COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 756
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 355
Не знам дали сте го говорили вече, но не мога да следя темата непрекъснато...
По италианските новини мина като блиц, че започнали да излизат данни за Китай, че са излъгали за броя на починалите. После обаче не чух репортаж по въпроса.
Потърсих в нета. Само в Ухан жертвите не били обявените 2.500, a всъщност 42.000? Да, ама като източник намирам Daily Star и как експерти били предупредили Борис Джонсън... и някак засега всичко отива към жълта преса. Simple Smile)))
Та, какво знаете вие?
Аз това също си го мисля от самото начало. Дано не съм права! Мисля, че има повече жертви, протича по-тежко при по-голям брой хора. Просто спестяват защото тръгна от там. И направиха доста уж да го спрат. Това са мои си мисли, не претендирам да съм права.

# 17 356
  • Варна
Не знам дали тази тема е представителна за България.
Слава Богу не е.

# 17 357
И аз си мисля, че Китай крият реалния брой болни/починали.
Как пък изведнъж спря при тях болестта?
Съмнително е.

# 17 358
  • MI
Мерките са еднакви навсякъде където има локдаун. На практика никаква разлика. Тъй като точно при нас (Ломбардия) първо ги приложиха в Европа, забелязах как всички минават през същите фази - това са глупости, смях и присмех, конспирации, бунт тип ще измрем ако не излизаме и т.н. Това докато не дойде моментът с препълнените болници и повечето починали. Тогава малко по малко повечето хора започват да спазват, а за другите се погрижват глобите и блокадите от полиция в началото, после и военни. Пак някой хитрува на дребно, но улиците опустяват и на никой не му е смешно и не сравнява с грип. И така всяка страна, която първо е мислела, че другите са тъпи, недисциплинирани и какво ли още не. Само че смисъл няма да се обяснява това, много хора, да не кажа повечето, няма да повярват докато не го видят с очите си. Т.е. докато сами не си счупят главите.

# 17 359
  • София
то май няма да е само един месец.

Нелия, има непосредствена опасност, има и последващи резултати от една опасност. Първо ще се броят преките жертви, после косвените, а накрая скритите, които ще си влачат последствията години наред.

# 17 360
Не знам дали тази тема е представителна за България.
Слава Богу не е.
Не знам дали е за слава Богу, но в момента едно 60-70%, да не кажа 80% от българите са на нивото на разсъждение на италианците и испанците отпреди месец - смях, закачки, това е измислица, това е разработка на военните, в Русия съм...

# 17 361
Поне повечето сме си вкъщи, а не на фиести и паради.

# 17 362
Говореше се за Грипната Ваксина - според това дали е тривалентна или четиривалентна.... Някой може ли да ми каже в България, каква е била слагана? И дали става дума за  ваксината през 2019-2020 в чужбина, или общо през последните години?

# 17 363
  • Варна
Не знам дали е за слава Богу, но в момента едно 60-70%, да не кажа 80% от българите са на нивото на разсъждение на италианците и испанците отпреди месец - смях, закачки, това е измислица, това е разработка на военните, в Русия съм...
Откъде са ви наблюденията?
Напротив, загрижени са всички/поне около мен/, най-вече заради икономическите последици, но възприемат ситуацията сериозно. С наистина малки изключения.

Иначе във фейса шегите са една след друга, но това е друга бира

# 17 364
  • Пловдив
На мен ми се наложи да излезна тези дни, пък отделно и през прозореца гледам - масово хората са с маски. Сега не питам кой накъде е тръгнал, но явно безотговорността не е чак толкова повсеместна, колкото се изкарва.

# 17 365
  • София
Мерките са еднакви навсякъде където има локдаун. На практика никаква разлика. Тъй като точно при нас (Ломбардия) първо ги приложиха в Европа, забелязах как всички минават през същите фази - това са глупости, смях и присмех, конспирации, бунт тип ще измрем ако не излизаме и т.н. Това докато не дойде моментът с препълнените болници и повечето починали. Тогава малко по малко повечето хора започват да спазват, а за другите се погрижват глобите и блокадите от полиция в началото, после и военни. Пак някой хитрува на дребно, но улиците опустяват и на никой не му е смешно и не сравнява с грип. И така всяка страна, която първо е мислела, че другите са тъпи, недисциплинирани и какво ли още не. Само че смисъл няма да се обяснява това, много хора, да не кажа повечето, няма да повярват докато не го видят с очите си. Т.е. докато сами не си счупят главите.

Аз писах в темата, че хората ще почнат да спазват ограниченията ако има много умрели и болниците се препълнят.
Ако не се изплашат, няма начин да ги вземат насериозно. А насериозно няма как да ги вземат с 3-8-10 умрели, а огромното мнозинство - безсипмтомни и всравнително  добро състояние.

# 17 366
Не знам дали сте го говорили вече, но не мога да следя темата непрекъснато...
По италианските новини мина като блиц, че започнали да излизат данни за Китай, че са излъгали за броя на починалите. После обаче не чух репортаж по въпроса.
Потърсих в нета. Само в Ухан жертвите не били обявените 2.500, a всъщност 42.000? Да, ама като източник намирам Daily Star и как експерти били предупредили Борис Джонсън... и някак засега всичко отива към жълта преса. Simple Smile)))
Та, какво знаете вие?

https://www.rfa.org/english/news/china/wuhan-deaths-032720201828 … r_impression=true

Тук е описано по подробно. Дори жителите на Ухан не вярват на тези цифри. Сега разнасят урните на семействата и лъсва истината. Много добре е обяснено, че с крематориумите в Ухан и работа 8ч, спокойно могат да кремират 200 тела на ден. Те са работили 24/7 и се изчислява, че са кремирали над 2000 тела на ден. Като гледам Италия и Испания, не се и съмнявам, че Китай лъже с цифрата на починалите. Това обеснява и серният диоксид във въздуха.

# 17 367
В България се взима насериозно и това става ясно от броя заразени. В моя квартал като погледна през прозореца и няма почти никого. Живея близо до супермаркет, спирки на трамвай и автобус, както и метростанция. С две думи на комуникативно място с предпоставки за много движение, но мерките се спазват и всичко изглежда много добре. Ако го избутаме така до края на пандемията ще съм изключително щастлива от навременно взетите мерки, както и от всички вас, които ги спазвате Hug

# 17 368
https://www.rfa.org/english/news/china/wuhan-deaths-032720201828 … r_impression=true

Тук е описано по подробно. Дори жителите на Ухан не вярват на тези цифри. Сега разнасят урните на семействата и лъсва истината. Много добре е обяснено, че с крематориумите в Ухан и работа 8ч, спокойно могат да кремират 200 тела на ден. Те са работили 24/7 и се изчислява, че са кремирали над 2000 тела на ден. Като гледам Италия и Испания, не се и съмнявам, че Китай лъже с цифрата на починалите. Това обеснява и серният диоксид във въздуха.
Китайските мобилни оператори губят 21 милиона потребители
(на англ)
автоматичен превод
Скрит текст:
Китайските безжични превозвачи отчитат спад в потребителите, тъй като коронавирусната криза намалява бизнес активността, като China Mobile Ltd., най-големият оператор в света, отчита първия си нетен спад от началото на отчитането на месечните данни през 2000 г.

Абонаментите на China Mobile паднаха с над 8 милиона за януари и февруари, показват данни на уебсайта на компанията. Абонатите на China Unicom Hong Kong Ltd. са намалели със 7,8 милиона за периода, докато China Telecom Corp. заяви, че е загубила 5,6 милиона потребители миналия месец.

Редкият спад в абонатите в цялата индустрия показва пандемичната криза, която за пръв път се появи в Китай в края на миналата година, крие растеж дори в предприятията, които предоставят основни услуги и печелят месечни приходи.

Виктор Ли казва, че Телеком е светло петно ​​в света, затрогнат от вируси

Част от спад може да бъде причинена от работници мигранти - които често имат един абонамент за мястото, където работят, и друг за родния регион - анулиране на акаунта на работния регион, след като вирусът им попречи да се върнат на работа след празниците на лунната Нова година това започна в края на януари, заяви Крис Лейн, анализатор от Sanford C. Bernstein & Co.

Акциите на China Mobile паднаха с 2,7% при търговията в Хонконг в понеделник, в сравнение с 4,9% спад за сравнителния индекс Hang Seng. China Telecom се плъзна 6,3%, а China Unicom отчете 6,4%.

Въпреки че спадът на потребителите е необичаен, общият брой е малък спрямо общия брой безплатни абонаменти, които са се увеличили до 1,6 милиарда за трите оператора.

China Mobile казва, че коронавирусът засяга 5G разширяване на мрежата

Нещата могат да се подобрят от този месец, тъй като работата във фабрики и други предприятия в Китай се възобнови, каза Лейн.

Нетният доход падна с 9,5% миналата година в China Mobile, отчасти на правителствените мандати за намаляване на цените и подобряване на обслужването. Компанията, която отчете приходите миналата седмица, каза, че приходите на анализаторите ще останат стабилни през тази година, ръководството на знаците не се притеснява от спада на абонатите, каза Лейн.
(Актуализира броя на изгубените потребители, за да отразява отчета в понеделник на Unicom.)Китайските безжични превозвачи отчитат спад в потребителите, тъй като коронавирусната криза намалява бизнес активността, като China Mobile Ltd., най-големият оператор в света, отчита първия си нетен спад от началото на отчитането на месечните данни през 2000 г.

Абонаментите на China Mobile паднаха с над 8 милиона за януари и февруари, показват данни на уебсайта на компанията. Абонатите на China Unicom Hong Kong Ltd. са намалели със 7,8 милиона за периода, докато China Telecom Corp. заяви, че е загубила 5,6 милиона потребители миналия месец.

Редкият спад в абонатите в цялата индустрия показва пандемичната криза, която за пръв път се появи в Китай в края на миналата година, крие растеж дори в предприятията, които предоставят основни услуги и печелят месечни приходи.

Виктор Ли казва, че Телеком е светло петно ​​в света, затрогнат от вируси

Част от спад може да бъде причинена от работници мигранти - които често имат един абонамент за мястото, където работят, и друг за родния регион - анулиране на акаунта на работния регион, след като вирусът им попречи да се върнат на работа след празниците на лунната Нова година това започна в края на януари, заяви Крис Лейн, анализатор от Sanford C. Bernstein & Co.

Акциите на China Mobile паднаха с 2,7% при търговията в Хонконг в понеделник, в сравнение с 4,9% спад за сравнителния индекс Hang Seng. China Telecom се плъзна 6,3%, а China Unicom отчете 6,4%.

Въпреки че спадът на потребителите е необичаен, общият брой е малък спрямо общия брой безплатни абонаменти, които са се увеличили до 1,6 милиарда за трите оператора.

China Mobile казва, че коронавирусът засяга 5G разширяване на мрежата

Нещата могат да се подобрят от този месец, тъй като работата във фабрики и други предприятия в Китай се възобнови, каза Лейн.

Нетният доход падна с 9,5% миналата година в China Mobile, отчасти на правителствените мандати за намаляване на цените и подобряване на обслужването. Компанията, която отчете приходите миналата седмица, каза, че приходите на анализаторите ще останат стабилни през тази година, ръководството на знаците не се притеснява от спада на абонатите, каза Лейн.
(Актуализира броя на изгубените потребители, за да отразява отчета в понеделник на Unicom.)
Има естествено хора, които смятат че сред загубените потребители има и такива, който вече са починали, ама Китай не казва и няма начин да разберем. Не се сещам и за причина да си признаят, така че май ще си остане тайна.

# 17 369
Скрит текст:

Аз писах в темата, че хората ще почнат да спазват ограниченията ако има много умрели и болниците се препълнят.
Ако не се изплашат, няма начин да ги вземат насериозно. А насериозно няма как да ги вземат с 3-8-10 умрели, а огромното мнозинство - безсипмтомни и всравнително  добро състояние.

Българите не сме глупави - гледах днес в новините една журналистка как гонеше в празната градинка една майка с дъщеря й да ги пита защо са навън. Обаче пък градинката беше празна, така че майката и дъщерята не бяха застрашени от зараза. А пък пенсионерите са шапка на тояга, но тях ги разбирам - някои не си помнят имената дори, че вече са с деменция хората и за това през цялото време настоявам за тях да има грижа правителството - защото възрастните хора стават като деца, а този грип е най-опасен за тях. Обаче в крайна сметка, каквото Господ каже, това ще стане и няма как днес Щаба да развива теорията как един възрастен е можел да си поживее още пет години, ако не беше хванал Короната. Можел е, но не е можел, защото Бог е решил да го прибере точно сега и баш Щабът не може да знае колко още би си поживял, както се вижда на практика, просто защото не си е поживял, а е починал човекът.

Общи условия

Активация на акаунт