COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 605
Освен всичко това вече на две места може да се взимат проби за изследване срещу заплащане - клона на Рамус в Коматево и в Пълмед.

А пловдивската лаборатория може да заработи до 8-ми април. Сега я строят. Гергов бил дарил пари. Шок!
е, нали има съществуващи..една камара? Те не могат ли да изследват?

Тази няма да е частна. Вместо да се пращат пробите в Стара Загора ще се изследват тук.

# 13 606
Не виждате, защото не работите пряко със затворени бизнеси. А аз виждам 80% от клиентите си психически смачкани, със съсипан бизнес, с уволнен персонал.
След като не виждате не изказвайте мнение, защото е обидно към потърпевшите.
Нямате право да обвинявате обикновенния човек за създаване на напрежение.
Ами не знам, аз явно живея в паралелна вселена, но пак казвам, че по мои наблюдения сферата на услугите, която е основния двигател на бизнеса в България, работи. Да, на по-ниски обороти, но работи.
Не си правите услуга да изкарвате нещата по-черни, отколкото са. А все пак такова е положението от 2 седмици, не от 2 месеца, че да го изкаравте, че чак се влачите по корем от глад.

# 13 607
  • Пловдив
Освен всичко това вече на две места може да се взимат проби за изследване срещу заплащане - клона на Рамус в Коматево и в Пълмед.

А пловдивската лаборатория може да заработи до 8-ми април. Сега я строят. Гергов бил дарил пари. Шок!

Тази няма да е частна. Вместо да се пращат пробите в Стара Загора ще се изследват тук.
да, ок...ама частните са отказали или..?
Плюс това във всяко ДКЦ има лаболатория? Те що не съсействат?

# 13 608
Като се чете темата , човек остава с усещането , че едва ли не от щаба не искат да правят повече от 300 - 350 теста денонощно .... Преди няколко дни говориха , че се подготвят лаборатории и в други градове , които още не са станали действащи. Нарочно ли според Вас се бавят. Или е по-логично да не е толкова лесна работа снабдяването с подходяща апаратура , необходимите тестове и обучен персонал. Едва ли прозиводството на тези неща в световен мащаб успява да задоволи и малка част от търсенето в момента. Ако беше толкова лесно ,частната лаборатория в София , която прави теста и има клонове на много места щеше да го прави не само там , нали ?
Някой правеше аналогия с Мерцедес напред в темата. Когато пуснат нов модел , даже и да имаш средствата да го купиш, поръчваш и чакаш. Производството не  може да задоволи търсенето в началото. Така и с тестовете за нещо ново в момента , производството им не може да задоволи свръх търсенето сега.

# 13 609
Бебе с корона вирус категорично беше отречено, даже  бяха нахокани журналистите да не задават въпроси от статии в интернет. Илизам си от профила Sunglasses

# 13 610
В големите градове ще развият някакви структури за изследване, за прегледи. Въпросът е какво правим ние, които сме извън КППта. Оставя да пропътуваме 60-190 км, за да проверим чичко полицай как ще прецени мотивът ни. Евала!

# 13 611
  • Пловдив
Страхът от масовия скрининг е очакваният наплив към болниците на положителните хора. Паниката е толкова голяма, че повечето от нас като видят резултата, ще се юрнат към болниците. Вече има индикации за това - момичето с паник атаки, което настояваше да бъде хоспитализирано, макар и без симптоми и майките в Търново, които избягаха с недоизлекуваните деца от страх, че има положителен случай в отделението.

Бързите тестове може и да са добър статистически, и донякъде икономически, инструмент, но биха всяли огромна паника, която би довършила и без друго отслабената здравна система. Затова и в чужбина, там където тръгнаха с масово тестване, сега го спряха. Пример: Франция.

В момента сме 35 заразени на 1 милион.
Масов тест на 1 милион човека в най-тежкия случай, ще хване още 350.. примерно.

Какво юрване в болници и какъв е смисъла изобщо, при положение, че от тези 350, 300 ще го прекарат леко и може би безсимптомно, а другите 50 така или иначе ще се докарат до PCR тест в болница..

Карантина, карантина и пак карантина!
Абсолютно подкрепям! Колкото и да са бързи тестовете дават моментна картина, която утре е много различна.
Един месец у дома за всички без критипно важни отрасли. И растежа на заразяване е пресечен. Но навреме да е този месец, а не както Италия и Испания, когато половината хора вече заразени.

# 13 612
  • sofia
Включвам се малко извън конкретната дискусия, но с лично моите тревоги.
Имам ученик в началното училище. Той е в къщи. Аз също. Двамата с баща му нямаме на кого да разчитаме. От 2 седмици съм в платен отпуск. Фирмата, в която работя е голяма. Продължава да работи. Работата е свързана с контакт с много хора. В момента ми отказват да използвам остатъка от годишният си отпуск. Принуждават ме да си пусна двумесечен, неплатен, който изобщо не ме устройва...
Сигурно не съм единственият родител в това положение...И се чувствам безсилна и обезкуражена. Не усещам никаква защита и подкрепа от държавата...

# 13 613
Това и СЗО го казаха

СЗО никога не са казвали това, а г-н Тедрос дори и сега твърди, че не е късно този вирус да бъде спрян.

Освен това в момента няма държава, чиято стратегия да бъде 70% да преболедуват, помислете малко. При социална дистанция за кратко време, няма как 70% да преболедуват, дори по плавен начин, ненатоварвайки здравните системи, не случайто хората вече започват да мислят, че ще стоим 2 години под карантина а т.н. Изобщо пълен миш-маш.

Бледолилава, освен Александрия, още няколко потребителки изказаха одобрение и се присъединиха към това мнение. Иначе това е по същество идеята на Мангъров, но напудрена с розов парфюм, за да звучи приемливо и логично. "Ще трябва да помислим къде да ги лекуваме" (знаейки много добре, че това е невъзможно) и т.н.

# 13 614
Да, и това също. ние не знаем този доброволец или социален работник през колко хора е минал, пък дори и с маска. Достатъчно е, че волю-неволю отиваме в магазина. Отделно се алармира възрастните хора да внимават за измами, да не пускат в домовете си чужди хора и т.н., а сега да ги затворим, за да тръгнат чужди хора да им носят храна. Айде, нЕма нужда! За мен това е по-лошо от щъкането на пенсионерите по улиците.

А на мен ми стават все по-интересни брифингите, защото започват да се чуват и по-спонтанни реакции.
При нас социалният патронаж не се среща с хората, не влиза в домовете. Оставя храната пред домовете на хората. В блоковете е задължително общите части, асансьорът и входът да се дезинфекцират поне веднъж на ден. Та не са толкова застрашени нито от обиране, нито от заразяване от патронажа.

# 13 615
Официално всички приети мерки досега са удължени до 12.04 включително :

# 13 616
  • Варна
...
За съжаление си права... Вчера докато чаках в Еконт един мъж пращаше хладилник някъде с наложен платеж, друг пък пращаше някаква конзола.
Нямаме пари и започваме да разпродаваме.. Cry

Защо решихте, че хората досега не са продавали нищо и именно ИП е причината за тези пратки, на които сте станали свидетел?

# 13 617
Нямаме никакви доходи.
Тоест държавата е затворила бизнеса и не ви е дала никакъв вариант под формата на субсидия, обезщетение или друго? Защото доколкото разбрах, 60% от заплатите на служителите ще се платят от държавата. Познавам човек с бизнес в Пловдив, който го твърди. Иначе и аз съм принудителна отпуска.

# 13 618
  • София
да, миш-маш е. Обаче при толкова прилепчив вирус се съмнявам дълбоко да го спрат. Първа вълна, втора вълна, огнища... А и те си казаха, въпросът е за здравните системи, а не колко процента ще го преболедуват.  Твърде много се разрасна разпространението, малко ли народ мигрира насам-натам от рисковите зони?
Виж, че вече при нас започнаха да излизат случаи, които не са свързани с донесен вирус, ние вече си го въртим в нашата популация.

# 13 619
Скрит текст:

да, ок...ама частните са отказали или..?
Плюс това във всяко ДКЦ има лаболатория? Те що не съсействат?

Мистик, тази ще е само за ковид. Държавна за PCR тестове, взети от болниците, не за частни лица. Частните си правят техни тестове, те не изследват проби от болниците. Пробите се изпращат в София, Стара Загора и Варна. Сега ще може да се правят и в Пловдив. Нали от отдавна го говорят.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 21:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт