COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 211
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 850
  • София
Да, още сутринта Мутафчийски каза, че дава фалшиво отрицателни. това е по-страшно от фалшиво положителните, кой знае колко хора са се успокоили, че са добре.Отделно парите, които са дадени до момента.
Не съм съгласен. "Бързите" тестове ще са по няколко лева (вероятно в началото по 10-15, а после по 2-3-5 лв.). Убеден съм, че повечето хора ще си правят повторен и ще потретват даже. Защото, ако ги няма бързите тестове кой ще те тества сега и как ще стане, ако звъниш и искаш? Ами няма да стане.
Не знам в Рамус дали са бързи, може би не са. Там цената е 120 лв. - значи вероятно един тест, ,който прави държавата, не Рамус, ще срува  порядъка на 90-100 лв. на държавата (Рамус са частници и трябва да има печалба), представете си при 4000 теста, както каза Мутафчийски днес (от които 2800 във ВМА) колко пари струва до момента на държавата само тестването.... ясно е, че по тази причина не могат да тестват всеки, който поиска.

# 5 851
Май от тия 90 заложени проби които спомена Мутафчийски в 17:00 доста ще са положителни.
За четири часа + 5.

# 5 852
  • гр. София
Теста за 120 лв в Рамус освен за корона вирус диагностицира и двата вида грип. Имат тест (PCR е) за 100лв, който е само за корона вирус.

# 5 853
Те дано имат пари да ни лекуват като хората. Ама като гледам - ще ни връщат вкъщи да караме на мускули и на късмет. И ако оцелеем - оцелеем. Една снимка на бял дроб нама да можем да идем да си направим...да видим на къде върви работата. Това ме притеснява мен.

# 5 854
  • София
Ами, не, няма да си направят. Има едно нещо, което е описано в учебниците и всеки със сигурност го е правил поне веднъж, когато опре до него. Когато отиде на лекар и лекарят му каже някаква кофти диагноза, пациентът много често или почти винаги търси второ мнение. Обаче ако му кажат, че няма нищо, той в почти всички случаи изобщо не търси второ мнение. Такива сме си. Затова, ако получат отрицателен и са добре, хич няма да отидат за повторен тест. Ще отидат, само ако се влошат.

# 5 855
От 10 март съм home office, плащам си данъците и сметките и ще продължа да го правя.
Нямам предидвит тези, които си работят от тях. Визирах тези, които напъват да си отворят рестораните, магазините, туристическите фирмичи и подобни и работещите в такива места, които не могат да работят от тях.
С хоум офис и си у Stuck Out Tongue Winking Eyeвас.

Хранителните магазини даже търсят служители, ето един пример - https://jobs.lidl.bg/rabota-v-magazin/kasier-prodavach-sezonna-zaetost

# 5 856
Аз лично поне 3 пъти обяснявах защо вероятно е такава ситуацията при германците и австрийците. Плюс това, възрастовият профил при заразените в тези страни е много различен от италианския.
Е, мислиш ли, че е възможно да се следи тази тема?

Според мен лъжат в "причина за смъртта", да не всяват смут.
За мен, която съм в Германия, има някакво необяснимо несъответствие на данните и реалността, която преживявам.
В края на миналата седмица получих странни симптоми и понеже се бях се върнала от Франция, работя с много хора и бях имала контакт с роднина на доказано с тест заразен човек, веднага се обърнах към предоставените специални телефони за диагностициране и помощ в случай на съмнение от зараза с корона вируса.
Цял ден телефоните бяха заети, не можах по никакъв начин да се дозвъня. Телефонът на кабинета на личната ми лекарка също беше постоянно зает. Писах им сърцераздирателен мейл, че имам нужда от помощ.
На следващия ден те се свързаха с мен и ми обясниха, че те не могат да ме прегледат и че няма смисъл да ходя в болница, защото никой нямало да ме погледне с тези леки симптоми. Да съм си седяла вкъщи.

Кой ще ме лекува, с какво да се лекувам, кой ще ми пазарува, колко контактни лица има покрай мен... въпросите остават висящи.
Такива като мен в момента има много. Седят си вкъщи и чакат. (Някои и не си седят).
А близките им са по магазините, на работа и на улицата.
Ако утре се влоша и не успея да стигна до болницата ( не защото не искам, а защото виждам, че достъпа до прием е мисия невъзможна), едва ли ще ме документират в статистиката на корона-заразена.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 21:02 от Катерица

# 5 857
И аз за клипчето за карантината-много ми е интересно у нас как се случва с дезинфекцията в къщи която уж подробно обясняваха по БТВ..Къде са дезинфекциращите препарати у нас???Там пода ,костюма и всичко се дезинф.обилно..Аз днес обиколих 3 магазинчета около нас да си търся Чисто за под и дезинфектант за пране/и двете ги ползвам от около 2 год-не е заради короната/и няма..евентуално др.седмица..Ама аз съм си виновна че не купих като опразваха магазините...но хич не ми дойде наум,защото никога не се запасявам..ами като свърши...И всъщност ей така да си питам..къде се дяна освободения спирт и понеже не съм в производство -не може ли с оглед ситуацията на всички произв.в БГ фирмите да почнат да добавят или как...

# 5 858
Евентуално, ако е необходимо, възможно е, но не се знае кога, засега не се препоръчва - ще затвори ли Швеция детските градини и начални училища.

Д-р Тенгеле казва, че все още няма доказателства, че затварянето на детските градини и училища ще повлияе/намали  разпространението на ковид-19 и от "Органът за обществено здраве" все още не препоръчват затварянето им.

В шведския форум "Органът за обществено здраве" вече е прекръстен на "Органът за обществен геноцид"

Шведското правителството може да закрие всички училища в страната в понеделник - ако е необходимо.

В момента правителството не вижда необходимост от закриване на детските градини и училища. Няколко министри излязоха в четвъртък и обявиха, че все още не е от значение затварянето на началното и предучилищното образование.

- Все още нямаме такава ситуация, която да налага такива мерки.

На въпрос дали шведският премиер Льофвен чувства натиск да затвори училищата, той отговаря:

- Чувам също много хора да казват: „не затваряйте училищата“.

Днес беше приет нов закон, който да се прилага за извънредни събития в мирно време. Както Aftonbladet би могъл да разкрие по-рано тази седмица , Риксдагът (шведският парламент) и правителството се готвят да затворят всички училища - ако "Органът за обществено здраве" прецени за необходимо.

Днес въпросът беше обсъден в камарата на Парламента и новият закон беше приет. Сега правителството ще се заеме с въпроса, което ще накара закона да влезе в сила от събота.

"Органът по обществено здраве" решава
Гунила Сванторп, председател на образователната комисия посочи, че новият закон не означава, че  детските градини и началните училища ще бъдат закрити в понеделник.

Вместо това става въпрос, че шведският парламент и правителството искат да бъдат подготвени, ако възникне нужда от такава крайна мярка, но засега не се налага такава.

- Действаме по препоръките на "Органа за обществено здраве" и експерти, казва тя.

Роджър Хадад, заместник-председател на комисията е на същата позиция.

- Това е мярка, която предприемаме само, за да сме подготвени за изключителна ситуация, а ние не сме в такава ситуация.

- Законът трябва да се използва само в случай, че няма други алтернативи, посочва той.

Какво мислите, трябва ли Швеция да затвори всички начални училища и детски градини?

- Не, изобщо не мисля така. В момента "Органът по обществено здраве" казва много остро, че недостатъците се обмислят. Нямам друго мнение, казва Гунила Сванторп.

Всички партии стоят зад инициативата на Комитета по образование. Само антиимигрантската партия "Шведски демократи" настоява предучилищните училища и началните училища да бъдат незабавно затворени.

Ще бъдат засегнати много бедни семейства, ще бъде много тежко за мнозина
Това означава, че много многодетни семейства на социални помощи ще имат увеличени разходи за храна, защото ако децата им останат вкъщи, те ще  консумират повече храна, защото децата им няма да се хранят безплатно в детските градини и училища.

Това може да бъде особено трудно за родителите, които живеят на обезщетения за социално осигуряване (социални помощи) и техните родители няма да могат да ги изхранват вкъщи, защото тези деца се хранят безплатно сутрин и на обяд в детските градини и училища.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/P9AVzb/regeringen- … -skolor-i-sverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7EAW/skolstangning-inte-aktuell--just-nu

# 5 859
  • Торонто
Аз лично поне 3 пъти обяснявах защо вероятно е такава ситуацията при германците и австрийците. Плюс това, възрастовият профил при заразените в тези страни е много различен от италианския.
Може ли още един път?
Следя редовно, но това съм го изпуснала.
Благодаря.

# 5 860
Днес в един от брифингите, не помня точно кой, чух изказване на генерала, че ще се пренасочват медицински екипи и апаратура, там където ще има много нуждаещи се и има недостиг на такава.
Дали съм разбрала правилно, някой ако може да потвърди.

# 5 861
Скрит текст:
От 10 март съм home office, плащам си данъците и сметките и ще продължа да го правя.
Нямам предидвит тези, които си работят от тях. Визирах тези, които напъват да си отворят рестораните, магазините, туристическите фирмичи и подобни и работещите в такива места, които не могат да работят от тях.
С хоум офис и си у Stuck Out Tongue Winking Eyeвас.

Хранителните магазини даже търсят служители, ето един пример - https://jobs.lidl.bg/rabota-v-magazin/kasier-prodavach-sezonna-zaetost

Тая обява е преди Короната и е свързана със летния сезон по морето, който не се знае дали ще се състои изобщо тая година

# 5 862
Катерица, навсякъде е така. Нека да ни говорят от телевизора как е цветя и рози.

# 5 863
Не схванах, ако ме хване короната и се лекувам вкъщи, какви лекарства да пия? Лечението уж симптоматично- т.е висока темп.- лекарство против нея, кашлица- сироп эа спиране, така ли?

# 5 864
  • Mediterraneo
Относно гладуващите вкъщи деца една вметка от социалния пакет, който се прие в Испания. Тук има помощи за изхранване в училище. Тези, които са одобрени и децата им ползват 100% помощ за това, сега( понеже децата им не ходят на училище) ще получават купони за супермаркети. Помощта иначе се определя според данъчната декларация на родителите за изминалата година.

Общи условия

Активация на акаунт