COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 151
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 855
Бойко днес рече, че не били 1,2 млрд, а само ония 800 милиона, по неусвоени до момента пътеки. Т.е. - трябва да се мислят проекти, за да се усвоят. Ама с брифинги на всеки 10 мин. населението се е панирало и няма кой да мисли.

Даже каза, че са само 500 от неусвоените. Другото било заблуда.

# 9 856
  • София
Нищо не е присвоила Чехия, а са иззели маски от спекуланти. Част от маските са се оказали предназначени за Италия.

Не знам, дали по-назад е пусната тази информация, извинете, ако се дублира:

Чехия присвоила над 100 000 маски, пратени от Китай  в помощ за Италия. Заформя се голям скандал, но не е сигурно, как са попаднали в Чехия, защото твърдят, че бил разбит нелегален пазар... Доста намирисва цялата работа. Оставам безмълвна, наистина тази пандемия бързо ще  промени представата за ЕС и да видим, колко ще го бъде...

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/coronavirus-face … est-a9416711.html

# 9 857
Куба, Русия и Китай... Какво ли е общото между тях, какво ли... Stuck Out Tongue Winking Eye
Само 1. Режима на управление е общ.

# 9 858
Ей , ама вие наистина ли вярвате , че са 50 000 случаите? Хората сами ви казват, че 80% го изкарват на крак, един тон футболисти чак го имат, това нещо е масово в Италия. Те не са тествали цялото население, а предимно тежките случаи и то не всички. Умножете официалните случаи по 10 - 20 поне и тогава смятайте смъртност . Ето затова ви казвам , че числата сами по себе си нищо не значат, без критичен анализ.

А защо си мислиш, че в цитираното от теб изледване също са тествани всички случаи? Цитирани са потвърдени случаи, извадени от статистиката на здравния институт. Тоест, тогава също е имало случаи, карани на крак и не са тествани всички. Предвид, че в момента се налагат карантини и се издирват контактни, нивото на тестваните в сегашната ситуация трябва да е всъщност по-високо.

Не разбирам логиката на въпроса ти. В изследването цитирах брой жертви - към момента 26 000 от грип срещу 5000  от короната. Профилът на починалите е поразително еднакъв - предимно много възрастни хора. Тоест за да говорим , че коронавируса е унищожил Италия, трябва да имаме поне значително  повече жертви от обикновения грип.Към момента това не е налице. Единственият ни ориентир за драматичността на ситуацията би бил точно броят жертви,защото няма как да сметнем процент смъртност коректно , просто защото не знаем какъв процент от общите заразени сме изтествали.

# 9 859
Предвид, че в момента се налагат карантини и се издирват контактни, нивото на тестваните в сегашната ситуация трябва да е всъщност по-високо.

Да, като си болен от грип, никой не те пита къде си ходил, с кого си имал контакти, не ги издирват с полиция и не ги слагат под карантина.

# 9 860
  • София
Скрит текст:
Ей , ама вие наистина ли вярвате , че са 50 000 случаите? Хората сами ви казват, че 80% го изкарват на крак, един тон футболисти чак го имат, това нещо е масово в Италия. Те не са тествали цялото население, а предимно тежките случаи и то не всички. Умножете официалните случаи по 10 - 20 поне и тогава смятайте смъртност . Ето затова ви казвам , че числата сами по себе си нищо не значат, без критичен анализ.

А защо си мислиш, че в цитираното от теб изледване също са тествани всички случаи? Цитирани са потвърдени случаи, извадени от статистиката на здравния институт. Тоест, тогава също е имало случаи, карани на крак и не са тествани всички. Предвид, че в момента се налагат карантини и се издирват контактни, нивото на тестваните в сегашната ситуация трябва да е всъщност по-високо.
Не разбирам логиката на въпроса ти. В изследването цитирах брой жертви - към момента 26 000 от грип срещу 5000  от короната. Профилът на починалите е поразително еднакъв - предимно много възрастни хора. Тоест за да говорим , че коронавируса е унищожил Италия, трябва да имаме поне значително  повече жертви от обикновения грип.Към момента това не е налице.

За да сравняваш жертви, трябва също да вземеш предвид брой заразени, период от време и т.н. Например, изследването което цитираш, е за период от четири години и много повече заразени. Сравнението е некоректно.

# 9 861
Лъвица, такава екстраполация не е уместна, защото в момента имаме данни на база тествани/болни/умрели, но не и какъв дял са тези, дето не са тествани и са били леки случаи. Процентът смъртност ще се установи след края на епидемията. Но е факт, че стотици хиляди хора са умирали през годините от подобни вируси и никой не се е трогвал.
Има ли някакви данни, че цялото италианско население е било редовно тествано за грип, за да се разбере дали само тези, които са влезли в проучването са карали грип или има голям дял хора, които са го карали на крак, без да са тествани и са леки случаи?
Нямам идея, това, което знам, е че в момента е рано за оценка на смъртността от Ковид, няма достатъчно информация. Затова дали е с по-висока смъртност или не предлагам да оставим за догодина, предполагам, че ще има по-стабилни проучвания. Както казах обаче, факт е, че са загинали десетки хиляди. А за свинския грип направо се потресох, никога не съм му обръщала внимание и не съм предполагала, че е нанесъл такива поражения.

Ronald, аз работя с италианка, живее в центъра на Милано. Това, което ми разказа тя, е че са спокойни, защото са си вкъщи и се чувстват на сигурно място, общуват много с чатове и телефони, за да не се чувстват изолирани, шегуват се много, за да запазят духа си и въздухът се е изчистил.

# 9 862
  • София
А някой замисли ли се, че тази година имахме две грипни епидемии - една януари, една февруари. Аз за 30 години съзнателен живот не помня такова чудо. Да не се окаже, че тая втората е била от короната...
Само за сведение - двете ми деца бяха болни едновременно от висока температура и ги болеше главата. Дадохме по 30лв май на дете да се изследваме в Поликлиника България за Ингфлуенца А и Б и бяха отрицателни. Кръвните изследвания и посявките за бактерии, отрицателни същи. И това към 20.февруари

# 9 863
Италия обръща ли кривата според вас днес са по-малко от вчера и новите случаи и смърните случаи
Ако през следващите 3 дни не подобрят черните рекорди от вчера според мен те вече са преминали пика и навлизат във фаза на плато. Но от само 1 ден е рано според мен да се каже защото може да е плод на флуктуация трябва още няколко дни без черни рекорди за да кажем смело че пика вече е зад тях.
Не се надявайте снега да унищожи вируса .Нали зимните курорти Банско и Пампорово пламнаха.
Лошото време ще ограничи контактите. Имаме нужда от изолация точно в този момент. Господ е с нас.
И аз мисля така. Основният фактор за разпространението са социалните контакти. А не студеното време. Курортите пламнаха заради големите събирания на много хора в малко пространство в заведения, дискотеки, барове, ресторанти и т.н. Господ ни удря едно рамо с това много лошо време което се задава следващите дни

Иване, аз направих критичен анализ на база пълните данни от Венето където са изследвани всички е се вижда колко са безсимтомните. И моя критичен анализ показва 40 пъти по ниска смъртност от тази в стат. на Италия за приключилите случаи (1% а не 40%) но този 1% смъртност е достатъчен да постави здравната с-ма на Италия на колене защото за да е 1% смъртността там това означава че заразените са поне 10 пъти повече от официалната стат. (Всъщност повече заради математическите модели изпреварващият ход на разпространение, например че моделите показват 800 заразени при 1-ият смъртен случай при липса на мерки, защото при 1 починал който е част от други 99 които ще оздравеят заради много дългото време което му е нужно на вируса да убие починалият  част от 100 души докато почине вирусът вече е достигнал до 800. Тия неща ги обяснявах вече доста назад. Да в Италия заразените като гледам колко са починалите според мен са над 1 000 000 като отчета всички фактори. Но това не променя нещата защото при 1 000 000 заразени в момента смъртността е 0,5% в Италия на база случаи/починали, и ако бъде спряно разпространението там благодарение на драконовските мерки, и спрат да се заразяват повече хора, починалите няма да станат повече от 10 000. Това не променя нещата, аз нали от известно време това повтарям че не трябва да се гледа стат. защото там нещата са много по плашещи от реалността и хората излишно се психират като гледат стат. Но и 1% смъртност е страшно много, ако те ограничат починалите до 10 000 значи са спряли епидемията при 1 000 000 заразени и трябва да бъдат поздравени че драконовките мерки са дали резултат и починалите няма да бъдат повече от 10 000.

# 9 864
Цитирам точно една конкретна година с 26 000 жертви. За общия период за близо 70 000. А защо мислиш, че са повече заразените от обикновения грип , като нали говорим, че короната бил по-зарАзен. Тоест ти подкрепяш моята хипотеза.

# 9 865
  • София
Цитирам точно една конкретна година с 26 000 жертви. За общия период за близо 70 000. А защо мислиш, че са повече заразените от обикновения грип , като нали говорим, че короната бил по-зарАзен. Тоест ти подкрепяш моята хипотеза.

Тоест, една година с милион заразени и 26000 жертви, срещу един месец с 50000 заразени и 5000 жертви. Абсолютно явно е, че двете заболявания са от съвсем различен калибър. А относно заразността, първо епидемията не е овладяна, второ, в момента се взимат безпрецендентни мерки това да се случи.

# 9 866
  • София

В проучването пише, че за времето на проучване, което е 4 години са настъпили 68 000 смъртни случая, тоест по 17000 на година средно.
Сега сме на близо 5500 от коронавирус за 3 седмици.

По данните от Китай аз също не смятах, че ще задмине значително грипа, но за жалост в Италия не се случва точно така. Дано да са изолиран случай, надявам се силно. Вярвам, че нашите мерки бяха въведени по-навреме.

Че психозата по медиите е голяма е факт, не само при нас, но и на световно ниво. Затова и е добре човек да знае откъде да се информира и да не се поддава на неверни тъврдения.
Брояч в СЗО за предишните пандемии също имаше, просто не сте знаели за него.

# 9 867
Какви са новите тестове в Рамус за 80лв?
Пише, че откриват нуклеокапсиден протеин на вируса.
Това бързи тестове ли трябва да рече?

# 9 868
Италия има 5400 починали за 1 месец. Сметнете го по 12. Не е грип, по смъртоностно е. Според мен смъртността е не по малко от 1%, което си е много. На 7млрд население, ако се заразят наистина 70%, това са 5млрд човека и на 1% смъртност е 50 000 000 човека. Грипа това за 5 години няма да го направи.

# 9 869
Защо новият коронавирус не е грип?

1.От различно семейство е.
2. Около десет пъти по-смъртоносен е.
3. Нямаме ваксина.
4. Нямаме лекарство.
5. Нямаме имунитет.
6. Не го познаваме.

Защо трябва да си останем вкъщи?

Почти всички държави в Европа са в експоненциалната фаза на разпространение. Ако на някой му е много сложно, това е експлозивно нарастване на новите случаи. Опряни сме с гръб към стената и сме минали точката, от която връщане назад няма. В момента се прави опит, чрез екстремна изолация, да намалим случаите и да можем да върнем епидемията там, където беше преди три седмици и където още можем да я контролираме. Този шанс е сега и само сега. Станат ли случаите милион, след 2,5 дни ще са 2...

Защо не става просто да оставим вируса да си върлува?

Защото всеки математически модел е показал, че колатералните щети ще са непредвидими и увеличават в пъти смъртността от вируса, без дори да броим инфаркти, инсулти, катастрофи, инциденти, диабет, онкологични и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт