COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 908
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 520
Че Русия прикрива беше ясно отдавна, до преди 10 дни нямаха болни и притежаваха ваксина.
Не съм следила новините за там, какво изобщо ги накара да обявят наличието на зараза? Можеха още да си крият, ако искат. Не, че някой щеше да им се върже.

# 8 521
  • София
Държавите, които решават да правят стаден имунитет..трябва да са готови да дадат много жертви.

# 8 522
Този аналгин-хинин беше много добро лекарство.
Дано го върнат на пазара.
Спестяваше нуждата от пиене на АБ. Специално при настинки, грип и ОВИ.
Няма как, много евтино ще се лекуват пациентите.

# 8 523
Че Русия прикрива беше ясно отдавна, до преди 10 дни нямаха болни и притежаваха ваксина.
Не съм следила новините за там, какво изобщо ги накара да обявят наличието на зараза? Можеха още да си крият, ако искат. Не, че някой щеше да им се върже.
Ще се правят на китайци, доколкото разбрах. Не само болница дето ще строят, ами и днес някой писа в темата, че лекарски екипи пращали в Италия.

# 8 524
Добре де, там в Швеция възрастните какво казват, седят безропотно като овце на заколение ли?

Тук има много възрастни в старчески домове и засега силите са насочени там, да не се допусне зараза. Посещенията в старческите домове бяха преустановени. Тестват и служителите в тези домове при най-малките симптоми.

По-младите и по-здравите пенсионери, които не живеят в старчески домове си обикалят, поне такива са ми наблюденията от последната седмица в квартала.

Pure, при вас ми е леко ...хм...Ама Скандинавието са друга бира по мислене, така че не смея мнение да изкажа.
Какво е положението в болниците? Бройка ? Интензивното?

За интензивното:

73 в момента, от които:
34 под 65 години
4 под 45 години
2 под 30
33 над 65 години

# 8 525
Ти си потресена, ама е тука чувах до преди малко пиянки навън. Явно патрулка ги прибра. Сега "общуват" терасно 🙄 Има хора, чието поведение никога няма да разбера, та ако ще и да съм професор в Сорбоната. Предполагам, че те се чувстват по същия начин, но без да го мислят. А ние го мислим денонощно. В капацитета е разковничето, разбира се.

# 8 526
  • Другата България
Един разказ по действителен случай от вчера. В малък град в Централна България, в офис на ЗК. Силно се надявам да сме човеци преди всичко, и да вярваме в хората насреща, защото не сме си врагове един на друг.
Цитат
Споделям нещо, което силно ме впечатли днес.
За близо 30-годишната ми професионална практика, такова чудо виждам за първи път. Явно... все пак този коронавирус е отключил добротата, човеколюбието и взаимопомощта между хората, като е открил и извадил на повърхността най-положителните и благодеятелни черти на хората.
Та преди час, влизат в офиса полицай в униформа, заедно с пенсионер на видима възраст около 80 г. (после видях, че е на цели 86 г.). Полицаят усмихнат, приветлив, но сериозен и делови. Поздрави, представи се. В началото помислих, че идват на някаква проверка, но се оказа съвсем друго. Човекът на реда, помоли съвсем учтиво, да сключим застраховка ГО на този дядо, който явно е пропуснал да си внесе вноската и полицата му беше прекратена. Думите му бяха: "Моля Ви, издайте полицата така, че да влезе в сила максимално бързо, защото иначе ще трябва да пиша Акт и да глобя човека с 400 лв. А той е излязъл само, за да си изтегли пари от банката."
После се обърна към пенсионера, който беше буквално шашнат и мълчеше виновно и му каза с респектиращ тон: "Господине, ще Ви помоля да изчакате малко, докато застраховката влезе в сила и тогава да седнете зад волана. Бъдете здрави всички!".
Обърна се да излиза, но се спря на вратата и с благородното си лице изрече думата, която изразява по най-ярък начин човешкото в нас: „Благодаря"!
Ние също благодарихме...

# 8 527
Когато у нас забраниха аналгин-хинин,възрастна фармацефтка ми каза,че е мн.ефективно и освен него забраняват др.наши лекарства,за да вкарват боклуци (по състав) от ЕС.
Има ли статистика за разболелите се по възрастови групи за Нидерландия?

# 8 528
  • Там,където се събуждам щастлива.
Държавите, които решават да правят стаден имунитет..трябва да са готови да дадат много жертви.

Докато не бъде създадена ваксина, каква е алтернативата?

# 8 529
  • MI
Аз вече си мислех, че няма такова нещо като асимптоматични. А по-скоро доста време отнема докато се развият симптомите. Ако е така, значи в Италия имат поне милион заразени.
Най-вероятно да. Навсякъде са много повече от официалните.

Антигона, знам че са от носа, но кой точно ги произвежда не знам. Сега някои региони искат и кръвни да правят защото били по-бързи, но обясняваха че не са толкова точни и няма много смисъл.

# 8 530
Да се борим за всеки човешки живот, за да пребъдем?

# 8 531
  • София - Рим и обратно

Докато не бъде създадена ваксина, каква е алтернативата?
Не виждам изолираните да дават малко жертви. Дори виждам обратното.

# 8 532
Пък в Австрия, с двойно повече тестове от вчера имаме по-малко случаи.
Вчера здравният министър ни уведоми, че се движим точно по математическия модел, изготвен в техническия университет във Виена и сме в правилната посока, но не трябва да се отпускаме.

# 8 533
  • Bulgaria
Обсъждат два варианта за полеви болници в Пловдив.

https://www.actualno.com/plovdiv/obsyjdat-dva-varianta-za-polevi … QjG7TJ_-7CKABFwDI

# 8 534
Един разказ по действителен случай от вчера. В малък град в Централна България
...

На майка ми, която живее в София, ѝ бяха блокирали банков превод по грешка. Обадила се по телефона, изяснили грешката (тяхна), обаче ѝ казали, елате тук да разпишем не знам си какво си отново, не може по телефона. А тя е на 68. Размислила и звъннала пак след малко, за да им каже, че може, не може, тя няма да ходи. Явно след това и те са размислили, понеже после в рамките на половин час 3 пъти ѝ звънял управителят на клона, за да ѝ се извинява и за да се уточнява защо не са свършили всичко по телефона по-рано и че всичко е направено и тя да не ходи. Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт