COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 516
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 17 700
Не знам тук използват ли се такива "каски" или директно към интубиране се преминава, а тези въпросни респиратори? Защото като чуя интубиран, все едно казват - с нулеви шансове. В момента са 13 интубираните.
Във фейса има един италианец, който е с такава каска и всеки ден по няколко пъти пише от болницата в Генуа. Има подобрение и шанс да се излекува след 8 дни с такава каска  не мога да дам линк, за който се интересува  - Pier Axia Genova.
Скрит текст:
[\spoiler]

# 17 701
Тук във Варна май никой никакви мерки не спазва. Колежката каза, че навън било пълно с хора, работят си, разхождат се, градинките били пълни с народ, повечето без маски. Е, как да стане това седене вкъщи, като никой нищо не спазва. Аз стоя, де, ама докога?! Какъв е смисъла питам аз, ако има мерки, но те не се прилагат. И пак опираме до това, че тези, които не вярват и не спазват мерките ще гракнат срещу "мързеливите" стоящи у дома. Стоящите у дома пък ще се настройват срещу щъкащите и... Ми то стана едно нещо като нищо.

# 17 702
  • София - Рим и обратно
Никой не е длъжен да има спестявания. Но да останеш един месец без работа и вече да говориш за физическо оцеляване е малко прекалено.

Защо да е прекалено? При живот от заплата до заплата плюс всички разходи, а сега и извънредни разходи, може и за физическо оцеляване да става въпрос. Ако няма заплата за следващия масец какво се случва с тези хора?
Не бе, дай да не говорим за физическо оцеляване. То идва след няколко месеца, когато не си могъл да си позволиш да държиш персонал за повече от месец липса на работа и си ги освободил. Бизнесът ти е на нула, работещите в него - на минус. Не сега. Тук държавата дава 60 % без осигуровките, в Италия дава 80 % със осигуровките. Е, има малка разлика май. И там започнаха да се надигат, а тук....не ми се мисли. И то само щото някакви се разкрещяха - всички ще умрем от ковид.
Не им завиждайте на хранителните магазини и аптеките - като му посвършат запасите и спестяванията на народа, и те ще плеснат с ръце.

# 17 703
  • София
Какво дава държавата, сега само на думи го има? Кога го дава?

# 17 704
  • тук-там
В сряда ще разберем. Говореше се, че за база ще се взима дохода от март 2019.  А по-новите фирми и назначения....? Нещо, не са го доизмислили пак.

# 17 705
Каква карантина 12-18 месеца ви гони любителите на конспирацията?
Карантина ще има още месец, месец и малко.

Все още не сме под карантина.
Не се знае колко ще продължи, като я въведат.
Ухан беше 2 месеца. Но там е желязна дисциплина. Комунизъм. Тук е друго...
Не се знае какво ще стане. Никой не може да каже категорично, колко ще продължи ИП, дори!

# 17 706
Тук във Варна май никой никакви мерки не спазва. Колежката каза, че навън било пълно с хора, работят си, разхождат се, градинките били пълни с народ, повечето без маски.

Ее, вземайте пример от Бургас. Кметът събра пейките в морската и ги прибра някъде.
Така поне бабите няма да ходят там, гарантирано. Joy

# 17 707
  • София - Рим и обратно
Какво дава държавата, сега само на думи го има? Кога го дава?
Всъщност....да. Но пък мерките, ах мерките! Стойте си вкъщи и спете, колкото повече спите - по-малко ще харчите. Sweat Smile

# 17 708
Специално за Пловдив прочетох, че кметът затваря всички търговски обекти, освен за хранителни стоки, аптеките, банковите и застрахователните офиси - без значение дали са в молове или не. Обмисляли да поставят и КПП на Столипиново - това не си представям как точно ще стане.
В Пловдив затягат мерките за сигурност във връзка с Covid-19

Заповедите на министъра важат и за Пловдив.. къде са спали досега?

# 17 709
  • Шумен
Никой не е длъжен да има спестявания. Но да останеш един месец без работа и вече да говориш за физическо оцеляване е малко прекалено.

Хич не е прекалено, в паралелна реалност ли живееш - ако получават двама възрастни чисто по 800 лв и имат две деца и живеят единствено от тези си доходи говорим точно за  физическо оцеляване. И това не са единици.

# 17 710
Не ме бийте с камъни, но на мен повече ми прилича на гражданско неподчинение това в Южна Италия.
След като държавата не им дава възможност да изкарват пари за прехрана,се очаква да им я осигури.
Също така и несигурността колко време ще продължи, ако сега извадиш белите пари за черни дни, после какво правиш, ако стане още по-лошо?

# 17 711

Хич не е прекалено, в паралелна реалност ли живееш - ако получават двама възрастни чисто по 800 лв и имат две деца и живеят единствено от тези си доходи говорим точно за  физическо оцеляване. И това не са единици.
А да не говорим за пенсионерите с по 200 лева пенсия.

# 17 712
  • БГ

Защо да е прекалено? При живот от заплата до заплата плюс всички разходи, а сега и извънредни разходи, може и за физическо оцеляване да става въпрос. Ако няма заплата за следващия масец какво се случва с тези хора?
Не бе, дай да не говорим за физическо оцеляване. То идва след няколко месеца, когато не си могъл да си позволиш да държиш персонал за повече от месец липса на работа и си ги освободил. Бизнесът ти е на нула, работещите в него - на минус. Не сега. Тук държавата дава 60 % без осигуровките, в Италия дава 80 % със осигуровките. Е, има малка разлика май. И там започнаха да се надигат, а тук....не ми се мисли. И то само щото някакви се разкрещяха - всички ще умрем от ковид.
Не им завиждайте на хранителните магазини и аптеките - като му посвършат запасите и спестяванията на народа, и те ще плеснат с ръце.

Въобще не им завиждам на хранителните и аптеките. Аз съм от "мариналите" в сферата на услугите, 100% спад на оборота. Не очаквам на държавата, но като ме ограничат и в движението (не говоря за разходки) , айде моля, моля...

В Палермо са случаите с нападане на магазините и отпор на полицията.. не знам в коя част на Италия е.

60ст хляб няма вече по магазините. Няма и да има скоро

# 17 713
Каква карантина 12-18 месеца ви гони любителите на конспирацията?
Скрит текст:
Карантина ще има още месец, месец и малко.

Ако парите са ви по-важни от здравето организирайте си простест, гражданско неподчинение и после носете последствията. Ама ако може без оплаквания, че са пълни болниците.

За мен е нормално човек да има спестявания от месец до три месеца да живее. Иначе кой ви издържа ако останете без работа?
Не съм го измислила аз...най-вероятно постовете си стоят в темата.    Smiley
И да, имаше подобни недомислици...щели да седят 12-18 месеца, докато не измислели ваксина/лечение.
Ако намерят кой да им плаща и да ги храни, да седят...не е мой проблем.

# 17 714
Айде, айде в Китай да не стана гражданска война. Ухан беше под блокада 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт