COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 145
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 685
  • София
Генерала ни похвали 😀 много били дисциплинирани младите хора, за разлика от възрастните.

# 5 686
Nelig, имах предвид хронични заболявания. Въпросните "други проблеми" така и не уточняват какви са.

# 5 687
  • София
Италия задминава Китай по брой починали - 3405.

33 000 потвърдени вече.

Приятели от Торино сега ми казаха, че пика при тях се очаква да е след 5 дни и са в нулев контакт.

# 5 688
Нови 2ма у нас, София.
Какво става в Италия?

# 5 689
32 годишен мъж е поредната млада жертва на ковид в Италия. Не се съобщава да е имал предшестващи заболявания.

https://www.blogsicilia.it/resto-al-sud/32anni-vittima-covid/524 … vH80yohYMrNMFpxeU
продължаващата смърт в Италия разбива на пух и прах хипотезите на Мангъра за стаден имунитет. Кога Италия ще го достигне този имунитет?
Нали не очакваш да се случи за 2-3 седмици??

# 5 690
  • Mediterraneo
но да основни човешки права едва ли някога ще бъдат забранени в днешната Европа.

Не знам къде живееш, нито за кои основни права говориш. Ако за онова изконно право на европееца да се разхожда на чист въздух и децата му да играят пред блока, забранява се и още как! И ако не го спазваш, те глобяват като стой, та гледай!
Но никой не ни вярва като разказваме от първо лице какви са мерките тук. Скоро и навсякъде, със сигурност.
Въпреки грубите мерки, случаите в Испания са стремглаво нагоре ежедневно. Представете си без тях. Всъщност, не си го представяйте, скоро от първо лице ще стане ясно за какво говоря.
Ама аз съм от тия с фейк нюз, не се връзвайте!

# 5 691
Споделям и аз това мнение. ЕС ще се разпадне след края. Още повече, че Китай помогнаха на Италия, а не ЕС. Рухна цялата евроатлантическа простотия , и нещата все повече показват, че няма обединение, а всеки е за себе си. След края на това който доживее, ще се окаже, че ЕС е изцяло безполезен. Че и хората с депозити ще пострадат. А с дългове ще са в по добра позиция.
В България свинското е >50% внос.Когато Испания, Франция и Германия спрат износа, цените ще скочат много.
Вече има недостиг на работници!
Според мен ще девалвират еврото. Лагард е една хитре скумрия, която няма да пропусне да изтрие милиардите държавни дългове. Пазете спестяванията си!
Ще девалвира еврото според :
А-долара
Б-Рублата
С- Юана ?
Това с триенето на милиардите държавни дългове явно го казахте на шега Laughing
И как да "пазим" спестяванията си ? Да си изтеглим парите и да ги наврем под дюшеците ?
Момента ще е идеален да се разпадне ЕС. Или не?

# 5 692
32 годишен мъж е поредната млада жертва на ковид в Италия. Не се съобщава да е имал предшестващи заболявания.

https://www.blogsicilia.it/resto-al-sud/32anni-vittima-covid/524 … vH80yohYMrNMFpxeU
продължаващата смърт в Италия разбива на пух и прах хипотезите на Мангъра за стаден имунитет. Кога Италия ще го достигне този имунитет?
Италия е страна с най застаряващо население в света .Отдавна е с отрицателен прираст, на година се раждат по 450 000 а умират по 500 000, което прави по 50 000 души месечно, данните са общодостъпни и ги има навсякъде в нета, много гъсто населена е .Средната възраст на починалите е над 80 години, акто 99% от тях са със съпътстъващи тежки заболявания

# 5 693
Тарталета , аз се надявам,че всеки момент при вас ще се видят резултатите от въведените строги ограничения. И ще живнете.

# 5 694
Е и? Короната преждевременно затри сума народ. И още ще затрива. Не само там. 1-2% е уж, ама на края чертата като се тегли да не е доста повече на %?

Италия е страна с най застаряващо население в света .Отдавна е с отрицателен прираст, на година се раждат по 450 000 а умират по 500 000, което прави по 50 000 души месечно, данните са общодостъпни и ги има навсякъде в нета, много гъсто населена е .Средната възраст на починалите е над 80 години, акто 99% от тях са със съпътстъващи тежки заболявания

# 5 695
Нови 2ма у нас, София.
Какво става в Италия?

Писах малко по-горе.

# 5 696
  • Индия/България
Премиерът на Индия Нарендра Моди нареди на 1,3 милиарда души да спазва комендантския час в неделя от 07:00 до 21:00 часа
Потвърждавам. Също от неделя за срок от 1седмица Индия изцяло затваря границите си към света. Не ни се случва за първи път. Заради размирици в Кашмир е било и по-тежко - в този щат по правило си има комендантски час. Като цяло нацията е подготвена за каквато и да било криза. Засега темпото на заразата успява да се забави и според мен това се дължи на факта, че  всички случаи тук са проследени по веригата. Засега няма неясен случай, няма и заразен на местно ниво. Всички доказани с Ковид-19 имат връзка с пътували в чужбина или самите те са чужденци.
За тези, дето се вайкаха за мръсната Ганга- къпането в реката официално се забрани с извънреден нормативен акт. Това засега е за срок от 1месец. Тъй като аз живея в град, разположен на бреговете й, тук при нас патрулират денонощно и никой не може да припари отвъд стълбите (т.нар "гат" на реката). Да кажа още, че полицията в Индия е много коварна при безредици...
Във вторник запечатаха Тадж Махал. Друга мярка, която въведоха е да слагат печат върху китките на хората под карантина. Тук така маркират също и децата, когато им поставят ваксина. Слагат черен маркер на нокътя на кутрето им. Явно са решили да взаимстват практиката.
Починаха още 2ма души. Мъж на 70г и жена на 64. Мисля, че и двамата имаха съпътстващи сърдечни проблеми. Последното, което научих от лекари тук, че  също са лекували с антибиотици някои от тежките случаи. Все повече се набляга на  психотерапевтичната помощ и медикаменти. За жалост и при нас вече има заразен лекар.

# 5 697
Старите не се спряха да ходят насам-натам и да ги питаш къде ходят при положение, че почти всичко вече е затворено. Но те се юрнали още сутринта рано по автобусите. Според мен повечето съвсем са изкуфяли, не ги слуша главата. Поне деца нямат ли, да им кажат. Какво им трябва повече на тези хора от храна и лекарства не знам. Не се иска много, само да си стоят вкъщи.

ЕС е виновен, че не помогна на Италия и Италия това ще го запомни...

# 5 698
Италия:
нови случаи: 5322
нови починали: 427

# 5 699
  • на пистата
В СБАЛИПБ София се лекуват деца с COVID-19.
От докторка във фейса Sad ,но не разбрах как са.

Общи условия

Активация на акаунт