COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 680
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 575
Тестовете в частните лаборатории ме съмнява да се покриват от касата, но ако се покриват сигурно трябва да го е предписало джипито или лекар, ако сам искаш да си направиш постфактум нямам кой да ти плати.
Вчера правих такъв, сама си го "назначих", след цяла вечер температура 38 градуса и болки в мускулите, излезе отрицателен, в петък мисля да го повторя.
От ЛЛ лекар чух само "не идвай в кабинета, пий витамин С и Парацетамол, веднага ти пиша болничен", нито предложи тест, нито снимка или друго...
От вчера сутринта няма и помен от температура или какъвто и да е симптом, чудя се утре дали да си "самоназнача" и рентген?!
На здравна каса не разчитам...

# 19 576
На дъщеря ми и правих тест за грип б и беше отрицателен. Изкара го. ЛЛ каза, че много често тестовете дават отрицателни резултати преди вирусният товар да е достатъчен за да се отчете. Така и с бързите тестове за короната.

# 19 577
Цитат
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.
Преди малко по тв Европа казаха,че се отменя задължителното носене на маски и в Австрия.
Колкото до неосигурените,тези дни някой разпалено се възмущаваше как може да оставим болен човек.То да е един човек,но неосигурените у нас са 1млн.Едни си работят на черно в ЕС,прибират се,купонясват си и после пак безплатно ги лекуваме.

# 19 578
Шеф на отбор от Формула 1 искал пилотите му да се заразят с коронавирус

Шефът на пилотите на Red Bull във Формула 1 им е предложил да се заразят умишлено с коронавирус, за да са здрави в началото на сезона, предаде „Индипендънт“.

Планът на Хелмут Марко бил да организира лагер, на който да събере състезателите от екипа, а това щяло да е „идеалното време инфекцията да се появи“. Освен това, той ги насърчавал да не се изолират, а да излизат сред хората. „Всички са силни, млади и здрави мъже. По този начин щяха да са подготвени, когато състезанията започнат“, коментира той. Всички останали от ръководството обаче били категорично против необичайната идея.

76-годишният Марко смята, че е преболедувал коронавируса без дори да разбере и подчерта усилията на Red Bull и другите отбори от Ф1 да подпомагат лечебните заведения с респираторни апарати.

https://www.manager.bg/sport/shef-ot-formula-1-iskal-pilotite-mu … yat-s-koronavirus

# 19 579
На дъщеря ми и правих тест за грип б и беше отрицателен. Изкара го. ЛЛ каза, че много често тестовете дават отрицателни резултати преди вирусният товар да е достатъчен за да се отчете. Така и с бързите тестове за короната.
Бързите тестове за корона изкарват резултата бързо, нещо като тест за бременност, а не че ловят "бързо", в начална фаза.

# 19 580
  • София
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.

Всъщност тук точно обратното се твърди:

# 19 581
Аз ли не намирам нищо качено на сайта на Господарите или наистина не е там - по време на лайфа репортерът изрично каза, че интервюто с близката на жените от Благоевград ще се качи на сайта. Намирам само преразказ по други сайтове.

# 19 582
ra2, знам. Но не са толкова прецизни. Това имах предвид.

# 19 583
Ами то си е решено в демократични държави - карантинни центрове. Пада се по доктор на 500-600 човека и това е. Да не кажат после че нямат. Ама и това им е много
Ако си работил на договор с осигуровки, се представя съответния документ и права се възстановяват.
Питам къде да ги затварят онези без осигуровки? В лагери? И кой ще ги обслужва там? Или да умират без помощ? Но всичко ще е за сметка на държавата.
Тук може да си упражняваме писането само. Но правилата са други.
Който не е съгласен, да си търси начини да си изрази несъгласието на нужните места. Във форума файда няма.
За Банско казаха, че са взели 50 проби. Чакаме резултати.

# 19 584
  • Варна
Временна / полева/  болница в Лондон, ЕксЕл :

Ето и у нас, зала Арена , София :

# 19 585
  • София
Тестовете в частните лаборатории ме съмнява да се покриват от касата, но ако се покриват сигурно трябва да го е предписало джипито или лекар, ако сам искаш да си направиш постфактум нямам кой да ти плати.
Вчера правих такъв, сама си го "назначих", след цяла вечер температура 38 градуса и болки в мускулите, излезе отрицателен, в петък мисля да го повторя.
От ЛЛ лекар чух само "не идвай в кабинета, пий витамин С и Парацетамол, веднага ти пиша болничен", нито предложи тест, нито снимка или друго...
От вчера сутринта няма и помен от температура или какъвто и да е симптом, чудя се утре дали да си "самоназнача" и рентген?!
На здравна каса не разчитам...
Детето ни преди няколко седмици беше със същата клинична картина - суха кашлица, еднократно 38 темп, аз му назначих рентген. В София мед:)  Снимаха го с приоритет, платихме 25 лв., в листа пишеше - спастичен бронхит.
След тов го заведохме четвърти път при педиатърката, която до тогава обясняваше, че няма ковид и всичко е само грип,  но този път ни посрещна със спирт и опаковани с найлони мебели  - видя и тя снимката, аз я пратих и на мой познат пулмолог, казаха, че общо-взето всичко е Ок- бронхит. Не назначиха някаква терапия (антибиотик), той се оправи след ден-два, без повече да вдига темп. И сестра му и аз, и баба му и дядо му седмица след това вкарахме по една хрема с гърло, някои и кашлица, дори и майка му. Мисля, че е бил просто 1 от стотиците пролетни вируси, които обикалят наравно с короната.

# 19 586
Леля ми нещо се е притеснила, че го е хванала. Колко е реално, колко е притеснение, ще видим. Твърди, че от седмица + е с яки болки в гърлото, отпаднала и с тежест в гърдите, лек задух. Няма темп, няма кашлица. Обадила се на ОПЛ и получила чудния отговор "ходи във ВМА или Пирогов" ъъъъ...Не е отишла де, щото чете жената, че не трябва така самосиндикално да се размотава из болници, но утре ще си прави бърз тест да види ще излезне ли нещо.

# 19 587
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.
Усложнението на вирусната може да бъде бактериална. Питай китайците.Wink

# 19 588
ra2, знам. Но не са толкова прецизни. Това имах предвид.
Чувствителността на теста за IgM е 87,9% (87/99), а специфичността е 100% (14/14) в сравнение с RT-PCR.
Чувствителността на теста за IgG е 97,2% (35/36) през периода на възстановяване от заболяването, а специфичността е 100% (14/14).

# 19 589
Скрит текст:
Временна / полева/  болница в Лондон, ЕксЕл :

Ето и у нас, зала Арена , София :

Абсолютно нищо необичайно не виждам. Както всеки грипен сезон.

Общи условия

Активация на акаунт