COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 476
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 780
Италия обръща ли кривата според вас днес са по-малко от вчера и новите случаи и смърните случаи

# 9 781
  • на пистата
Не ми се търси старото ви мнение за болницата в Карлово.При 15 доктора 2ма вече са в карантина,заедно с 2 сестри и санитарка.Вече търсят допълнително мед персонал..Това само за един положителен  пациент.Тук има един аспиратор мисля.Съжалявам,но държавата май мисли само за София..Ами София не е България!

# 9 782
И защо точно пляскате? Къде сте, когато медиците си търсят правата и протестират? Останете си вкъщи и покажете признателност по този начин.
Или какво беше..."Това ръкопляскане на лекарите сега ми е малко като цветята за 8-ми март на жените "

Моите аплодисменти бяха за героите на фронта - медици, продавачки в магазина, служителки на гишета, аптекари, полицаи на КПП, спедитори и много други смели служители, осигуряващи моя комфорт в тези трудни времена.   Те имат моята безусловна подкрепа. В карантина съм от 10 март, работя от дома, плащам данъци и подкрепям нашата икономика в този труден момент.

# 9 783
  • София
Безусловен не значи това. Wink

# 9 784
  • София
спомням си че Китай не спираха да дезинфекцират цели градове, което ме навява на мисълта че вируса не живее някакви секунди или минути навън иначе нямаше да се дезинфекцират улиците. Иначе докато преминат дезинфекциращите екипи с машините вируса ще е умрял още преди това.
Или че Китай са предприемали всякакви отчаяни действия поради липса на информация, като не е ясно имало ли е някаква полза от това. Доказателства че има нужда да се дезинфекцират улиците реално няма- просто на страха очите са били големи.

# 9 785
А Русия какво се покри, там не мога да разбера какво се случва.
Русия, Куба и Китай ще помагат на Италия.
http://bulgaros.ovh/%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%82% … 0%BB%D0%B8%D1%8F/

# 9 786
  • София
Тесла, около 3 ч. във въздуха
Niss, Рано е още за Италия. По моите си лични изчисления прогнозирах пик на 23.03, т.е. утре, според специалистите ще е на 25.03, а от няколко дена чета за прогнози и за след 2 седмици.
Дано никой не познае и пикът да е тази седмица която си отива и която наистина бе кошмарна за Италия. Той пикът не е 1 ден. Да има един ден с връхна стойност спрямо другите, но истинския пик е около 10 дена грубо. Нека изчакаме още малко. Дано и утре новите случаи да са леко надолу или поне колко днес. Но най-важното е да има все повече и повече възстановени и да намалеят смъртните случаи.
Испания тепърва ще гони Италия. Те закъсняха много и се заразиха обилно, там са далеч от пика си според мен, а и са на 2/3 седмици зад Италия ако не се лъжа.
Стискам палци по-бързо да се въведе японското лекарство, което вече е китайско. Да чакаме до няколко дена официално да го разреши правителството (от това което чух е въпрос на време) и щели да го дадат на онези 8000 човека, които са все още болни. Ако даде бърз ефект за 4 дена както чух от видеото, то е въпрос на време да има износ за цяла Европа.

# 9 787
Куба, Русия и Китай... Какво ли е общото между тях, какво ли... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 9 788
Безусловен не значи това. Wink
Нека всеки прави това, което може най-добре да прави и ще има ефект. Аз съм в ИТ сектора и мога да се осигурявам на максимален доход. Ангажиран съм и няма да свивам потреблението си. Ако достатъчно българи успеят да го направят - ще преминем леко през кризата.

# 9 789
  • MI
И в Италия дезинфектирст улиците, не знам има ли полза или не, но го правят.

# 9 790
Куба, Русия и Китай... Какво ли е общото между тях, какво ли... Stuck Out Tongue Winking Eye
Не са съюзници и не принадлежат към никакъв съюз т.е. независими.Stuck Out Tongue Winking Eye
Важно е всеки, който може да помогне.

# 9 791
Така е, при всички положения каквото и да си говорим многото тестване има само плюсове, няма минуси. Но явно има някакъв проблем, или нямаме достатъчно тестове и ги пазим или нямаме достатъчно капацитет, защото тестовете отнемат време и ние със сигурност имаме някакъв краен капацитет като бройка тестове на ден.
За мен е основно липса на желание, защото се вижда, че повечето други страни намират начин - бързи тестове, автоматизирана обработка и пр. Може нашата логика да е, че ако хората си постоят вкъщи, ще им омръзне, ще огладнеят и после няма да придирят много кой как лекуван и кой не. Почти ме убедиха, че всичко са се сетили да въведат първи, така че ако вземе лош развой, няма да е виновна държавата.

# 9 792
[

И аз това се чудя. Ясно е кои държави ще се справят най-добре икономически в последващата рецесия.

# 9 793
  • Пловдив
Не се надявайте снега да унищожи вируса .Нали зимните курорти Банско и Пампорово пламнаха.

# 9 794
При 15 доктора 2ма вече са в карантина,заедно с 2 сестри и санитарка.Вече търсят допълнително мед персонал..Това само за един положителен  пациент.Тук има един аспиратор мисля.Съжалявам,но държавата май мисли само за София..Ами София не е България!

Съгласна и за това се питах и как са разпределени по градове и апаратура и лекари...

Общи условия

Активация на акаунт