COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 926
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 870
Цитирам точно една конкретна година с 26 000 жертви. За общия период за близо 70 000. А защо мислиш, че са повече заразените от обикновения грип , като нали говорим, че короната бил по-зарАзен. Тоест ти подкрепяш моята хипотеза.

Тоест, една година с милион заразени и 26000 жертви, срещу един месец с 50000 заразени и 5000 жертви. Абсолютно явно е, че двете заболявания са от съвсем различен калибър. А относно заразността, първо епидемията не е овладяна, второ, в момента се взимат безпрецендентни мерки това да се случи.

Заразените са поне милион в Италия със сигурност , няма как да са 50 000.

# 9 871
  • София
Цитирам точно една конкретна година с 26 000 жертви. За общия период за близо 70 000. А защо мислиш, че са повече заразените от обикновения грип , като нали говорим, че короната бил по-зарАзен. Тоест ти подкрепяш моята хипотеза.

Статистиката е много точна наука, но за да извади реални числа, трябва да разполага с достоверни начални данни.
За момента всички могат да изчислят точно процент смъртност на диагностицирани, което е нищо, след като не се правят масово тестове. Това италианско градче всъщност предоставя пълни данни.
Всичко останало са екстраполации. Наистина излиза вярно, че около 80% са безсимптомни, което потвърждава тезата на много лекари. Та не разбирам какво толкова го плюете Мангъров.

И моля, без люти закани. Ние все още имаме право да говорим, не са го забранили. Ако и това забранят, то мисленето не могат.

# 9 872
Тайланд чака антивирусно лекарство Covid-19 от Китай. И Тайланд са по-умни от нас, а ние си чакаме и чакаме и после след като целия свят тръгне да се снабдява с лекарство, за нас вече няма.

https://www.thestar.com.my/news/2020/03/18/thailand-waits-for-co … l-drug-from-china

Лекарството е с изтекъл патент. Всеки има право да го произвежда като формула, стига да иска и да може..

В Китай го произвеждат. Ако имат желание ще намерят начин да се сдобият!
Само,че и да започнат тук производство/което ме съмнява/ с това мижаво тестване няма да стане-Китайците си казаха=леки и средни случаи в началото и всъщност снижава дните до 4 на боледуване,а не 10-12..и по-леко-минават и места се освобождават,но трябва да се започне в началото,а това без тест-няма как да стане

# 9 873
It's just the flu bro агитката явно никога няма да се откажат. Същите тези първо ни натресоха в ситуацията, в която сме в момента с бездействие и един куп лъжи, а сега се опитват да ни убеждават, че да дадем повече напълно ненужни жертви, отколкото при война, е напълно в реда на нещата. Rage

# 9 874
Как жертвите ще са повече отколкото при война ???? Как го решихте това?

# 9 875
  • София
Италия има 5400 починали за 1 месец. Сметнете го по 12. Не е грип, по смъртоностно е. Според мен смъртността е не по малко от 1%, което си е много. На 7млрд население, ако се заразят наистина 70%, това са 5млрд човека и на 1% смъртност е 50 000 000 човека. Грипа това за 5 години няма да го направи.

Тази смъртност я изчисляват на база установени, не на база всички заразени.

# 9 876
  • София
Скрит текст:

Тоест, една година с милион заразени и 26000 жертви, срещу един месец с 50000 заразени и 5000 жертви. Абсолютно явно е, че двете заболявания са от съвсем различен калибър. А относно заразността, първо епидемията не е овладяна, второ, в момента се взимат безпрецендентни мерки това да се случи.
Заразените са поне милион в Италия със сигурност , няма как да са 50 000.

Ето на това му се вика научно изказване Wink Заболелите са повече, да, както са и повече в посоченото от теб изследване, защото и в двата случая няма как да са изследвани всички случаи. Това вече го обясних и не виждам смисъл да повтарям повече едни и същи аргументи. Който разбира поне малко от цифри, изследвания и статистика, ме е разбрал.

# 9 877
  • София
Това доказва Безсилието на света към момента  - изолация Плюс тест, тест, тест....

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-ograni … statychni-6107232

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 23:45 от Не се сърди, човече

# 9 878
Аз затова казах че вече сме го дискутирали това с грипа и няма смисъл

# 9 879
  • Bulgaria
Скрит текст:
Тайланд чака антивирусно лекарство Covid-19 от Китай. И Тайланд са по-умни от нас, а ние си чакаме и чакаме и после след като целия свят тръгне да се снабдява с лекарство, за нас вече няма.

https://www.thestar.com.my/news/2020/03/18/thailand-waits-for-co … l-drug-from-china

Лекарството е с изтекъл патент. Всеки има право да го произвежда като формула, стига да иска и да може..
В Китай го произвеждат. Ако имат желание ще намерят начин да се сдобият!
[/quote]
Само,че и да започнат тук производство/което ме съмнява/ с това мижаво тестване няма да стане-Китайците си казаха=леки и средни случаи в началото и всъщност снижава дните до 4 на боледуване,а не 10-12..и по-леко-минават и места се освобождават,но трябва да се започне в началото,а това без тест-няма как да стане
[/quote]

Ами, личният лекар ще го изписва. Толкова ще се улеснят нещата и натоварването в болниците, че си заслужава да си направят труда да се сдобият с него, за производство не знам. Но това са две различни лекарства - хлорохина, който го използват и който Домусчиев дари и авигана, който действа при леките случаи.

# 9 880
Гледайки другите държави, за мен Италия е по-скоро прецедент. Германия, Южна Корея, дори и оплютата Швеция държат ниски нива. Имаше и още държави, които ми направиха впечатление. Затова аз не бих съдила за вируса по Италия. А е възможно бидейки една от първите държави, да е поела ударната вълна. Вирусите имат навика с времето да мутират и да отслабват.

LillyM, чета отдавна темата и не разбирам защо с такава страст искаш да приемем, че е настъпил апокалипсис. За твое успокоение това, че не съм се паникьосала, не означава, че не спазвам стриктно предписанията. Но това изобщо не пречи да се опитваме да видим ситуацията малко по-безстрастно.

Лъвица, нали затова казвам да се изчака. След края на пандемията ще има направени оценки, ще се тестват хора дали са прекарали вируса, ще се екстраполира и ще ни кажат каква е смъртността.

# 9 881
Много сте писали ,не успявам всичко да изчета.
Това коментирахте ли го?
Ето защо трябва да спазваме карантина :
И нека ако има тук журналисти хубаво да се вслушат и на пресконференциите  да задават малко  по-адекватни въпроси относно интензивните отделения в Бг болниците.

https://news.bnt.bg/news/prof-hinkov-4000-choveka-zaginaha-za-ed … -1044863news.html

# 9 882
Някъде има ли статистика за Италия (или някоя друга държава), където се посочва, за днес примерно, колко души са починали общо и колко от тях не са били заразени с covid-19? Едно такова процентно съотношение ми е интересно да видя как изглежда към днешна дата и по-късно, след като мине епидемията, как ще се е отразило на смъртността. Защото нали млади и прави по-трудно ги събаря този вирус. За старите и болни е този мор основно.

# 9 883
Разбирам, че тестовете ще дадат повече светлина, как се развиват нещата. Въпросът, който възниква, как ще задържат хората с положителен тест под карантина и къде?  Как ще се наблюдават тези хора за хода на заразяването? Как ще проследят контактите? Няма ли пак да опира до съзнанието на всеки и организацията на медиците.
Затвориха цели ромски квартали, защото не могат да ги накарат да спазват 14 дневна карантина, задължителна за всички пристигнали от чужбина.
В момента сме в неведение. Емоциите са от страх до пълен непукизъм. Когато обаче знаеш, че си заразен, паниката ще е водеща.
Друг е въпроса за хора, които ходят всеки ден на работа, особено тези  в хранителните магазини, аптеките, градски транспорт и др., които поради естеството на работата са изложени на множество контакти. Работещите трябва да се тестват максимално.

Това доказва Безсилието на света към момента  - изолация Плюс тест, тест, тест...., специално за една ССФ, която забрани да й соча ника.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/szo-ograni … statychni-6107232
Чудесно, но по тази логика, докато не се тестват всички и няма 100% отрицателни, епидемията ще се повтори. Това не е възможно за никоя държава с изключение на Ватикана може би.

# 9 884
По новините казаха че в САЩ има презапасяване с оръжия, магазини се изпразват а с-мата за регистрация на оръжия в Тенеси се е сринала. Кой с какво се презапасява за да не излиза: Ние с тоалетна хартия, в Холандия с трева (там има опашки пред кофи-шоповете, хората се канят да преминат през епидемията щастливи Grinning) а в САЩ с оръжия.
Според сестра ми във Финикс, Аризона и с всичкото налично месо в магазините. Бяхпубликувала нейна снимка, след разговор с нея тази вечер тя каза, че и по скъпите луксозни магазини месото е изкупено.
Явно на различни места от качат по различен начин и изчезват различни стоки - тоалетна хартия, оръжия, месо...

Общи условия

Активация на акаунт