COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 718
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 560
В последните емнайсе години си правя само платени изследвания и не разчитам някой да плаща за моето здраве /за изследвания/. По здравна каса ми се полага среден пръст. Естествено, плащам си ги от джоба. Ако искам да знам как се развиват хронични проблеми, които искат проследяване, това е начина. Ако искате, де.

# 19 561
Удебеления текст по - горе какво казал президента Радев, и той си ги плямпа явно...
Изрично беше казано по тези брифинги, че онкоотделение, онкодиспансер няма да става център за корона вирус.

Явно всички слушаме и разбираме избирателно.

Много ясно, че няма. Ама те не са ли част от болница или са си отделни сгради?

Ra2, то и аз плащам на частно, ама и осигуровки плащам.

# 19 562
За тестовете днес казаха, че тези бързи тестове са ненадеждни. Направени са(не помня колко точно) от тези 1000 теста, за които се говореше преди няколко дни. Има разминаване в резултатите на някой. Примерно дава отрицателен, а на другият тест положителен. Точно за това не искат да се наливат пари в тези тестове. От Израел са казали, че до няколко седмици, щяло да има други.

# 19 563
  • В планината / На морето
КОРОНА СИТУАЦИЯТА В ИТАЛИЯ ДНЕС - 18 ЧАСА
839
ПОЧИНАЛИ
2107
РЕГИСТРИРАНИ НОВОЗАРАЗЕНИ
1109
НОВОИЗЛЕКУВАНИ

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 22:18 от РичиРич

# 19 564
Ами, да. По-логично е да отделят болници, които да лекуват само коронавирус и такива, които да поемат останалите. Макар че няма как да се знае, кой е заразен и кой не.
Трябваше да затворят всичко, което не е от първостепенно значение, за две-три седмици, да се отсеят болните, щото според мен, все още не са много, за да не спираме после за по-продължително време. А и да има краен срок за прибиране в България, за тези които искат. Не да се влачат всеки ден по много хора.
Нали не говорите сериозно! Има болни и от други болести и нито едно заболяване не е по-маловажно от друго.

# 19 565
  • София
Само да допълня за Стара Загора - при първи проби няма положителни на работещите в ендокринологията в болницата. Вторите явно ще се потвърждават от референтната лаборатория. Дядото се е оказал корав и май са го стабилизирали.

# 19 566
  • Пловдив
Ако си работил на договор с осигуровки, се представя съответния документ и права се възстановяват.
Питам къде да ги затварят онези без осигуровки? В лагери? И кой ще ги обслужва там? Или да умират без помощ? Но всичко ще е за сметка на държавата.
Тук може да си упражняваме писането само. Но правилата са други.
Който не е съгласен, да си търси начини да си изрази несъгласието на нужните места. Във форума файда няма.
За Банско казаха, че са взели 50 проби. Чакаме резултати.

# 19 567
  • BG
Аз предполагам че  тия хора са работили на договор и нашата здравна каса ще си иска парите от държавата от която идват .
[/quote ]
Мхм. Мислиш ли наистина така?

# 19 568
Брюксел: Извънредните закони за коронавируса не може да нарушават демокрацията

Лекар, контактувал с Путин е заразен с коронавирус

Извинявам се ако са публикувани вече, не можах да прочета всичко назад.

Никола Тесла, страхотни са ти постовете!

# 19 569
Andariel, големи държави могат да си го позволят. Китай струпа веднага ресурси и персонал и всичко необходимо от останалата част на Китай. На нас в Европа кой да ни помогне.
Освен това втора градска в София не я ли превърнаха в инфекциозна само за ковид19. Там където напускаха лекари, какво стана там.

# 19 570
Но е без дихателен клапан. Това влияе ли на ефективността ? 

Не разбирам дали е еднократна , т.е След като я нося трябва да я изхвърля или мога да я изпера с гореща вода и сапун и пак да я сложа на другия ден  .
Не ми става ясно с този самозасмукващ филтър, ефективен  До 8 часа
Клапана не влияе на ефективността на филтрацията. Спомага за по-лесно издишане и по-малко навлажняване. Не се перат тези, еднократни са, но можеш да я носиш и няколко пъти. Пръскай я със спирт за обеззаразяване и я остави да изсъхне някъде. Самозасмукващият филтър е някаква грешка в превода на тези, които я продават.

# 19 571
# 19 572
За тестовете днес казаха, че тези бързи тестове са ненадеждни. Направени са(не помня колко точно) от тези 1000 теста, за които се говореше преди няколко дни. Има разминаване в резултатите на някой. Примерно дава отрицателен, а на другият тест положителен. Точно за това не искат да се наливат пари в тези тестове. От Израел са казали, че до няколко седмици, щяло да има други.
Къде са резултатите? Ама точни цифри.
Те не са неточни. Просто ловят в друг етап и други неща. За който е наясно, ще се ориентира. Другите ще повтарят каквото им е казано, и то не по смисъл, а по интонация.

# 19 573
Излекувана е първата заразена в България. Възрастната жена от Габрово. Simple Smile
https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/izpisaha-edna-o … brovskata-bolnica

# 19 574
Ами, да. По-логично е да отделят болници, които да лекуват само коронавирус и такива, които да поемат останалите. Макар че няма как да се знае, кой е заразен и кой не.
Трябваше да затворят всичко, което не е от първостепенно значение, за две-три седмици, да се отсеят болните, щото според мен, все още не са много, за да не спираме после за по-продължително време. А и да има краен срок за прибиране в България, за тези които искат. Не да се влачат всеки ден по много хора.
Нали не говорите сериозно! Има болни и от други болести и нито едно заболяване не е по-маловажно от друго.

Абсолютно сериозно говоря. Под затваряне, имам впредвид така, както са в Италия, Испания в момента. Щото скоро време другите болни, най-вероятно, няма да имат достъп до лечение, за съжаление.

Dundi73, тя държавата ще плати, ама от къде ще вземе парите? Май пак от тия, дето плащат? Или?

Общи условия

Активация на акаунт