COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 862
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 140
  • Варна
Около 200 хиляди българи се върнали от началото на кризата. За момента България се увеличи с един град като Русе.

# 10 141
It's just the flu bro агитката явно никога няма да се откажат. Същите тези първо ни натресоха в ситуацията, в която сме в момента с бездействие и един куп лъжи, а сега се опитват да ни убеждават, че да дадем повече напълно ненужни жертви, отколкото при война, е напълно в реда на нещата. Rage
Лили, не виждам целуващи се масово хора по улиците , нито такива хванали се на хорце, никой не ти пречи да се барикадираш в къщи за един месец и да подпреш от вътре вратата с някои стол. За мен ти си паникьор и с нищо не помагаш внасяйки само трагизъм в ситуацията. Постоянно драматизираш и повтаряш едно и също.

# 10 142
  • София
и аз очаквах да минат 200, ама има време до края на деня, ще започнат да излизат резултатите от следващата порция проби.

# 10 143
Ама ние сме се кротнали отдавна... ама видя ли по-горе колко са влезнали за едно денонощие???
200 000  са влезнали последните дни и продължават да идват. Всички трябва да са в пълна карантина 14 дни. Това е ....

# 10 144
Стотици хиляди са се върнали от чужбина и продължават да си идват. Журналистът попита какво правят с тези, които нямат симтоми след изтичане на 14 - дневната карантина от завръщането си?
Дали аз не разбрах, но ген. Мутафчийски не каза ли, че те могат да си ходят на работа? Карантината (21 дни) е за болните и такива със симптоми.

# 10 145
За масово тестване  - нямат против, стига да имат възможност. За сега нямат
За бързите тестове - ще се разработват нови, защото сегашните дават голям % грешно отрицателни резултати.
А каза ли защо нямат, пари ли не стигат, екипи ли не стигат, лекари, какво ? Защото онзи ден по нова тв каза, че много е благодарен за всички дарения, имало и много парични и така. Затова се чудя - само обучени лекари ли не стигат? Бързите тестове кой ще ги "разработва"? в Бг или просто ще се внасят? (От Китай или Корея, да речем?)
дотавени са голямо к-во тестове от дарение на Пеевски за 300 000 лв. Мисля, че липсата на персонал и апаратура е причината, но не са го казали от Щаба.
За бързите обсъждали с Израел и още 1-2 страни, не запомних точно.
Гражданите са свободни да се тестват за своя сметка в частната лаборатория.
Кметовете по места могат да вземат решения за вечерен час.

# 10 146
Да увеличат заплатите нацвсички в реанимацията-това са хората,които ще спасяват!

# 10 147
  • BG
Минах покрай Кауфланд, пускат всички пенсионери, да ни бе за 10 часа да не важи заповедта за влизане ня няколко човека само?

# 10 148
    Щабът взел ли е някакви мерки за отсрочка на годишните технически прегледи на МПС и застраховките ГО. Засега не съм прочела нищо като мерки, някой има ли информация отнякъде?

И ако блъснеш утре някого и нямаш застраховка, но си сключила такава, но МПС няма преглед, ти ли ще плащаш? Моли се да не е с немски регистрационни табели другото МПС.
    Точно затова питам.[/list]

# 10 149
    Минах покрай Кауфланд, пускат всички пенсионери, да ни бе за 10 часа да не важи заповедта за влизане ня няколко човека само?
    от 8.30 до 10.30 е за тях

# 10 150
    И на мен не ми е приятно, че над 200 хиляди се връщат в България, носейки със себе си вируса, но те са български граждани и държавата няма как да им забрани да се приберат.

# 10 151
    • Варна
    Явно не се разбра това за продуктовото позициониране, но както и да е...
    За Кауфланд... сутринта може би пускат група хора до някаква бройка -15-20, примерно. Вероятно сте улучили отварянето. Надявам се да спазват ред, макар да се съмнявам за самите възрастни.

Това с десетките хиляди прииждащи е ужасно. И това са хора без осигуровки навън, както и без такива тук. Но с претенции и големи фамилии...

# 10 152
    И на мен не ми е приятно, че над 200 хиляди се връщат в България, носейки със себе си вируса, но те са български граждани и държавата няма как да им забрани да се приберат.
    Да се прибират, ама какво стана в Карлово? Кой следи дали те са изпълнителни? Трябва с бързите тестове още по летищата да ги тестват

# 10 153
    • BG
    от 8.30 до 10.30 е за тях
    Това е ясно, но не трябва ли да пускат по няколко човека, вътре сигурно е фраш, като видях потока за натам.

# 10 154
    На сутрешния брифинг се зададоха много информативни въпроси. Отговарят на масовите чуденки тук.

Как си сортират кой да тестват и кой не,  как да отговорят след изявлението на Домуса. Винаги е имало по-равни измежду равните, не е виновен Щаба или вируса.

Общи условия

Активация на акаунт