COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 680
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 545
  • София
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма я кой, когтао някой влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.
Да се жалва някой пенсионер, самотно живеещ или останал възрастен човек без деца (има и такива за съжаление, бих му дала от моите (които са 10 май останали) , бедна женица баба, от тези дето продават по  пазарите от градинката си каквото са изкарали и с треперещи пръсти протягат.... ама тук такива не знам да има и ако си от тях ще ти услужа. Такива хора ги разбирам, но и те си мисля, че кърпичка ще пришият, парцалче някакво, за да си купят хлебец и седмица да го дробят. Тези хора няма да се оплачат си мисля, а ще се свиват и мислят, че не предпазват другите достатъчно и ще им е неудобно.
Обаче на вас не е .
Тези възрастни хора, искам да ти кажа, че в масовия случай са много по- силни и спокойни от вас. Видяли са 2 и 200. Не случайно повечето от тях си продължават живота, както обичайно, а вие умирате от страх, маска та маска. Ами ти си носи, никой не ги е забранил, всеки си има глава на раменете. И с маска може да се заразиш, да пипнеш нещо заразено неволно и да се докоснеш, колкото и да се пазиш. Трябва малко по - спокойно, то не може да трепериш от страх постоянно от тази корона, защото така си по - уязвим.

# 19 546

Пекинската здравна комисия ще добави безсимптомните случаи в ежедневната статистика на новите инфекции от сряда. В момента има 1541 души под наблюдение, които са тествали положително за коронавирус, но не показват симптоми. Досега в Китай не включваха заразени хора, които не показват симптоми на заболяването, наречено Covid-19, при новооткритите инфекции.
Линк?
https://www.n-tv.de/panorama/Warum-die-Infiziertenzahlen-wieder- … icle21682723.html

# 19 547
ра2, стана ми много интересно това, което написа. Къде в София мога да си направя тест, който да е надежден?

И на кой ден след контакта може да се изследва за да имаш резултат? Питам защото днес ми се наложи да отида до супермаркета и беше направо меле от хора.
Супермаркетите и те взеха да се измъкват по терлици... "Светнали" са се, че имат голяма площ, на която могат спокойно да се намират хора, така, че да са на безопасно разстояние от 2 метра... Добре, те наистина разполагат с площ, но хората които влизат вътре, дали си спазват дистанцията или не? Като не мислят за клиентите си поне за служителите си да помислят... С всеки изминал ден си давам сметка, че каквото и желание да имат управляващите и щаба да овладеят ситуацията, нищо подобно няма да се случи. Когато се сетят какво е решението, ще бъде прекалено късно. Не знам защо по трудния начин трябва да ни дойде  акъла, като можеше по лесния.

# 19 548
Днес Радев е направил едно доста смислено изказване за вируса.
https://bnr.bg/varna/post/101250316/prezidentat-ne-mojem-da-spec … mo-s-ogranichenia
„Искам да благодаря на хората на първа линия – лекарите, полицаите, доброволците, на служителите в транспорта, търговията, социалните системи, на учителите, които в тези трудни условия изпълняват дълга си! На кризисния щаб за полагането на огромни усилия за борба с вируса. Обсъдихме различни аспекти от тези кризисни действия. Основателно е притеснението във връзка с поставената задача всички лечебни заведения да обособяват отделни звена за борба с вируса. И в тази ситуация, това крие риск да блокира напълно тези болници и да направи невъзможно лечението на остри хронични, онкологични, кардиологични и спешни случаи, а хората стоят вкъщи и чакат. Това рискува, по мнението на много специалисти, да повиши смъртността далеч на тази от коронавируса. Затова едно от предложенията, което се оформи, е да се създаде едно звено от анестезиолози, лекари, сестри от другите болници – така че да има ясно разделение на потоците и да се обособят заразени от вирус, за да може другите пациенти да продължат да се лекуват. Такова предложение ще бъде отправено към министъра на здравеопазването", акцентира Радев.

По думите му, наложените ограничения трябва да се спазват отговорно.  "Аз искам да благодаря на всички българи за това, че ги спазват. Но продължителното оставане не тези огромни ограничения води до риск за поражения, по-големи от вируса. Затова трябва да си поставим ясна национална цел – възможно най-бързо, но и безопасно да се върнем към някакъв относителен нормален ритъм на живот, да възстановим свободата на движение на хора и стоки... Не можем да спечелим тази война единствено с ограничения, с глоби, с насаждане на страх, с насаждане на чувство за вина и на неизвестност в населението... Трябва да разширим обхвата на тестовете, да картотекираме групите във всичките региони, за да можем да действаме", посъветва президентът.

# 19 549
  • BG
Имаме много по-големи проблеми от тези пусти маски.
Точно така, но всички се занимават с глупости и не се и опитват да видят големия проблем. Няма никаква идея и система какво да се прави, Всички тия брифинги са за замазване и изпускане на парата. Тупа се топката и се стискат палци с времето нещата да се разминат. Не се тестват хора, не се тестват явно болни хора, които трябва да се извеждат и от семействата и да са под карантина. Хората са оставени на естествения подбор и който оцелее, важното е да не са в болници и да не фигурират в никакви статистики. 20-30бр, на ден - идеално, мерките работят, ние сме велики. Още малко ще е така...

# 19 550
Ами не, но ще се създаде голям хаос в критичен момент. Но ти май не си помислял за това и от часове мелиш само едно и също и мислиш, че всичко се свежда само до личните ти взаимоотношения и впечатления от някого. Пък и аз честно казано не виждам кой знае каква драма да се е случила. Разбирам да сме задминали Италия по случаи, но не сме.

# 19 551
Този е ПСР тест, такъв, какъвто правят в нац.референтна лаб. и Военна б-ца. "лови" отделяне на вируса, наличие на вирусна РНК, по-ранен етап от имунологичните тестове за антитела /които пък според линка дават /+/ към 10-я ден от заразяването, за ИгМ първо/. На този етап заразеният може и да няма още симптоми.  Ако иде реч за някакви прояви на заболяване, то и бързия тест с антителата би трябвало да върши работа при оплаквания от седмица и повече. Пък и разликата в цената е 4 пъти.
"Следователно, бърз тест за COVID-19 не трябва да се използва докато симптомите не са налице поне три дни."

# 19 552
Аз предполагам че  тия хора са работили на договор и нашата здравна каса ще си иска парите от държавата от която идват .
Нямам идея дали могат да ги искат,но ако могат ще  е само за легално работещи,а не за нелагалните и на черно работещи,вкл.и малцинства...

# 19 553
Моля някой да каже дали тази маска е ОК
Скрит текст:

Да, добре е. Не е FFP3, а е сравнима с N95 и FFP2, но и това е добра защита.

# 19 554
Основателно е притеснението във връзка с поставената задача всички лечебни заведения да обособяват отделни звена за борба с вируса. И в тази ситуация, това крие риск да блокира напълно тези болници и да направи невъзможно лечението на остри хронични, онкологични, кардиологични и спешни случаи, а хората стоят вкъщи и чакат. Това рискува, по мнението на много специалисти, да повиши смъртността далеч на тази от коронавируса. Затова едно от предложенията, което се оформи, е да се създаде едно звено от анестезиолози, лекари, сестри от другите болници – така че да има ясно разделение на потоците и да се обособят заразени от вирус, за да може другите пациенти да продължат да се лекуват. Такова предложение ще бъде отправено към министъра на здравеопазването"[/b], акцентира Радев.

Аре да не прекспонира и той. В сряда оперираха на една приятелка баща и по спешност в Пирогов. Коремна операция. Да, изписаха го доста бързо - на 4-5 ден, но така или иначе успяха да му помогнат. Всичко може, щом има добра организация.

# 19 555
Ами, да. По-логично е да отделят болници, които да лекуват само коронавирус и такива, които да поемат останалите. Макар че няма как да се знае, кой е заразен и кой не.
Трябваше да затворят всичко, което не е от първостепенно значение, за две-три седмици, да се отсеят болните, щото според мен, все още не са много, за да не спираме после за по-продължително време. А и да има краен срок за прибиране в България, за тези които искат. Не да се влачат всеки ден по много хора.

# 19 556
  • София
Не ме бийте, че споменавам пак руснаците, но точно по повод болниците днес ми направи впечатление, че в Москва са направили чисто нова болница, изцяло оборудвана и с определена пътека на приетия пациент със симптоми - тест, скенер (не зная дали имат предвид рентген), други изследвания и в кревата. Обаче местата се запълват бързо, защото и там си имат болни, все пак Москва е 11 милиона. Ако приема за вярно това, което показаха, облеклата им бяха май като на китайците - цели костюми и едни особени маски, с филтър отпред, малко като на щурмоваците от Междузвездни войни и очила. Та май и там предпочитат да обособят болница специално за короната, където е възможно, а не навсякъде по отделение.

# 19 557
Тестовете в частните лаборатории ме съмнява да се покриват от касата, но ако се покриват сигурно трябва да го е предписало джипито или лекар, ако сам искаш да си направиш постфактум нямам кой да ти плати.

# 19 558
Удебеления текст по - горе какво казал президента Радев, и той си ги плямпа явно...
Изрично беше казано по тези брифинги, че онкоотделение, онкодиспансер няма да става център за корона вирус.

Явно всички слушаме и разбираме избирателно.

# 19 559
За Стара Загора съобщиха ли днес дали има заразени? Родителите ми са от там и се говори,че има болен във болницата.С атипични симптоми,лекуван от бъбреци.В последствие се оказва че е положителен.Цялото отделение затворили.Лекарите  останалите болни-не ми се мисли..Лекували са човек със бъбречна недостатъчност,не са се предпазвали предполагам...
Това е неофициална информация,не знам дали  е станала официална..
Човекът е лекуван в ендокринология. Живее в Зора.
https://divident.eu/704/81-godishen-muzh-ot-kv-zora-v-stara-zago … at-vecheren-chas/

Ами, да. По-логично е да отделят болници, които да лекуват само коронавирус и такива, които да поемат останалите. Макар че няма как да се знае, кой е заразен и кой не.
По добрият вариант е тест, изолатор, прием в болница. Днес са затворили отделение при нас - горния линк.

Не вървят добре нещата.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 22:20 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт