COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 170

Системата ще ги поеме, какво като нямат здравни осигуровки.

А ти съгласна ли си системата , в която си наливала, да ги поеме? Съгласна ли си да лекуват някой дошъл от майната си, а теб да те оставят да умреш, ако се разболееш? Или пак ще лекуваме куцо, кьораво и саката, дето ще си дигне чукалата и ще се върне оттам, откъдето е дошло щом всичко утихне, а тук кой ще е жив и здрав да работи?

# 10 171
НОЩ сами повтаряха, че вируса е привнесен у нас от други страни, конкретно Австрия
Първите заразени също бяха пътували и върнали се
Така че е логично да се смята, че хилядите пристигащи са все висок риск
Страните, които ограничиха заразата, го направиха с много много тестване! За Тайван е много интересно.

# 10 172
  • София
не съм, Ън, ама кой ме пита?

# 10 173
А кое налагаше завръщането на всички от чужбина? Точно тия ей сега ще ни спретнат проблем.

# 10 174
  • София
Ама тези защо не затвориха границите (а затвориха градовете)?! Каква е тази карантина - домашна?!? ...
На въпроса за масовото тестване защо генерала се прави на ударен? Скъпи ли са дефицит ли са в света? Кои европейски страни са на тази метод?

# 10 175
Той каза, че трябва да се тестваме. С евтините тестове, които дават между 80 и 95% (не помня точните числа, там бяха някъде) за прекарали и заразени. Нищо по-различно от съветите на СЗО. Не знам защо го нападат така яростно.
И изобщо, защо си мислим, че знаем повече от лекар, който се занимава с инфекции от 30години?
+ 100
Мангъров е един от малкото, които казват логични и нормални неща в момента. Разбира се, че трябва да слушаме него и специалистите като него, а не ЕЖК и форумите. Освен това, СЗО също смени мантрата, да. От вчера според тях решението не е затваряне на обществото и барикада вкъщи, а масово тестване и съсредоточаване върху лечението.

# 10 176
  • София
Как кое налагаше - повечето са нелегални, нямат адресни регистрации, останаха без работа, нямат осигуровки, нямат нищо. Со кротце, со благо и малко кютек им посочиха вратата. Не си идват умните и красивите или само студентите.

# 10 177
Мария, не съм тук за да ти помагам на теб, в случай че досега не си разбрала. Просто ти казвам, че хората няма да се юрнат да умират по-бързо, защото ти не можеш да си продължиш гражданската на колата. И колкото по-бързо се примириш с това, толкова по-добре.

# 10 178
Ние с мъжа ми изкарахме нещо, не знам какво, беше различно, януари 10 дни след завръщане от обиколки Германия, Белгия, Холандия,  доволно се повозих по влакове, метро.
Нямахме хрема, а гърлото драскаше все едно от носа идва секрет. Няколко дни с гърло и болки в ставите. После от гърлото да не обяснявам натуралистично.  Имах странно разтройство. .Бяхме си на крак, иначе.

# 10 179
Можеха да им дадат срок до определена дата, какво ли ще е за Великден?

Аз имам билет за Великден. Полета ми още не е отменен, но няма как да не го отменят, а и ако ще пари да ми дават, няма начин да се кача в момента в самолет и да прекарам 3 часа затворена в него рамо до рамо с други хора. Само че има хора, които са били някъде по работа за срок. Екипажи на кораби например. Или студенти, чиито университети в момента са затворени и не могат да работят също. Да не си ли идват?

# 10 180
Каква е тази ваксина срещу пневмококова инфекция и защо точно сега са я сложили на Меркел? С нещо предпазва от лоши последици от корона ли?

За пневмококи е Синфлорикс. Къде го четеш това за Меркел?

# 10 181
Кметовете трябва да си затворят и контролират гетата!  Могат го, остава и да го пожелаят
И в Милано и Женева ли са виновни гетата ?

# 10 182
  • Пловдив
Просто това заболяване е показно до какво води толерастията и презадоволеността...Някой да не се почувства дискриминиран, друг да не си отложи бизнес срещата, трети трябва да посети седмицата на модата и ето ти сега ситуация.

# 10 183
Каква е тази ваксина срещу пневмококова инфекция и защо точно сега са я сложили на Меркел? С нещо предпазва от лоши последици от корона ли?

За пневмококи е Синфлорикс. Къде го четеш това за Меркел?

В немски новини. Лекарят, който ѝ слагал ваксината е с положителна проба и Меркел сега е под карантина. Преди дни са я ваксинирали.
И в български новини видях сега.
https://news.bg/disasters/i-angela-merkel-pod-karantina.html

# 10 184
Ън, искрено се надявам някой да обърне внимание, на това което питаш! Дано има журналисти, надничащи тук и зададат този така съществен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт