COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 089
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 8 505
  • на пистата
Германия,някой има ли идея къде са тръгнали червеният кръст
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1887659684699737& … d=100003671722349

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 23:10 от Nameika

# 8 506
nelig, имаш ли информация с какви тестове тестват в Италия, те ли ги произвеждат и казват ли колко са достоверни?

Освен Китай, тестове отдавна почнаха да правят и САЩ, но после сами признаха, че давали отклонения и фалшиви резултати. После се нареди Турция, която твърдеше, че техните били по-бързи, по-точни и по-евтини. После нищо не се чу.

Нашите не знам с какви тестват, но казват че на човек правят по няколко, защото резултатите и с тях не са категорични и дава различни резултати.

# 8 507
Хора, това за Холандия дали е вярно?
Не знам дали на този сайт може да се има вяра, дано е някаква жълтина.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto
Да, вярно е.  Училищата затвориха не толкова от здравословна гледна точка, а от настъпилия хаос, защото в четврътък казаха, че няма да затварят.
В неделя затвориха ресторанти, кръчми и спортни зали, защото беше пълно с народ.

Мерките не са никак зле в Холандия, ако ги сравня с тези в Швеция. Тук всички търговски обекти си работят, ресторанти и кръчми също, детските градини и училища не са затворени. Нямало нужда засега от такива мерки.

На всичкото отгоре и зимните курорти си работят. Flushed

Шведската компания Skistar притежава и управлява ски курортите в Sälen, Åre и Vemdalen в Швеция, както и двата ски курорта в Норвегия - Hemsedal и Trysil. В Норвегия ски курортите в Hemsedal и Trysil бяха затворени  след решение на норвежките власти. Но в Швеция не са взети подобни решения и курортите в момента са пълни.

„Общественият здравен орган извършва текущи оценки на рисковете и досега е преценил, че можем да бъдем отворени, когато дейността се извършва на открито. Ако бъде направена различна оценка, ние ще я следваме “, написа PR-мениджърът на Skistar Линда Морел в имейл вчера.

Днес сутринта са затворили само баровете (after ski или après-ski) в курортите, след като първо 15 души, а сега в петък още 8 души , които са били на ски в Åre миналата седмица, са вече доказано заразени.

"Органът за обществено здраве" не счете за необходимо да затвори зимните курорти в Швеция, вместо това в края на миналата седмица помоли и призова хората да си "помислят много добре дали през почивните дни да се отправят към ски курортите".

В същото време скиорите продължават да пътуват към Åre, а тези, които пристигнаха в събота, бяха посрещнати от гневни бележки, залепени  директно на жп гарата. На бележките пишеше:

„ Как мислите? Кой избира да дойде тук в Åre, когато "Органът за обществено здраве" изясни (но не забрани), че трябва да си останете вкъщи? Помислете за нас, които живеем тук, егоисти“.

Снимки от баровете в зимните шведски курорти в линка, тези барове едва днес са затворени, но само те.
https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/flera-sjuka-efter … bilderna-inifran/

# 8 508
  • София
От това, което каза генералът, аз разбрах, че нашите са бошлаф. И дават много грешки.

# 8 509
Смъртността се е покачила с още един процент и е 12%.

worldometers.info/corona

# 8 510
Едните тестове, които ползват българските лаборатории бяха испански. За другите не помня.

# 8 511
От това, което каза генералът, аз разбрах, че нашите са бошлаф. И дават много грешки.

Да, че давали 33% отклонение.

Едните тестове, които ползват българските лаборатории бяха испански. За другите не помня.

Не че очаквах сами да почнем да произвеждаме, нали...

# 8 512
Добре де, там в Швеция възрастните какво казват, седят безропотно като овце на заколение ли?

# 8 513
  • Варна
Моята лаишка идея е масово изследване, както дали си заразен, така и дали си го прекарал.. Ако се приеме, че един прекарал го вече има антитела, изолиране на носителите за даден период (20 дена), а другите свободен режим на движение. Много хора живеят в къщи тук, така че изолацията на голяма част от населението няма да е проблем. За големите градове дори и идеята на Армеец не е толкова налудничава. Заразени, под лекарско наблюдение, докато отмине инкубационния период (не тежко болни!). След това пак изследване. И те ще имат антитела.
Ами да почват да да правят разнос на тестове по домовете....... да се свършва по бързо тази лудост.

# 8 514
  • Там,където се събуждам щастлива.
Pure, при вас ми е леко ...хм...Ама Скандинавието са друга бира по мислене, така че не смея мнение да изкажа.
Какво е положението в болниците? Бройка ? Интензивното?

# 8 515
Не знам до колко са добри мерките в Холандия. Ще се разбере. Дано са прави!
Притеснява ме скоростта, с която нарастват не само заразените , а и смъртните случаи. Второто повече.
Вече Холандия е в челната седмица по този (втория) показател за мой ужас.
3637 заразени / 137 починали

# 8 516
Ако наистина дават такова голямо отклонение,  каква е разликата с бързите тестове, освен едни 17%? Малко несериозно ми звучи. Пак казвам, ако е така - по-добре да купят бързи и да правят повече.

# 8 517

Да, че давали 33% отклонение.
Това беше за бързите тестове и казаха, че са безсмислени.

# 8 518
Потресена съм, попаднах на снимки от вчера на Витоша беше по-зле от събор. Хора какво правите, защо???

# 8 519
  • Bulgaria
Лекарите в Русия обвиняват правителството, че е прикривало епидемията от коронавирус и им е отказало предпазно оборудване.

https://www.businessinsider.com/coronavirus-russia-doctors-say-g … VyYE2wb5hmlqwIzzg

Общи условия

Активация на акаунт