COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 405
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 325
Интересно какво ще им стане на децата, ако си седят 1 месец вкъщи? Едно голямо нищо, ама хайде.

# 17 326

Всяка смърт сега се чопли и разнищва и се търси  под вола теле ... Всичко е трилър
Защо му е сега да се самоубива, освен ако не е злоупотребил със средства, или има някакъв психически проблем?
И кой казва, че е самоубийство? Хорейшо?

# 17 327
Скрит текст:
Скрит текст:
16 дни децата ми не са си показвали носовете навън. Аз съм излизала 2 пъти до магазина за това време. Не ми говорете, че не могат да се наложат строги мерки! Налагат се и още как! На всяка крачка има полиция, проверяват, бъркат ти в колата, за да видят наистина ли от магазина идваш. Отдавна не можем да пътуваме или да се движим по двама заедно. Мога да изброявам още и още от мерките тук.
Но не! Децата на българина не могат без чист въздух! Българският пенсионер не може да не пазарува ежедневно, нищо, че му е ниска пенсията. Гичка и Пенка не могат да не се помотаят по гезмето. Пияниците пред блока не могат да не са на открито.
Изведнъж много важно стана да сме навън! Само на българина му се нарушават личните права и му събират личните данни. Само на българина не може някой да му казва къде да ходи!
Ганьо си е Ганьо и в извънредно положение!

Е, не са само българите. Всички са така и най-нормалното нещо в една демократична държава, е да има свобода. То затова в САЩ не вървят такива мерки - щото е демокрация, охранявана с оръжие (там правителството трудно налага мерки, щот народа е въоръжен и правителството трябва много да внимава какви ги върши) и никой не може да им казва как да си живеят живота, а може само ДА ГИ ПОСЪВЕТВА. От там - нататък всеки си носи глава на раменете. Пък като изпуши здравната система, изпуши, квот - такова. Сега поради тая карантина, се очертава гладна година - е, това също не е добре. Ни така - ни така. Пък китайците, понеже са комунизъм, нареждат им и те "слушам и изпълнявам", ама и те не изпълняват, че нали са им казали да не ядат прилепи, пък те що ядоха, та сега всички да страдаме?!
Изпълняват .Дисциплинирани са затова се оправиха за 3 месеца.Сега ще видим европееца, дето всичко трябва да му е позволено и дето трябва да е свободен ....ще видим колко време ще ни е нужно....

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 00:48 от Не се сърди, човече

# 17 328
В САЩ е починал легендарния кънтри певец и носител на награди Грами Джо Дифи на 61 години от ковид19. В България не е известен заради стила, но в САЩ явно е доста популярен и обичан, съдейки по реакциите в туитър.

# 17 329
  • Germany
Самоубийство е на финансовия министър на Хесен, но не съм сигурна, че е свързано конкретно с коронавируса. Може и нищо общо да няма...

# 17 330
Самоубийство е на финансовия министър на Хесен, но не съм сигурна, че е свързано конкретно с коронавируса. Може и нищо общо да няма...

Свързано е.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 01:01 от Не се сърди, човече

# 17 331
Тарталета, ние Не сме Испания! Не сме Италия! България сме. Правим това, което се решава и спуска отгоре. Това е! И можем да разсъждаваме колкото си искаме над темата, която ще обърне житието и битието ни с краката нагоре... Проблем?

Проблемът е само, че от светли мислители като Вас, ще се заразят и нормални хора. Без извинение Ви причислявам към ненормалните, и ако повечето са като Вас, което си мисля, че не е вярно, силно се надявам на много силови мерки в България.
Мисля, че по-голям е шанса да си навредите сериозно със стреса, отколкото стоейки си вкъщи някой “ненормален” да ви зарази.

# 17 332
Мен също ме е яд на тези, които злоупотребяват и излизат за да се правят на интересни и безсмъртни!
Имам близки,ангажирани с работата си, които се налага да излизат и да ви обслужват по един или друг начин! Ако не излизате и не разнасяте волно или неволно заразата, те ще издържат по-дълго на работните си места, което е добре и за вас!
Недоумявам колко елементарно и егоистично разсъждават повечето млади хора!

# 17 333
Цитат
А някакъв коментар, за твърденията му, че жертвите ще бъдат между 100 и 200 човека както всяка година при грип?
Тука може и да е прав. Мерките дават резултат, проблемът е че не е достатъчно добър според мен, и предстои още затягане. Просто защо трябва да подхвърли "колкото и от грип" това само натяга допълнително напрежението и също дразни хората. Има хора които действително страдат финансово заради мерките, останали без работа, понеже са били заети в ресторантьортство, хотелиерството, всички други отрасли, които страдат заради вируса. Има и хора психически не издържат на изолацията (въпркие че мерките са много либерални и всеки може да излиза когато и за каквото поиска, според мен изолацията предстои). И като кажеш ами толкова ще умрат колкото и от грип това само натяга допълнително напрежението, и хората си казват е аз заради това ли страдам, заради това ли ми затвориха ресторанта, останах без работа, не мога да отида на вилата, стоя затворен в апартамента заради някакъв грип.

Според мен има нужда от затягане на мерките, заради зачестилите смъртни спучаи. Те показват по различна картина. Целта е епидемията да отнеме малко животи, а напоследък доста зачестиха смъртните случаи, то проблема за цялата държава от гледната точка на о-вото здраве не е голям. 8 починали не е голям проблем за о-вото здраве при положение че много повече хора умират от други болести. Разбира се всяка смърт сама по себе си представлява трагедия, но от гледна точка на числата при 8 починали проблемът не е че са много (а че за кратко време станаха толкова) и че те са част от по голяма вълна, от която в следващите дни и седмици ще има още починали, защото според мен вируса е стигнал вече до 3 000 и тук се съгласявам с Мангъров защото разпространението има изпреварващ ход пред смъртността и тези 8 мъртви са част от вълна обхванала 2 500 - 3000 души както и вчера казах, от която ще има смъртни случаи които предстоят за съжаление, и то при положение че вълната бъде спряна, и починалите достигнат само 25 - 30 човека. хората в темата правилно обсъждат предстоящото затягане на мерките което не се е случило все още, защото очевидно сегашните мерки не свалят достатъчно коефициента на репликация, забавиха прогресията но тя все още е прогресия, това показват смъртните случаи и това е проблемът в тях. А вълната трябва да спре да се увеличава ако достигне до 20 000 тогава мъртвите ще са толкова колкото казва Мангъров, а стигне ли до 20 000 и коефициента на репликация в този момент не е под 1, (аз имам съмнения че при тези мерки той не е под 1) това значи след това
в кратки срокове още минимум 20 000, след това още 40 000 и там някъде ще дойде топлото време и то вече ще намали допълнително коефициента на репликация, и тия 40 000 ще заразят още само 20 000, те само 10 000 и т.н. докато потушим епидемията, но при такава ситуация мъртвите ще са много повече отколкото смята Мангъров. Аз ако съм на мястото на щаба си признавам вече щях да съм предложил още по строги мерки, с оглед тия смъртни случаи.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 23:56 от Анонимен

# 17 334
Скрит текст:
Може ли някой да ми обясни по какъв начин декларациите ограничават разпространение на вируса? Как събирането на лични данни помага за това индивида Х да не зарази индивида У?.. Много Оруелско вече взе да ми става....
В Италия вътре пише основанието поради което си извън дома си. Вече изискват и отрицателен тест за корона, освен декларация.
Декларацията ме интересува как спира заразата? Давам декларация, че ще си разходя кучето. И? Разминавам се с друг разхождащ кучето си, хвърлям се да бягам, за да си осигуря поне  2 м. дистанция и декларацията ме е предпазила от какво точно? Кому е нужна тя и за какво,  най-вече?
Няма да има шляещи се най-малко. Дядо и детенце с тротинетка няма да излизат. От семейството - само един по работа. Като си с куче  - носиш си риска.
Т.е. Не може да се спре някого с устна забрана или устно да се каже на проверяващите къде отива някой? Нужно е да се попълни декларация, в която текстът къде отивам е 1/5 от всички данни, но не мога да го заявя устно на властите. Попълването на декларация ще спре дядото да излезе, а не да речем патрулиращ полицай, който така и така трябва да съблюдава изпълнението на наредбите?
Не, не разбирам. Не знам и вие как не разбирате. Покрай мерки за наше добро,  уж (изчаквам да видя в Швеция как ще се развият нещата) се случват много, много нередни неща. Утре ще ви кажат, че ако си сложите въже на врата, тази мярка ще ви спаси от ковид19.... е сигурно ще има и такива, които възторжено ще пляскат с ръце и ще се радват на строгите мерки. Метафора е последното, не се хващайте за него.

# 17 335
Може и нищо общо да няма. И да е самоубийство, почти във всички такива случаи е свързано с психичен проблем. Ако фонансивоте министри на Германия се самоубиват заради финансови проблеми, останалите трябва да си направят публично харакири.

# 17 336
Интелигентният човек взема пример от грешките на другите.Та не сме дорасли ние, ще си патим.Жалко!

# 17 337
  • София
Хората никога не си вземат поука от грешките на другите. Дори от собствените си грешки не си вземат поука. Има една поговорка - опит на заем не се дава. Ако целокупното човечество си вземаше поуки, нещата щяха да са по-различни.

# 17 338
Мен също ме е яд на тези, които злоупотребяват и излизат за да се правят на интересни и безсмъртни!
Имам близки,ангажирани с работата си, които се налага да излизат и да ви обслужват по един или друг начин! Ако не излизате и не разнасяте волно или неволно заразата, те ще издържат по-дълго на работните си места, което е добре и за вас!
Недоумявам колко елементарно и егоистично разсъждават повечето млади хора!

И мен ме е яд на такива "безсмъртни". Rage
Днес пак гледам снимки на една компания, едната жена ми е колежка и утре ще съм в близък контакт с нея...
Е, каква ми е ползата, че аз пазя майка ми, като такива безотговорни хора се събират на тумби, знам ли другите какви контакти имат???

# 17 339
Ето бг линк.
http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2176577

Преди малко във фейса, една позната от Русия е пуснала линк на Риа новости , че в Австралия тестват БЦЖ, да видим дали ще се окаже вярно защо дечицата почти не боледуват. Не можах да копна линка.

Общи условия

Активация на акаунт