COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 189
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 755
Т.е. България се справя 4 пъти по добре с овладяването на вируса от останалият свят. То не че правим нещо кой знае какво по различно от останалият свят, но започнахме да го правим по рано. (Не във времево отношение, а по отношение на разпространението на вируса, въведохме мерките за спиране преди да се е разпространил масово), и резултат е налице имаме 4 пъти по малко починали на глава от населението в сравнение със средната стойност за света.
Да, резултата е съвсем видим и налице - след 2 седмици изолация, според генерала даже не сме още в началото на разпространението на болестта. Тепърва предстояло да се издига кривата и да стигаме до някакво плато и чак тогава да спадне. И така както сме я подкарали бавно и славно, съвсем реално е да я откараме до септември месец да си стоим по къщите в изолация, защото не можем да стигнем върха на кривата.

Да е жив и здрав Генерала, ако наистина стигнем кривата чак септември. Ама, не ми се вярва да устиска народа толкова. Страх ме е от пенсионерите мен. Аз се изолирам, ама те си щъкат на воля пред блока, че и внуци изкарват да играели... Пенсионерския акъл не можеш да го вразумиш.
Като видят, че не са заболели до два месеца, ще ни изиграят лош номер пенсионерите.

# 16 756
На мен ми писна разни хора да разправят, че тук или там по света животът си тече с пълна сила и улиците били пълни, включително и за места където аз живея и ходя и ги виждам с очите си.
Вярвам на видяното с очите си, не на разни хора.

# 16 757
Напротив, предвидени са пари за заплащане на извънреден труд на полицаи и военни. Как изобщо ви хрумна, че няма да им се плати?
Имаме пряк досег и знам какво говоря. Знам как им се смятат часовете и каква им е защитата от заразяване.
Колкото и преди са плащали, толкова и сега.
И курсанти щели да ползват, искам да вида кога и какво ще им платят. Че и те са хора и семейства имат.
Разбирам Ви, но пари за извънредния труд на полицаите и военните са предвидени! Не знам защо в конкретния случай това не се съобщава, но държавата отпуска средства.

За защита не мога да коментирам.

# 16 758
Ще трябва западняците да се погрижат сами да си наберат марулките тази година, иначе ще минат и те на хляб и олио. Свърши тая глезотия с пресни плодове и зеленчуци катр сезон. Тепърва ще разберат те кон боб яде ли. Само да не се юрнат ордите обратно в ОК наистина, че направо настръхвам. Но и самото предложение в разгара на пандемия е достатъчно нагло.

# 16 759
  • Ispania
Защо тук, в БГ, се говори непрекъснато и само за маски, облекла, тестове, инхалатори, а за лекарства с които да се лекуват заболелите, нищо. Хората купуват, някои започнаха вече производство. У нас никой не обелва и дума - колко, какви, на кой болници са дадени. Какво значение има дали някой е осигурен или не е, ако просто пази едно легло в някаква болница и си чака естествения отбор да си каже думата.
Лекарства за лекуване на вируса все още НЯМА. Какво точно трябва да се купи? Просто всяка държава изпробва какво може да помогне от към лекарство.

# 16 760
Нещо което споменах вчера:
Relationship between BCG vaccination policy and the spread of COVID-19 infection in 31 European countries

https://medium.com/amanekoizumi/relationship-between-bcg-vaccina … pean-3bf5ae886796

Само тук не се обръща сериозно внимание.. Защо ли?

# 16 761
Хотелските работници, които останаха без работа вече, биха могли да берат марули. дори имам познати, които са се заоглеждали вече, немци, и казват, че заплащането е еднакво мизерно като в хотелиерството, че може и да си намерят берачи набързо.

# 16 762
  • Варна
https://blsbg.com/bg/4337.preporaki-saobrazeni-s-nasokite-na-szo … 6mwQt4wrQcCMI_wc0

Грижи за болния в домашни условия. Какво точно да правим.

Никакви препоръки за лекуване не виждам, освен че трябва да се държим със заболелия като чумав или прокажен. Та почвам да се чудя , точно от какво ще се заразим с този вирус ?

# 16 763
Предвидени са пари за полицаите и военните и то не малко.
Да, ама не и за заплащане. Поне на този етап.

Преди време казаха какви и колко дози има от плакинил. То не може всеки ден едно и също да се повтаря.

Вчера четох, че още 100 опаковки има дарени от гръцкия червен кръст или подобна организация, заедно с 200 опаковки от антибиотика.

# 16 764
  • Bulgaria
Китай дари на Италия лекарство за сериозно болните. Дано не са им пратили нещо фалшиво отново. Явно се използват много лекарства, само у нас казват, че хлорохинът и азитромицинът се използват при тежките случаи, но според мен ги пазят за по-специални пациенти и не вярвам например да са ги приложили на хората в Благоевград.

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-dari-na-italiya-lekarstvo- … y2OJmUGZVcn1MUk5k

# 16 765
  • Варна
Имуномодолатор е. Затова се пие по схема
Мда, явно нещо ново са му добавили, защото преди 10 години си беше имуностимулатор и така си пишеше на листовката.

# 16 766
  • Пловдив
Лекари споделят в разни професионални групи за техни случаи от практиката, които се оказват положителни за ковид и на които се прилага лечение, но щом някой е убеден, че лекарствата се пазят само за специални пациенти...

# 16 767
Val, това трудно, онова трудно, а накрая като опря ножа до кокала, граници се затвориха дори вътре в самия ЕС. Тоест ние така или иначе го направихме, само че можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби. А това, че в Испания има само една фабрика и разчита на внос от Китай е точно това, за което говоря, защо се е допуснало това? Освен чисто икономически интереси, демек кое е най-евтино, има и други съображения, които трябва да се гледат. А и тези икономически съображения се оказа, че са били доста късогледи, никога преди това не се е случвало световната икономика почти да спре, както сега. Егати далаверата.

# 16 768
  • Ispania
Val, това трудно, онова трудно, а накрая като опря ножа до кокала, граници се затвориха дори вътре в самия ЕС. Тоест ние така или иначе го направихме, само че можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби. А това, че в Испания има само една фабрика и разчита на внос от Китай е точно това, за което говоря, защо се е допуснало това? Освен чисто икономически интереси, демек кое е най-евтино, има и други съображения, което трябва да се гледат. А и тези икономически съображения се оказа, че са били доста късогледи, никога преди това не се е случвало световната икономика почти да спре, както сега. Егати далаверата.
Да, имах в предвид че като цяло няма държава която да беше подготвена . Не е само България .

# 16 769
  • София
Не посмяха, за да не им се карат. Пък  и пусти пари, сезонът по зимните курорти кипеше. И "да не развалят празниците на хората" - Трети март, Осми март...

Относно Турция - имаше един период, в който правеше промоции за туристите, когато веч положението в Европа беше напечено.

Общи условия

Активация на акаунт