COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 074
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 15 720
Малък ъпдейт за Кипър (вчера се чух с един приятел там):
Излизат само с изпратен СМС, с текст
1 - работа
2 - магазин
3 - лекарства и тн
Следят къде е работното място, за колко време се стига г/д, по какъв маршрут.
Полицията се разхожда по улицата постоянно, проверява всички навън дали са пратили смс и дали отиват/се връщат от магазин напр или се мотат безцелно. Ако ги хванат в нарушение - 150 евра глоба. Той каза, че никой не излиза ей така, защото на никой не му се плащало глоба. Не се оплаква, седи си вкъщи.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 09:59 от FlameV

# 15 721
Различни  мнения четох тук за спирта и неговите проценти. Сега Кантарджиев говори, че 40% спирт убива този вирус, 70% и нагоре  убива този и други вируси

# 15 722
  • София
Аз пак да попитам разбиращите за дезинфекцията с окисление – кислородна вода, например, оцет за плодове, разтвор от калиев перманганат? За верото и спирта е ясно, както и за белината, но не на всичко върви това.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 12:25 от bubanka

# 15 723
Сега по БНТ1 Кантарджиев говори в Денят с Георги Любенов. Значи за продуктите каза, че може да се избърсват с ракия или водка, нищо че е 40%. Аз нямам неограничени количества спирт 70%, но ракия поне имам. Понякога намирам спирт в някои аптеки, но дават по ограничен брой. Спиртът го пазя за ръце, монети, портмоне, ключове, брави.

# 15 724
Широкото тестване в Германия има пряко отношение към смъртността, която регистрират.
Хващайки положителните случаи по-рано, минимизират риска някой да седи две седмици вкъщи с оплаквания.

Някой беше питал назад дали германците ще спират с тестовете... Не, няма да спират!

# 15 725
Така де, един милион тестове сме поръчали, пък ще ги правим бавно и полека. Колкото, толкова, лошо няма.
Иначе за всеки нов заразен се прави брифинг.
Тотален цирк! Западните страни, за да изнасят информация за 3-4-5-6 хиляди положителни тестове, правят сигурно по 10 хиляди на ден. А ние даваме брифинги!
Тарталета, никакви 10 000 теста на ден не правят западните страни. Имаше интервюта на българки, диагностицирани с вируса от Германия и Италия. Само по симптоми вече си в кюпа.

Не е добре, когато се:
1. Говори без факти.
2. Формират мнения за държави, базирани на "разкази от българи, живеещи там".

Ето статия, която показва, че Германия тества по 500 000 теста на седмица.
https://www.thelocal.de/20200326/germany-ramps-up-coronavirus-te … -to-500000-a-week

Ето друга статия, която показва защо смъртнотта в Германия е толкова ниска (един от факторите е броя тестове и ниската им цена):
https://www.npr.org/2020/03/25/820595489/why-germanys-coronaviru … n-other-countries

Да копирам ли още статии?

Единственото решение за изглаждането на прословутата крива е социалното дистанциране (ако не ви харесва буквалния превод, то нека е физическо разстояние) и тестване (разбира се с последваща изолация на позитивните случаи).

Нека бъдем критични и не се задоволяваме със заблуди!
Българи не просто живеещи, а диагностицирани там. В Германия за здрав се считаш 3 седмици след диагностициране и при положеие, че последните 2 дни нямаш симптоми.

И аз мога да ти пусна статии и клипове. Във всякаква насока.
Обаче повече вярвам на хората на място.
Включително мои роднини. Не са тествани при контакт с болен,който в момента е на болнично лечение.

Казвам ви, че физически не е възможно да се прави подобна бройка достоверни тестове.

# 15 726
Аз се чудя що мислите, че никой не е чувал и виждал хора в тежко състояние, пневмонии и какво ли не, или че тука няма здравни работници
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Също се чудя тия с just a flu що не идат доброволци, ще имат достъп до "извора" и ще видят и болните, и апаратите, и ще се разхождат, и ще помогнат
Без да влизам в спор за доброволците, искам да ви попитам, къде чухте, че набират доброволци без мед. образование, да"щъкат м/у апаратите"?

# 15 727
# 15 728
Бг лекарка, която включи Любенов, от Италия казва, че смъртността силе повишава, защото почиват хората с леки симптоми, които са останали по домовете си. Ако някой може нека изреже и публикува интервюто.
В Испания домовете за възрастни директно ги карангтинират и никой повече не влиза там, оставят ги. Голяма част починали изобщо не се тестват и цифрата на смъртността никога няма да бъде установена реално

# 15 729
Кантарджиев току що в БНТ каза с доста категоричен тон, че няма шанс човек да се зарази повторно.
Кога? Седмица, месец, два, шест след преболедуване. За това съм много скептично настроена, както и за последствията в организма след преболедуване.
Понеже картината е най-близка до грипа. Даже с ваксина хората пак се разболяват и пак получават усложнения, естествено по малко. Това е за вируси, които можем да кажем, че са познати и сравнително изучени.
Ковидчо все още е загадка, а и има уникални качества.

# 15 730
  • Sofia
http://www.uvpro.techindustrybg.com/index.php/bg/
Малко повече за UVC стерилизацията. За четящите в темата журналисти

# 15 731
Не някои хора, повечето НЕстари хора имат шанс. Но когато човек е стар и увреден, какъв му е шансът според вас? А когато човек е на 86 години, какъв му е шансът при положение, че вече има налична инфекция, в случая Корона вирус?

Точно за това трябва да сме си вкъщи, за да не се разболяват по-слабите. Вие ако си мислите, че като сте на 20-30 години, сте защитена, нека Ви кажа, че може да сте по зле и от някоя баба на 80. Не е задължително като е на 80г. да има слаб имунитет, не и задължително като си на 20г. да ти е силен. Впрочем не знам дали чухте, но има хора, които умират от свръх реакция на имунната система.

# 15 732
Точно защото като се стигне до реанимация мача е почти свирен,се залага на ПРОФИЛАКТИКА!
Hands Plus1
Ако някой е влизал в реанимация, с интубирани пациенти /особено възрастни и деца/, не вярвам да може да забрави видяното.
Изолацията и карантината ще му се сторят рай.
Влизала съм, майка ми беше там. Интубирана, след падане по стълбите. Оцеля, но остана парализирана. Даваха много минимален шанс да се възстанови, като надеждата беше в рехабилитация. Домашно посещение от рехабилитатор беше 15 лв, а пенсията ѝ, с телка, 150 лв. Толкова ѝ струваха само памперсите на месец. Плащах все пак и за рехабилитация, но поддържаща, колкото да не атрофират мускулите и да не се обездвижат ставите, докаро дочакаме някакво Чудо. Толкова можехме да си позволим, защото имах и две деца за гледане, а мъжа ми работи сезонна работа, така че в един момент се оказах и само аз с доходи в семейството. Чудо не стана и майка ми не се възстанови. След две години на легло си отиде от пневмония. Не ми казвайте, че безпаричието не убива, моля ви. Може и въпреки рехабилитацията нещата да бяха кауза пердута, но нямахме шанс да опитаме. 10 години след това успях най-после да изплатя кредитите. И две деца имах да гледам, казах ли го вече?

# 15 733
искам да ви попитам, къде чухте, че набират доброволци без мед. образование,
За България мога да разпитам, ако те интересува сериозно. В Австрия набират. Все пак има и обикновени дейности като покриване на легла, почистване, сортиране. Може да не си веднага в отдела на болните, но ще заместваш помощничка, която са я викнали там. Има и задачи около организирането и разнасянето на храна.

# 15 734
  • Сф
Скрит текст:
Аз се чудя що мислите, че никой не е чувал и виждал хора в тежко състояние, пневмонии и какво ли не, или че тука няма здравни работници
Също се чудя тия с just a flu що не идат доброволци, ще имат достъп до "извора" и ще видят и болните, и апаратите, и ще се разхождат, и ще помогнат

Точно тези съм сигурна, че и до магазина не ходят. Иначе във форума голяма работа го раздават.

DeltaAzimut не е вярно, че при стигане до интубиране всеки е пътник. Интубирането всъщност е метод за поддържане на дихателните пътища, освобождаването им от чужди тела и осигуряване на нормална респираторна дейност. Някой хора имат силна имунна система, но често се случва да починат от недостиг на кислород.

Не някои хора, повечето НЕстари хора имат шанс. Но когато човек е стар и увреден, какъв му е шансът според вас? А когато човек е на 86 години, какъв му е шансът при положение, че вече има налична инфекция, в случая Корона вирус?
ти като онзи с дарението-ще даря апарати, ама за моята фирма..шанса за всеки само господ го знае какъв е.Тези стари хора са нечии майки и бащи освен това.как им спираш апаратите с лека ръка..но както виждам от разсъжденията ти явно знаеш повече от целия свят и определяш  кой да живее и кой не .

Общи условия

Активация на акаунт