COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 270
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 445
О, и на мен ми омръзна - в момента не ходя на работа и вече страдам от безсъние и ме ловят нервите... Предполагам, че най-сложно е излизането за тези, които непрекъснато бършат пода с препарати и перат всичко, което са носили навън...

# 5 446
Дори затворниците имат право да се разхождат по 1 час дневно в двора на затвора.
Прекалявате вече с тези разходки.
Ако сте болни пак ли се разхождате и ръсите около вас.
Пуснаха децата да ги предпазят, както и нас, а какво стана. Метнаха ги по курорти някои и екскурзии.
Това дори не сега, а още от ваканцията за грип Б още.
Сега само за разходки, глътки въздух, то направо сякаш викате нещастието. Този вирус точно глътката въздух взима, помислете си.
Днес бях на личен лекар. Пускаха само с маски на входа и мерят температурата. Почти нямаше хора, но беше рано. Виждам все повече хора с маски , но има и такива дори не слагат кърпичка пред устата. Тролея празен почти, съобразява се всеки за място по-далеч от другите, рехаво беше.
В аптеката на 2 гишета, една ме изнерви, носово говореше -виждаше се, че е настинала. Стоя възможно повече, дори се върна и пита, разпитва, лигави се.
В магазина Т-маркет. Хора пускаха поединично. Навън пазят дистанция, вътре...всеки се бута. На касата не изчакват и маркират следващия, съответно една без маска се залепи за мен и ми диша в лицето. Бях така уморена, че дори не реагирах. Самият магазин е с малки коридори за минаване покрай щандовете. Никаква дистанция, хората бяха доста вътре за такъв магазин.
Направи ми впечатление, че хората сякаш са уплашени повечето, гледат измъчено. Излезнах в пълно съоръжение дето го имам, но...махах очила, ръкавиците пипах и по лицето си, ми ..нямаме навици още.

Ванка, стига си мрънкал бре. Нали ще те женим , събирай сили сега. Какво си закукуригал тук да шаваш насам-натам.

# 5 447
Вие сами ли живеете, че липса на социални контакти?
Та ние сме от седмица по къщите. Повечето тук имат семейства. Ползваме социални мрежи, телефони. Каква липса на соц.контакти, какви пет лева?

# 5 448
Ние не сме под карантина. И никъде никой не е збаранил да излизаш от вкъщи. Препоръчва се да не си в контакт с други хора. И аз не разбирам защо трябва да се обсъжда въобще излизането за кратка разходка навън.
Но не и да се моташ безцелно по улиците. Не че някой ще те следи, но това е въпрос на самосъзнание и самоконтрол.
И в Ухан в началото им разрешаваха да ходят по магазините, а след това започнаха да заваряват входните врати на блоковете.

# 5 449
Ако не излезе 2 месеца от вкъщи ще се превърне в зомби с трайно увредена психика.
Какъв ли бум от антидепресанти ще има по света ако се наложил 2 месеца да не излизаме...
Ако са два месеца ще се изтърпи, моля се да са само толкова.
В испания са няколко дни карантина и децата се провикват от терасите "Скучно ми е". Изгледахме толкова филми,  че ги спираме на половина. Не можем двама да отидем с колата до супера, може само един. Не може да отидеш да потичаш в парка дори да спазваш 3 метра дистанция. Ядеш и лежиш, лежиш и ядеш.  В ютуб има достатъчно клипчета за упражнения, но желание почти няма. Гледаш новините над 700 умерли и 17 000 заразени. Такъв негатив, че чак кошмари сънуваш.

# 5 450
Антигона, разбирам какво ми казваш. Разликата е, че не вярвам на всяко едно клипче. Просто когато информацията от много и различни места започне да се застъпва, очевидно не става въпрос за лъжа.

На много места се застъпва и информацията, че вирус няма 🙂 Хайде да повярваме на нея и да излезем на кафе!

Ама по-бързо решавай, че в 17 почва брифингът!

# 5 451
  • София
Всички мрънкащи излизайте си навън!  Никой не ве е поставил под карантина, вървете на слънце, птички, цветя и т.н
Точно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! През три поста се пита, -  "ама защо , ама не може ли, ама бабите , ами дядовците , ами има майки с деца по площадките,... ами излезте, а стига толкова, .. 100 пъти се каза, не е препоръчително, ама всеки си има глава на рамената, да си поема отговорност. Вече става досадно с тези питания и обобщения за излизането. Мрънкане - голямо!  Две седмици не може да се удържите , какво път е толкова страшното, страшното е , ако се случи лошото на някой от питащите. Спрете се най-накрая, това не е интересно, а беше интересна тема с показвания и опити за видове лечение, интересни доказателства, до колкото може, сега се превърна в оплакваческа тема за излизането, ми .. излизайте и се разхождайте,  София е празна общо взето, за другите места не зная как е.
Моля, моля! Какво значи всеки има глава на раменете? В създалата се ситуация въобще не е така. Защото с тая глава трябва да помислите и за хората, които са в рисковите групи.
Не знам в коя част от София се намирате, но в района на паметника Левски, Заимов, Докторската, Гео Милев, Редута е фрашкано с хора..., както е всеки един ден извън извънредното положение.

# 5 452
  • София
Айде стига вече- абсолютно си е безопасно навън ако не сте редом с някой и шанса на вируса за оцеляване в слънчево време е много много нисък.
 Страха от общите части на блока като в тях няма никой също е неразбираем- ще развиете фобии и после и след края на епидемията ще ви е страх да излизате. Вирусите не летят из въздуха. Никой и не ви кара да пипате с ръка в общите части на блока- спокойно с една салфетка може да отваряте и затваряте.
 Като живея на пешеходно разстояние до Витоша и Люлин планина какво- да не се разхождам ли- ами то там е напълно безопасно.

# 5 453
  • София
Стига с тая салфетка 😁

# 5 454
Скрит текст:
В Испания е разрешено да излиза само един член на семейството и то строго за продукти. На работа само със специално разрешение. И да си разходиш кучето евентуално, за това и завиждам на всички които имат куче.

Добре де, кучето нали се извежда,за да си свърши работата навън. Що па не си я върши вътре и да тича на воля из апартамента. Стана ясно, че то било едно и също.

Кучетата не си вършат работите вкъщи. По-вероятно да се увредят от стискане, отколкото да почнат. Това е животно, не е човек, за да му обясниш какво се случва и ние собствениците имаме задължения към тези животни. Бтв, не се е и разцепило да е много хигиенично да ги вършат вкъщи като става въпрос. Тук не става въпрос за някаква привилегия, че видиш ли, ние можем да излизаме, а останалите не, тук става въпрос за физиологични нужди на живо същество.

# 5 455
Ще е наистина жалко хора съобразявали се и лишавали се да пострадат и да си отидат, защото са със слаб имунитет или хронично болни, заради глътката въздух и претенциите на някои.
Безумните с екскурзиите и над нещата хора изобщо не обсъждам. То за мен не са и хора де, ама.. Както и това, че не забраниха на тур. операторите и да им наредят да анулират организираните пътувания навсякъде.
 Обикновено невинните са ощетени от съдбата за съжаление.

Сега казаха, че за 1 ден са починали 200 човека в Испания по новините на Нова ТВ.

# 5 456
Да попитам и тук: някой знае ли как да почистя респираторна маска с активен въглен (тип военна) от талка, без да повредя филтрите? Дали може да се накисне?

# 5 457
  • София
Между другото е проява на адски лош вкус да заплашваш непознати хора - ще ви се случи най-лошото, тази глътка въздух ще е вирусът, всички ще изпукате...
Аз не знам такива хипохондрици като вас как живеят извън подобна обстановка, след като опасността дебне отвсякъде и без корони и диадеми.

# 5 458
Коронавирусите си съществуват по принцип, не е нещо открито днес. Просто различен щам. Не се връзвайте на градски легенди.

Точно на тоя коронавирус обаче още не могат да му открият животинския източник. Подозират прилепи и панголини, но засега само ги подозират.
https://www.nature.com/articles/d41586-020-00548-w
А като се има предвид, че САЩ и Китай си размениха публично обвинения, май не става въпрос само за градски легенди.

# 5 459
Скрит текст:
Скрит текст:
В Испания е разрешено да излиза само един член на семейството и то строго за продукти. На работа само със специално разрешение. И да си разходиш кучето евентуално, за това и завиждам на всички които имат куче.

Добре де, кучето нали се извежда,за да си свърши работата навън. Що па не си я върши вътре и да тича на воля из апартамента. Стана ясно, че то било едно и също.

Кучетата не си вършат работите вкъщи. По-вероятно да се увредят от стискане, отколкото да почнат. Това е животно, не е човек, за да му обясниш какво се случва и ние собствениците имаме задължения към тези животни. Бтв, не се е и разцепило да е много хигиенично да ги вършат вкъщи като става въпрос. Тук не става въпрос за някаква привилегия, че видиш ли, ние можем да излизаме, а останалите не, тук става въпрос за физиологични нужди на живо същество.

Тази басня сгурно ще е автентична за човек, който никога не е гледал куче, но аз съм гледала куче 10г (порода кокер шпаньол). Имаше такива зими, в които се е случвало да не го изведем и о, чудо! На терасата си вършеше нуждата. Не са чак толкова глупави, айде сега.

Общи условия

Активация на акаунт