COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 155
А как разбрахте, че носят вируса прибиращите се в България?

# 10 156
  • София
И аз мисля, че точно пристигащите трябва да бъдат задължително тествани. Иначе нищо не правим.

# 10 157
А ти как разбра, че не го носят?

# 10 158
Кардиолога Иво Петров по повод коментари на ляво и дясно за терапии и лекарства, каза, че няма такова, "лекарството е чиста монета".
Терапията ще намалява симптоми, "а не ключ на болт"
Пациентите умират от т. нар. "възпалителна буря" най-често сърцето.
Пи статистика 43%от всички заболели са имали предхождащи сърдечно - съдови заболявания
При 59% се уврежда миокарда и се получава индиректен моикардит.

По повод хининовите теории, не трябва да се прекалява с дозата, високата доза и продължително прилагане е рискова при ритъмни разтройства.

От брифинга:
Въпрос: "под карантина ли е инфекциозното отделение, където лежи болния лкекар? " от журналистката, където търсеше Гошка с джакпота в Испания
Отг : " ма, как ще бъде под карантина инфекциозно отделение!?"

Отговор на въпрос за българите пристигащи от чужбина - "които не са заразени, могат да работят след установяване и престой.
Заразените мин. 21 дни + 2 орицателни
 проби

200хил. за последните две седмици от чужбина
Около 8000 последно денонощие по въздух  и минимум 15 000 по сухоземни граници

# 10 159
А ти как разбра, че не го носят?

Аз няма как да знам дали го носят, както не знам и дали ти не го носиш и няма да заразиш някого от тях.
Извинявам се за тона, но е трогателна теорията, че външни сили ви нападат, а иначе у вас вирус няма.

# 10 160
Кметовете трябва да си затворят и контролират гетата!  Могат го, остава и да го пожелаят

# 10 161
А-а-а, разбрах те, нощен гост. Трудно зацепвам, като съм сънена.
Те за 2 часа няма да могат, да успеят пенсионерите, ако чакат дълго отвън.

# 10 162
  • София
Липсата на масови тестове, както правят в почти всички сериозно засегнати държави, е престъпление от страната на държавата ни. В Италия излизат по хиляда нови, колко теста правят. Нашите обясняват, че не може да се тестват всички. Това значи, че много болни остават под радара. Те ходят, пазаруват, пътуват до работа и заразяват още и още. Абсолютно безхаберие

# 10 163
Аз се чудя какви са тези, дето се връщат, това е голяма бройка. Тези хора тук нямат здравни права със сигурност. Как ще ги лекуват? Или ще сложат апарат на здравно неосигурен, дошъл от майната си, а ще оставят човек, който е работил да умре.....Защо не остават да се лекуват  тези там, където са работили и имат гарантирано здравно осигуряване? Или  са нелегални там и смятат, че тук някой им е длъжен? Ей тези въпроси трябва някой да ги зададе..
Йелоу гърл, тези дето носят заразата, със сигурност няма да работят. Ще я разнасят по магазините, защото сега ще тръгнат да ядат и пият парите, дето са събрали в чужбина. Най-заразното място сега ще стане магазина.

# 10 164
  • София
Завръщащите се трябва да се разглеждат като потенциални носители, защото повечето се прибират от страни, в които има проблеми вече с вируса. Те не си идват от слъчневи и сигурни страни, а точно от засегнатите, защото нямат работа, нямат адрес и т.н.

Системата ще ги поеме, какво като нямат здравни осигуровки.

# 10 165
Каква е тази ваксина срещу пневмококова инфекция и защо точно сега са я сложили на Меркел? С нещо предпазва от лоши последици от корона ли?

Завръщащите се да отиват под карантина, то е ясно. За карантина нищо няма да изхарчи системата, а в България доколкото ми е известно лекарствата не са безплатни, ако кихат и кашлят, докато са под карантина. Дали нямат осигуровки и ЕЗОК не знаем. Ако идват от Германия, вероятността да нямат е много близо до нула.

# 10 166
  • BG
Аз се чудя какви са тези, дето се връщат, това е голяма бройка. Тези хора тук нямат здравни права със сигурност. Как ще ги лекуват? Или ще сложат апарат на здравно неосигурен, дошъл от майната си, а ще оставят човек, който е работил да умре.....Защо не остават да се лекуват  тези там, където са работили и имат гарантирано здравно осигуряване? Или  са нелегални там и смятат, че тук някой им е длъжен? Ей тези въпроси трябва някой да ги зададе..
Това са много съществени въпроси, генерала кога ще даде разяснение?

# 10 167
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благовеста,
Аз подобен грип изкарах декември по Коледа. Тогава никой не говореше за корона. Една седмица бях на легло с висока Т 39,9, а аз не съм вдигала от години. Бебето само прихвана, имаше хрема. Синът и мъжът ми не са били видимо болни.
Аз се чудех къде съм го хванала, защото не се движа с ГТ, не съм сред тълпи, разхождам бебето из природата т.н

Сега се присещам , че 10 дни преди това, посетих приятелка в болницата, белодробно отделение.
Не съм влизала вътре, в коридора бяхме.

Незнам какво съм изкарала, но и аз бих тествала антитела.🤨

# 10 168
И на мен не ми е приятно, че над 200 хиляди се връщат в България, носейки със себе си вируса, но те са български граждани и държавата няма как да им забрани да се приберат.

А на българските граждани как забраниха придвижване между населени места?
Можеха да им дадат срок до определена дата, какво ли ще е за Великден?
Пристигат доста и от малцинствата.
При други обстоятелства нямаше и да се сетят да си идват.
Освен това, как ще ги пускат веднага навън след като вирусът протича и без симптоми в много случаи.
Значи си го внасяме всеки ден, а  ние стоим вкъщи и се молим да не кашлят много на опашката.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 09:01 от CasaDelSol

# 10 169
  • Sredets/Burgas
Изключително много уважавам Надя Йорданова като магистър- фармацевт...
Предполагам, че не би имала нищо против да покажа нейна статия, от блога й,
с информация за коронавируса, която смятам за полезна:

http://www.infarmaciq.com/лекарства-и-витамини-срещу-коронавир/

Общи условия

Активация на акаунт