COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 908
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 340
Вируса уж трябваше да обедини и направи хората по-добри, ама май няма да стане. Чатал на врата ни пожелава някой си избягал от нашата страна...Ние цял живот сме с чатал на врата, но не сме избягали и си носим кръста и оцеляваме. Нямам думи...

# 17 341
  • Точно където трябва
Малко извън темата, но аз съм сигурна, че на детето ми Манту не е правено. Всички ваксини по календар ги има. Когато питах/ щото тогава в групата ни тук се коментираше/ сестрата каза, че се правела още в болницата. Явно е говорела за самата ваксина, а аз питах за пробата. Аз сега как да разбера детето има ли я или я няма?Confused

# 17 342
Излекуваните в света са 150 000, едва 5 пъти повече от починалите Sad
На фона на 700 000 случая никак не са много.
Все още не е ясно колко траен имунитет и какви остатъчни последствия е възможно да имат.

За съжаление освен преки жертви, ще има много косвени починали и инвалидизирани Sad от много заболявания, които иначе щяла да са спасени. Тези цифри обаче, подобно на тези след Чернобил, ще са само спекулация, няма да е възможно да се изчислят със сигурност. Sad

# 17 343
Имам едно конструктивно питане към всички списващи в тази тема, които ежедневно ни съобщавате броя на заразените и умрелите с удебелен шрифт. Бихте ли могли да съобщавате и броя на излекуваните? Или не е правилно/морално/модерно?
Защо не го съобщавате Вие?

# 17 344
  • Варна
Малко извън темата, но аз съм сигурна, че на детето ми Манту не е правено. Всички ваксини по календар ги има. Когато питах/ щото тогава в групата ни тук се коментираше/ сестрата каза, че се правела още в болницата. Явно е говорела за самата ваксина, а аз питах за пробата. Аз сега как да разбера детето има ли я или я няма?Confused
На колко години е детето?

# 17 345
Това, че 5% от населението не спазва мерките, не означава, че и другите 95% не ги спазват. Тонът в темата толкова се изкриви, сякаш всички останали са виновни по дифолт, но не и размахващият пръст. Той е невинен, защото поучава, той разграничава себе си от останалите - вие това, вие онова - кои ние? Маргинали ни нарекоха, майчунгели... айде стига вече. Не е нужно някой да се държи като пъдар, само защото в главата му има някакво болно чувство за превъзходство над останалите. Малко уважение, моля!

# 17 346
  • Точно където трябва
На колко години е детето?
.
5 и половина.

# 17 347
Самоубийството на министъра от Хесен, няма нищо общо с вируса, разбира се.

Антикарантинарите и бунтарите, не задължително тези в темата, и ФБ е пълен с такива, ми звучат все по-вулгарно и невъзпитано на фона на трагичното положение в Европа, което е такова най-вече заради антикарантинарите и индивидуалисти - бунтари. Луда работа.

# 17 348
  • София
Аз нищо не съм си слагала, а тази глупост стоясивкъщи, съвсем няма да я сложа. Но поне фейсът изобилства с вицове по темата.
Между другото, какво стана с ръкоплясканията всяка вечер?

# 17 349
Не знам дали сте го говорили вече, но не мога да следя темата непрекъснато...
По италианските новини мина като блиц, че започнали да излизат данни за Китай, че са излъгали за броя на починалите. После обаче не чух репортаж по въпроса.
Потърсих в нета. Само в Ухан жертвите не били обявените 2.500, a всъщност 42.000? Да, ама като източник намирам Daily Star и как експерти били предупредили Борис Джонсън... и някак засега всичко отива към жълта преса. Simple Smile)))
Та, какво знаете вие?

# 17 350
Във фейса показаха и някакви брожения в Китай. Уж когато падаше карантината. Ама по новините нищо.

# 17 351
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не знам дали тази тема е представителна за България, но населението има нужда не само от окуражаване, но и от друг начин на спускане и изпълняване на наредби. Спомням си, че когато започнах работата си тук и несъзнателно прилагах доста ала български методи за разрешаваме на проблеми или прокарване на правила. Нищо не постигнах като успех. Само водеше до изнервяне от двете страни. Минаха години, научих се. И успехите, но най -вече спокойствието се възвърна. В подобна ситуация най-нежелателното е нажежаване на обстановката, а в момента това виждам тук.

На тази изтощена от нас Земя й трябва положителна енергия.

# 17 352
  • Варна
Потърсих в нета. Само в Ухан жертвите не били обявените 2.500, a всъщност 42.000? Да, ама като източник намирам Daily Star и как експерти били предупредили Борис Джонсън... и някак засега всичко отива към жълта преса. Simple Smile)))
Та, какво знаете вие?
Беше ясно, че Китай прикриват жертви. В какъв мащаб, не беше ясно. Едва ли ще стане ако не решат да си признаят, а тази вероятност клони към 0.

# 17 353
Скрит текст:
Може ли някой да ми обясни по какъв начин декларациите ограничават разпространение на вируса? Как събирането на лични данни помага за това индивида Х да не зарази индивида У?.. Много Оруелско вече взе да ми става....
В Италия вътре пише основанието поради което си извън дома си. Вече изискват и отрицателен тест за корона, освен декларация.
Декларацията ме интересува как спира заразата? Давам декларация, че ще си разходя кучето. И? Разминавам се с друг разхождащ кучето си, хвърлям се да бягам, за да си осигуря поне  2 м. дистанция и декларацията ме е предпазила от какво точно? Кому е нужна тя и за какво,  най-вече?
Няма да има шляещи се най-малко. Дядо и детенце с тротинетка няма да излизат. От семейството - само един по работа. Като си с куче  - носиш си риска.
Т.е. Не може да се спре някого с устна забрана или устно да се каже на проверяващите къде отива някой? Нужно е да се попълни декларация, в която текстът къде отивам е 1/5 от всички данни, но не мога да го заявя устно на властите. Попълването на декларация ще спре дядото да излезе, а не да речем патрулиращ полицай, който така и така трябва да съблюдава изпълнението на наредбите?
Ами не може да казваш устно къде отиваш, защото ако си решила да се помотаеш из улиците, във всяка посока, където те спрат полицаите, ще си измислиш някоя аптека или магазин. Затова вкъщи предварително решаваш къде отиваш и изрично го написваш.
Тук наистина е разпасана команда и отсега всеки мисли варианти как да преметне полицаите.

# 17 354
  • Пловдив
Ти не знаеш ли какви ваксини има детето ти? То здравна книжка няма ли, личен картон няма ли? Аз имам описано всичко с дата и сериен номер на ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт