COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 058
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 840
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.

А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.

Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
Ами излизайте, кой ви пречи? Живейте си живота и си извеждайте децата, обаче друга песен ще запеете, ако се окажете цялото семейство заразени, защото не е изключено, заразяват се хора във всички възрастови групи, има и млади починали.
Момче на 18 г. в Англия почина, без да е имал други заболявания. 
Скрит текст:
И, да, благодарение, че по-рано правителството взе мерки, има по-малко заразени, аз за пръв път ги подкрепям.
Може ли източника на тази информация?
Първо го чух по БТВ, но намерих и тази публикация.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/mladezh-na … britaniia-6107244

# 12 841
  • Другата България
Скрит текст:
В Испания нещата са направо... Не ми се мисли нас какво ни чака.
А какво общо имаме ние с Италия и Испания като развой на събитията, та постоянно се вайкате за това и правите такива сравнения? Супер много съжалявам, че влязох в тая тема, пълна с drama queens.
Моето мнение накратко - Хората над 65 и/или такива  хронични заболявания, вкъщи без право да излизат, другите - живеем нормален живот, работим и си гледаме децата, без да контактуваме с изолираните. И така, до намиране на лекарство/ваксина. Но като чета, тук сме малцинство с този начин на мислене.
И слава Богу! Явно изобщо не си наясно колко хора живеят заедно със същите тези над 65-годишни, грижат се за тях и няма къде да ги "изолират". Но ако още малко напредне карантината и повсеместната скука, очаквам да прочета идеи за гета, селища, а защо не и концлагери за възрастни, или подобия на тях. Където да ги оставим на самотек, за да можеМ ние останалите да живееМ  "нормален живот", щото той, животът ни сега е направо "ненормален", именно заради тези над 65 годишни....
А колко лекари, фелдшери, сестри, санитарки има над 70 години дори, които още работят, защото няма кой, да не говорим за малките населени места. Я да си сядат на дЪ-то, ама когато няма кой да посрещне "нормалните" в кабинета, друга песен  ще запеете, типично..."нормално".

# 12 842
Някой пътува ли с влак тия дни? Проверяват ли декларации, лични карти, адреси? Моля ако имате инфо да пишете.
Аз съм си на вилата, home office, и нямам принтер тук да отпечатам декларацията, а има вероятност да ме викнат на работа в офиса. Не ми се пътува с кола да не попадна в задръстване. С влак пътят ми е 1 час. Ще се опаковам добре и ще се пазя, не би трябвало да има проблем.

# 12 843
  • София
Изумява ме малкият брой потвърдени случаи в Япония. Как са успели да го стопират толкова рязко? Или не правят тестове. Има ли публикувано някакво логично обяснение?

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%B … %D0%B8/a-52896245

# 12 844
по въпроса за ограниченията и защо стоим затворени личното ми мнение:
не е толкова за да спрем заразата, защото реално не можем, а за да може да се преболедува, без да си пречим един на друг
вирусната зараза има характеристика вирулентност - степента на инфектиране на организма
ако се срещаме един с друг, докато имунната система се опитва да изчисти вируса, то ще си предаваме един на друг допълнително доза от вируса и така ще претоварим имунната си система, която иначе би се справила без проблем и тежките случаи ще бъдат повече от обикновено, дори сред по-младите
така че в момента придобиваме контролирано стаден имунитет, което ще отнеме време, но без ваксина това е естественият начин

# 12 845
Beljata, не се спичай, де. Казах, че си седя вкъщи, не съм ви застрашила Innocent

# 12 846
Когато излиза един, не е същото, акто да излезат всички от дома.
Наистина не проумявам колко пъти трябва да се обясни логиката и кога най-после ще се разбере.
[/quote]
Е да де не е,като всички да излизат,но не е и като никой да не излиза😀😀😀

# 12 847
Може ли като пишете за починали деца и лади хора да давате и източника!!!

# 12 848
  • София
Ходя си на работа нормално от самото начало, няма и намек да си стоим у дома.
Мъжа ми е Хоум офис от ден 1ви. Но има доста работа
Децата стоят с него, учат от дома, но са леко на самоотглеждане... той не може много , много да им обръща внимание, понеже е непрекъснато в някакви колове.
Поне веднъж на ден, или през ден, сме до магазинчето.... каква изолация е това? никаква

# 12 849
не е толкова за да спрем заразата, защото реално не можем, а за да може да се преболедува, без да си пречим един на друг
вирусната зараза има характеристика вирулентност - степента на инфектиране на организма
ако се срещаме един с друг, докато имунната система се опитва да изчисти вируса, то ще си предаваме един на друг допълнително доза от вируса и така ще претоварим имунната си система, която иначе би се справила без проблем и тежките случаи ще бъдат повече от обикновено, дори сред по-младите
така че в момента придобиваме контролирано стаден имунитет, което ще отнеме време, но без ваксина това е естественият начин
Звездите ли ви го говорят това? Описвате някакви фантасмагории, които нямат нищо общо с биологичните закони.

# 12 850
  • Варна
Beljata, не се спичай, де. Казах, че си седя вкъщи, не съм ви застрашила Innocent
Ами тъй кажи! Таман се стреснах! Wink

И ние сме в същото положение, но това е начинът, в крайна сметка.

Е да де не е,като всички да излизат,но не е и като никой да не излиза😀😀😀
Което как да стане?

# 12 851
  • у дома...
Някой пътува ли с влак тия дни? Проверяват ли декларации, лични карти, адреси? Моля ако имате инфо да пишете.
Аз съм си на вилата, home office, и нямам принтер тук да отпечатам декларацията, а има вероятност да ме викнат на работа в офиса. Не ми се пътува с кола да не попадна в задръстване. С влак пътят ми е 1 час. Ще се опаковам добре и ще се пазя, не би трябвало да има проблем.
За момента по една от ЖП линиите до София не проверяват ни декларации, ни чудо. Но докога ще е така, нямам идея.

# 12 852
Цитат
Явно не си разбрала , че вирусът прескача от държава в държава, че и континенти,  
а това ,че само над 65 годишните се заразявали и умирали е пълна лъжа -
всякакви възрасти се разболяват и умират и децата също.
Вчера в Италия  6 годишно е починало, а в Калифорния -14 годишно,
 в Австрия днес съобщиха , че има много заразени деца, дори едно на година и половина има.

Не е точно така. 6 г.дете е починало в Иран, с друго заболяване е било. Хайде, да не се филмираме още повече в стремежа си да докажем, че положението е сериозно.
Безпокои ме мен момента със смъртността по принцип. Значи 2-3 седмици след началото евентуално настъпва усложнението и ако се включи нещо за дишането, може да се зацикли така още доста време. Трябва да мине поне месец от първияте случаи, за да имаме реална преценка за смъртността, за съжаление.

# 12 853
Скрит текст:
Звездите ли ви го говорят това? Описвате някакви фантасмагории, които нямат нищо общо с биологичните закони.

ще се радвам да обясните кой биологичен закон съм нарушил?

# 12 854
Не е така. Може и да не е обяснено по научен начин (аз също не знам как трябва да се обясни), но от изследването на Во' (градчето в Италия, което беше сред първите огнища и после тестваха 100% от населението) едно от заключенията беше, че поставянето под карантина на заболелите допринася не само за ограничаване на разпространението, но и за по-лекото преминаване на болестта при останалите болни. Не знам защо е така, но съм сигурна, че беше описано сред заключителните наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт