимум със 200 на ден.Притеснителното е че 496 са хоспитализирани(а белгийците хоспитализират само при сериозно изразени симптоми със затруднено дишане и т.н). Починалите са 14.Общо взето тенденцията за сега е - 1процент смъртност тук.Най-младият починал е на 59 години.

# 4 765
Днес в София видях само една баба с маска. Безстрашни възрастни хора щъкат напред-назад в центъра, без маски. Може би децата им са в чужбина и са тръгнали да пазаруват, иначе нямам обяснение защо са навън.

Това е, да. И аз видях онзи ден 1 мн възрастен дядо, на пазар тръгнал, без маска милият. Мъчно ми стана, дадох му няколко от моите Sad

Пари нямат милите Sad. Не е да са безстрашни.

# 4 766
Моят баща си уши маски, на 70 години е. Вярно, че излиза ( до железарията, че правел ремонт Rolling Eyes ), ама е екипиран с маска, отдолу с филтър.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:45 от Анонимен

# 4 767
Според проф. Аргирова, след прекарано заболяване би трябвало да се изгражда имунитет за минимум година, гледах я по тв. Ето ТУК, общо-взето тези неща каза в интервюто при  Цветанка Ризова.
Относно повторение - този въпрос няма окончателен отговор.
Теоретично щом е вирус, създават се антитела поне за една година, но теоретично.
А вирусът не е грипен, каза го още в началото.
Или знаят много повече от това, което казват, или са по объркани и от нас, но се надяват на чудо - лекарство, което да унищожава този вирус.

# 4 768
  • София
Италия от колко време са под карантина?

# 4 769
Аз мисля, че Гешев заради събратята иска военно положение. Тези просто нямат озаптяване, като пристигнат сега и новите орди ще стане чудо! Коронавируса едно на ръка, ами още колко зумлуци ще започнат, както те си знаят. Ще стане мазало.

Общи условия

Активация на акаунт