COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 350
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 580
  • София
За ибупрофена не е било фалшива новина, ето в ББС и СНН, някакви финансови интереси и лобита са според мене
https://www.bbc.com/news/51929628
https://edition.cnn.com/2020/03/16/health/coronavirus-ibuprofen- … l-scli/index.html

Общо ввзето се казва, че няма достатъчно изследвания и затова ако човек може да избира, ако сам взема решение, да предпочете парацетамол, ако лекар му е казал друго да прави, да прави,каквото е казал лекаря

# 5 581
  • близо до планината,почти в гората
А защо в Китай не са им давали да си отварят прозорците?
Кой ги знае - да не се опитват да излязат от там или пък да не се хвърлят. Не вярвам да е заради вируса. Прозорците не се затварят херметически, така че няма резон да е заради него.

За да не се чуват, да не се надъхват и да не се подклаждат бунтове против ситуацията.

# 5 582
  • София
И аз нещо започвам да съм все повече на вълната на Мангъров. Дори и сега е ясно, че идеята е да се забави,.

Аз също. Едно, защото безкрайно го уважавам като лекар и човек (нямам честта да съм му близка приятелка, не ме разбирайте погрешно), и второ, защото всъщност той казва нещо абсолютно разумно. Вместо да насочим усилията си към изолиране и предпазване на уязвимите хора, ние парализираме работата на младите и работоспособните. Да, китайците направиха нещо нечовешко, но при тях говорим за милиардно население и гъстота! Цялата ни държава е половин Ухан. Толкова ли не можем да опазим родителите си, без да се побъркваме и да изпадаме в зверска икономическа криза и безработица? Всичките тия усилия за щабове, комисии и пресконференции, всичките пари, които вече са усвоили и се канят да усвоят - при една добра организация можеше да бъдат насочени само към превенция на уязвимите групи и всичко, което предстои, можеше да ни бъде спестено.

Но за пореден път се оказва, че нямаме подготвеност за нищо, всичко се прави на парче в момента, на принципа проба-грешка, недообмислено, половинчато, ето гледайте днес в правната комисия каква излагация... Военно положение, верно ли? А къде спахте от януари досега? До оня ден беше грип, сега - военно положение? Не сме само ние, целият свят е така. Както преди десетилетия е имало надпревара във въоръжаването, сега има напревара в мерките. И ние там се пънем, наред с държави с милиардно население...

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 17:48 от Flip

# 5 583
  • София
В България свинското е >50% внос.Когато Испания, Франция и Германия спрат износа, цените ще скочат много.
Вече има недостиг на работници!
Според мен ще девалвират еврото. Лагард е една хитре скумрия, която няма да пропусне да изтрие милиардите държавни дългове. Пазете спестяванията си!

# 5 584
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html
Благодаря за този пост. Поредният развенчан мит. Трябва много да се внимава какви източници се четат, фалшивите новини са навсякъде. Още не мога да разубедя приятели и възрастни роднини, че това е глупост.

Когато източникът е един и същ - френското правителство и след това СЗО, а е пределно ясно, че няма достатъчно изследвания, аз не бих се наела да твърдя кое е мит и защо е развенчано, нито пък да убеждавам някого че е глупост. Мисля, че всеки трябва да преценява за себе си след консултация с лекар, а при липса на консултация вероятно е по-разумно да използва това около което няма оповестени съмнения.

# 5 585
  • София
Абе цял Китай беше с маски и ръкавици, ама Мангъров казал, че няма смисъл и дай него да слушаме, че той е по компетентен?!?!?! Нямало нужда здравите да носят маски? А кой знае, че е здрав, след като вируса има инкубационен период до около 20-25 дена понякога, в повечето случаи около 7-10 дена, а през това време не му е зле, но сее зараза? А сее зараза защото смята, че е здрав и няма нужда от макса?!

# 5 586
  • Варна
Съжалявам ако това си разбрала. Явно нещо много си се наежила.

Тц! Даже никак. Учудващо спокойна съм.
Скрит текст:
Надявам се да не съм разбрала. Всъщност разбрах ясно, обаче ако се замислим за това, трябва да мислим и за другото. Нали се сещаш, че кучетата са най-лесни. В смисъл, че все ще се намери кой да ги гледа. Но аз примерно, заедно с ММ, трябва да помислим кой ще се грижи за две малки деца и цифром и словом петима възрастни, всичките над 65. И те не се задоволяват с купичка храна и 5 минути пред блока. И много хора са така. Та, подобни реплики са малко...
Това за кучетата беше напълно излишна дискусия страници наред, при това с куп изписани глупости и много неприкрита неприязън.
Да не забравяме, че по отношението към животните можеш да съдиш и за отношението към хората от страна на определен индивид.
Скрит текст:
Не визирам теб.

# 5 587
  • Тук и сега
Ванга позна. Всички българи ще се върнат.
Не е леля Ванга , а Слава Севрюкова предсказва  че 2021 всички българи които са се пръснали по света да се приберат, после ще бъде невъзможно.
Че ще дойде болест по страшна от СПИН, която ще засяга органите, че няма да ни се размине и на нас.....
По памет нещо такова си спомням, а и също, че Сирия , ако падне ...но не помня точно трябва да потърся записките

# 5 588
Ванга позна. Всички българи ще се върнат.

Никой от познатите ми българи в чужбина не се е върнал. Явно не са всички. А и какво значи да се ''върнат''? Да си зарежат уредения живот зад граница, за да се върнат в България? Какво може да им предложи тя в момента, което те нямат там, където са? Някои се връщат, чужбината не е за всеки и не всеки си намира мястото, но всички? Не.

# 5 589
  • София
Моля ви се, стига вече с пророчествата, само допълнително побърквате народа! Всеки път като стане нещо лошо и се започва - Ванга го казала, не знам кой го казал. Ванга ако ги е казала всичките тези неща трябва многотомното й издание да не успеем да го поберем в хранилищата на Народната библиотека! Може ли това с предсказанията да си го спестим и да останем в реалността и рационалността или поне леко залитане по посока догадки?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 17:59 от Andariel

# 5 590
  • Sofia
Вчера любезно изгониха с подканящо писмо студентите от Кеймбридж. От сряда - за петък 20 март. Дори тези с платени наеми за общежития през месеца на тяхната Lent Vacation. Ще работят само стратегически важните обекти. Там са лабораториите, в които текат десетки експерименти за лекарства и ваксини, не само за тази инфекция.

В момента университетите в UK са в редовната си ваканция до 15 април, но не се знае как ще протече следващия им семестър. От Англия, Холандия, Германия се прибират българските студенти, някои от които ще ни лекуват скоро...

Приятелите на моята дъщеря спазват карантината си педантично и са притеснени от дезорганизацията на ЛЕТИЩЕ "СОФИЯ," с която са се сблъскали при пристигането си.

Екипажите следва да се изследват на седмична база, но не ми се вярва да им го осигури някой в ЕС...

# 5 591
В България свинското е >50% внос.Когато Испания, Франция и Германия спрат износа, цените ще скочат много.
Вече има недостиг на работници!
Според мен ще девалвират еврото. Лагард е една хитре скумрия, която няма да пропусне да изтрие милиардите държавни дългове. Пазете спестяванията си!
Така мисля и аз. Затваряме граници, търпим милиарди загуби, а това е само началото. Колко ще издържи ЕС? Разбирам, че кризата ще е световна, но трябва ли това да ме успокоява?

# 5 592
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html

Ама как ще вреди - всеки втори препарат е с ибупрофен. Фармацевтичните компании няма да позволят такова нещо. Не вреди - точка!

И аз това си помислих и вече нито на СЗО, нито на велики институти, нито на премиери на държави вярвам.

Какви източници да подбирам, като онзиден говорителят на СЗО каза, че има много данни за повишена смъртност при хора, които в началото са вземали ибупрофен, и то млади хора, днес вече направили проучвания и не било вярно.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 18:03 от Анонимен

# 5 593
Ама за вразумяване скоро пред всеки блок ще има военен пост.
Абе, мечтай си. Нечовешко е да затвориш хората за повече от 2 седмици и управляващите много добре го знаят това. Най-много да останат ограниченията за концерти, кина, фитнеси, събиране на много хора и други подобни. Едва ли някой военен ще следи и ще дрънка с оръжие, че някоя майка си е извела децата на разходка или, че някоя баба е седнала на някоя пейка, за да събере слънце.

# 5 594
Аз пък пия Нурофен и за настинка, и за главоболие (различни хапчета). Нямам намерение сега да започна да пия парацетамол, от него ми се повръща (буквално).

Общи условия

Активация на акаунт