COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 064
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 16 770
Ами вижте за какво "затваряне" говорим.
https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-malkiia-maiak-za-obedinenot … -kralstvo-6107553
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Меко казано, бясна съм
Сега говорих със съседка,която е там.Тя ми каза същото.Каза ми,че в снощните новини са съобщили,че мерките ще са най-късно до 10.04 и после живота си продължава по старому.Нямало паника.Тя лично излиза да пазарува и се прибира.

# 16 771
Тия КПП кого от какво пазят ? Някого от народната любов може би.

# 16 772
  • BG
Китай дари на Италия лекарство за сериозно болните. Дано не са им пратили нещо фалшиво отново. Явно се използват много лекарства, само у нас казват, че хлорохинът и азитромицинът се използват при тежките случаи, но според мен ги пазят за по-специални пациенти и не вярвам например да са ги приложили на хората в Благоевград.

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-dari-na-italiya-lekarstvo- … y2OJmUGZVcn1MUk5k
Хората ги използват преди и за да не станат тежки. Използват, щото имат. Тук имало 100 опаковки - за кого по напред. За Блгрд забрави.

# 16 773
Да, имах в предвид че като цяло няма държава която да беше подготвена . Не е само България .

Защото подцениха заплахата. Беше в Китай. Вървеше само по азиатци.. всякакви работи чуха ушите ни. СЗО никаква полза от тях, вдигнаха уж степента на опасност ама не беше нужно, чак да затваряме границите. Въобще цялата работа на тази организация, яко куца.

# 16 774
  • Буркина Фасо
Val, това трудно, онова трудно, а накрая като опря ножа до кокала, граници се затвориха дори вътре в самия ЕС. Тоест ние така или иначе го направихме, само че можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби. А това, че в Испания има само една фабрика и разчита на внос от Китай е точно това, за което говоря, защо се е допуснало това? Освен чисто икономически интереси, демек кое е най-евтино, има и други съображения, които трябва да се гледат. А и тези икономически съображения се оказа, че са били доста късогледи, никога преди това не се е случвало световната икономика почти да спре, както сега. Егати далаверата.
какво значи  "можехме да го сторим малко по-рано и с по-малко загуби" ?
гледаш от сегашното положение.  ако го бяхме направили преди заразените англичани щяха да останат при нас.
същото се отнася и за българите в чужбина.  ако границите бяха затворени както преди десетилетия можеше въобще да не се стигнеше до сегашното положение.  отворените граници са причина за короната по света.
само да дадат зелен семафор и ще видиш как народа хуква навсякъде из света.  до следващата пандемия. Smiley

# 16 775
  • Варна
Тия КПП кого от какво пазят ? Някого от народната любов може би.
Нищо не пазят. Целта е да се бавят хората, та да може тези на които не им се налага, да се откажат да пътуват. Освен това е някаква форма на контрол.
Вчера ми разказаха за случай за влизане с взлом при възрастна жена, търсили пари, не намерили, та опразнили хладилника. Добре, че жената е имала СОТ и са заловили обирджиите.

# 16 776
  • Пловдив
Лекарство няма. Ако имаше щеше масово да се прилага и нямаше да сме в това положение. Кой да ви каже нещо, което не съществува. Правят се опити с някакви препарати, но пак нищо сигурно. Затова в болниците подхождат към елиминиране или редуциране на последствията като оток, слуз и т.н. Вкъщи лекарство няма. Лекуваш се като при грип и взимаш мерки да не се натръшкате всички заедно. Затова са и тези ограничения. За да се пълнят болниците поетапно. И да се печели време. А ако междувременно се открие и лекарство, още по-добре.

# 16 777
СЗО, НАТО, ЕС, разузнавания, национални сигурности - всичко е дим и прах. Все съм мислела, че в света има организации, които да ги предвиждат тези неща, че ако БГ е неспособна, има държави, които са по-мощни и предвидливи....то се оказа, че въобще не е така.

# 16 778
Как може в сайта на МЗ да се поднася по такъв хаотичен начин информацията? Кой ги прави тия сайтове?! Не знаят ли, че линк като се посети, той трябва да си смени цвета, за да знаеш, че си го посетил. Всички заповеди наблъскани. Нито една заповед няма описание за какво иде реч. Трябва да отварям 50 и кусур заповеди, за да стигна до информацията, която ми трябва.

Ето сега, например. Частта за пенсионерите пред блока. Има някаква точка 9 от част Първа на не знам си кой номер заповед от незнам си коя дата, която се въвежда с нова заповед номер от нова дата. Ако трябва да подам сигнал, че има седянка на пенсионери пред блока, то коя заповед "беше" тая, дето трябва да цитирам пред МВР на тел. 112, за да се задействат и да дойдат да ги пратят по къщите си?

# 16 779
  • София
не е вярно, можеха да го направят две седмици по-рано, когато вече усилено се говореше за вируса. В Европа вече имаше яснота, сума народ се юрна да се прибира. Дори ние като обикновени хора вече усещахме, че нещата не вървят на добре, а не сме от най-умните, нито имаме толкова информация.

# 16 780
  • Буркина Фасо
Ами вижте за какво "затваряне" говорим.
https://www.vesti.bg/sviat/bylgariia-malkiia-maiak-za-obedinenot … -kralstvo-6107553
Великобритания опитва да уреди чартъри, за да докара сезонни работници
Меко казано, бясна съм
Е нали реваха за Брекзит. Айде сега да си берат скапаните ягоди сами.
те ще си ги оберат и без нас благодарение на брекзита.
ние да му мислим. нашите ще гният на полето с тази карантина. ще ядем вируси на поразия. Smiley

# 16 781
Китай дари на Италия лекарство за сериозно болните. Дано не са им пратили нещо фалшиво отново. Явно се използват много лекарства, само у нас казват, че хлорохинът и азитромицинът се използват при тежките случаи, но според мен ги пазят за по-специални пациенти и не вярвам например да са ги приложили на хората в Благоевград.

https://www.manager.bg/covid-19/kitay-dari-na-italiya-lekarstvo- … y2OJmUGZVcn1MUk5k

Бяха писали, че на 50 годишният пациент в Пловдив,  са се давали, ама днес четох, че се е влошил и са го закарали в СВ. Георги.

# 16 782
  • на пистата
Аз много не вярвам в спазването на карантината. Имах пост от вчера само с 10 заглавия по медиите - този наруши карантината, онзи наруши карантината... из цялата страна, само за 24 часа. Ето и тук момичета писаха - този се прибрал от нейде, ходил до приятели, до банката да обмени пари с температура, канил гости... Кел файда като ги глобят, ако вече са разнесли заразата.
Ей на такива индивиди съм бясна.Нагли,прости и безотговорни.Заради такива като тях не мога да заведа детето си на преглед.Личната само по телефона дава нареждания.Днес пак вдигна 39г температура,не знам вече какво да мисля.Заради такива паразити(без извинение)колко ли хора ще си отидат,защото не могат да стигнат до лечение.

# 16 783
Бебе почина след като даде положителна проба за коронавирус в САЩ
"Смъртта на детето ще бъде огромен шок за родителите от цялата страна, които са били накарани да вярват от служители и здравни експерти, че възрастните хора и тези с основни здравословни проблеми са били най-застрашени."

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/coronavirus-la … ois-a9432096.html

# 16 784
Дори Тръмп вече приема помощ от Китай. Всяка помощ е добре дошла без значение от къде е.

Общи условия

Активация на акаунт