COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 065
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 530
А всъщност къде се покри медицинския съвет-нали във вторник и петък щяха да се явяват-петък мина,сега мина и вторник..да не съм пропуснала и него днес?

Доколкото ми е известно, медицинският съвете е изготвил един документ от 200 страници с най-разнообразни данни за болестта, симптомите, лечението и т.н. на базата на световната практика с препоръки. Ако документът бъде одобрен от МС, ще бъде качен на сайт и достъпен за всички, които се интересуват.

# 19 531
Аз също доста отдавна се сдобих с маски. Чудя се щом аз, една обикновена ссф се сдобих с маски, защо цели държави с министерства не следяха проблема и нямат план за подобно нещо.

# 19 532
В Азия, дето уж били много по-назад от нас, по принцип в грипния сезон си носят маски н95. В летния пък друг вид маски, които да пазят от замърсения въздух.

А тук глупакът иска да се чувства, че правила за него няма. Само свободи като свободата ако е заразен и знае или не знае да прецака и други като ходи близо до тях. Говори и плюе в лицето им защото е без маска, влезе в магазина за едно млекце и опипа всичките плодове.

И после държавата била виновна, длъжна, политиците не ставали. Да, да, ама не.
Не определяте вие кой е глупак. Това, което научих днес в темата, е че съм живяла в някаква паралелна реалност. За 30 години никога не ми е кихал и кашлял някой в лицето, нито пък аз съм кашляла по продавачката, кихала по хляба. Не съм виждала и хора да се плюят вместо Добър ден или влюбени вместо прегръдка да храчат един върху друг. Не съм виждала и никой да плюнчи доматитО. Очевидно аз не съм живяла с това население и съм спусната от някоя друга планета.
И престанете с тези ковчези. Ако бяхте в щаба(ти и още 2 потребителя) досега да сте направили грандиозно мазало и да сте уморили бая народ от глад.
Апелирам да се направи щаб относно психичното състояние на българина. Там вече аз ще вляза в статистиката със сигурност, зорлем, защото такива като вас не спират да обвиняват, да броят трупове, ковчези, хладилни камери, да всяват паника, да вият(много добре се изрази една дама с тази дума). Как да издържи човек без поне да се вбеси от изказванията ви ? То бива веднъж, втори път, трети път, картинка на ковчег, пети път, масов мор........ до безкрай. Аман !
Този, на който никой не му се е изкашлял за 30 години в лицето, явно живее в малко градче или село без градски транспорт. Да заповяда да се повози в софийското метро за над час на ден, за да види какъв кошмар е (поне сега работя от къщи). Половината сопуливи и кашлящи. Няма Носни кърпи, няма лакти, няма и ръка. Директно ръсят всичко, а след това вентилацията го разнася навсякъде. А в метрото в час пик бяхме натъпкан като сардели в консерва.

# 19 533
Лили, знам че тука много  хора са влюбени в Мутафчийски, но аз не съм, малко ми е трудно да се влюбя в него.

Ами не е въпроса да ти пука за Мутафчийски, достатъчно е да ти пука за държавата. Дори и опозицията не повдига въпрос за оставки по време на ИП. Съжалявам, че ще го кажа, но този твой отговор беше доста детински.

# 19 534
  • на пъпа на Златията
Генерала по повод на починалите ги нарече "тези двете от Благоевград" и ми направи много лошо впечатление. Може да е било случайно, но някак супер дистанцирано и равнодушно ми се видя. То вярно че ако вземе да припада при всеки смъртен случай няма и той да издържи, но доста хард ми идва държанието му.

А задавате ли си въпроса че "тези двете " са грижа на кмета на това село.
Болна жена на 73 години  и няма соц. служба в селото да и помогне  и дъщеря и която работи в София и плаща данъци  отишла да я гледа , а и тя била болна . Тоя кмет намери ли поне някой да им запали печката на тия 2 жени??Представяте ли си  с 38 градуса температура да не можеш да станеш от леглото  и да си накладеш печката ??Но сигурно има  гледачкиа за някоя баба от Горния край на това село , щото дъщеря и живее в долния и не може да и занесе една паничка чорба и да и запали печката ?И сигурно е безработна  тая дъщеря и получава  сигурно помощи от данъците на тая дъщеря дето заби земята с майка си .  Ама са  избиратели на кмета а тая в София заби земята с майка си .
Но сигурно бюджета на кметските  "секретарки" е а най малко 5 хиляди лева да чистят 100 кв.метра площад .

Верно България трябва да стане друга след  тая "чума"

# 19 535
Подкрепям с 2 ръце и 2 крака. Ще умират хора, плащали години и с право на легло заради някакви охлюви, дето са били тарикати да цакат държавната здравна система...
Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Не, не получават грижи само по спешни кабинети. Лекуват ги от коронавирус. От къде ще дойдат парите за това? В чужбина ги отпращат, дето са по-богати страни, ние ще ги лекуваме? Да обмислят това, къде могат да бъдат настанявани такива, да си пият парацетамола и това е.

Лошо е, че цакат не само здравната, но и социалната.

Радостче Пловдив, първите двама, които починаха, пак късно им започна лечението. Ето и на жените в Благоевград. За другите 4 случая незнам.
Военният от Карлово, дето е интубиран в Пловдив, пак късно е приет.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:47 от stasha_s

# 19 536
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.

Ще се повторя.. тука такива щуротии се крещят понякога, че ум да ти зайде..

# 19 537
да оставим настрана научната тежест на изказаното от теб твърдение, защото на практика не можеш да докажеш ще ли да се заразиш и да умреш след това ако се разболееш
аз мога да те репликирам, че не е важно количеството капки ами е достатъчно да е ситен аерозол, който да си мине и през твоята маска
През моята точно аерозол няма да премине, защото аерозолите ги филтрира на 100%, но дори и да не е моята маските намаляват вероятността да вдишаш нещо. Ако маските са две вероятността още повече намалява, което не е малко.

# 19 538
Цитат
Дали изобщо е негова идея тази заповед? Не съм сигурна. Всичкият хейт ще се изсипе върху него.
Ами трябва повече да мисли какво предлага, носенето на маски по този начин ли трябва да изглежда както го предлага. Естествено че не, затова има и хейт.

Лили, И какво ще стане ако Мутафчийски си подаде оставката. Вирусът ще стане по смъртоносен ли.

# 19 539
  • София
В началото девизът беше "Не изкупувайте маските, те не са ви нужни - нужни са на медиците, а за тях не достигат!"
Сега "човек без маска" стана едва ли не равно на "убиец". Въобще важното е да намерим врага между нас и да го изобличим.

# 19 540
Ето от лабораторията. Надявам се, че няма да е реклама. Държа дебело да подчертая, че с тази лаборатория нямам никакви финансови отношения, дори като пациент.
Ето и това, което вчера четох.
"Чувствителността на теста за IgM е 87,9% (87/99), а специфичността е 100% (14/14) в сравнение с RT-PCR.
Чувствителността на теста за IgG е 97,2% (35/36) през периода на възстановяване от заболяването, а специфичността е 100% (14/14)."
В друга една лаборатория цената беше х1,5. Трета не съм проверявала.
Много ти благодаря, ама...не вдянах, бре.
То това много сложно за гънките ми(( Признах си.
Значи аз знам за тези двете лаборатории, ама третата четох , че мога да ги извикам на адрес, не знам колко ще искат. Въпросът ми е дали е точен този тест. Не мога да съм на ниво, та направо ще помоля да видиш или който разбира , тези тестове дали вършат работа, ако се реша. Не е реклама, просто не вярвам някой да ме изследва или ако от семейството ми се наложи, та да предвидя. И преди писах, че нещо вече две седмици и повече не съм добре. Поне да имам вариант с документ, като жените от Благоевград , не знам и аз ...
ето за тук се чудя, дали е добър такъв тест и върши ли работа. Не я знам тази лаборатория да уточня пак, не е реклама, но възможност все пак
http://www.genica.bg/?fbclid=IwAR05YU_XoGADrQHhpd0VbhOcQ1JbzEDBJ … AACEpYtsIqLRA1ek4

# 19 541
  • на пъпа на Златията
Аз предполагам че  тия хора са работили на договор и нашата здравна каса ще си иска парите от държавата от която идват .

# 19 542

Пекинската здравна комисия ще добави безсимптомните случаи в ежедневната статистика на новите инфекции от сряда. В момента има 1541 души под наблюдение, които са тествали положително за коронавирус, но не показват симптоми. Досега в Китай не включваха заразени хора, които не показват симптоми на заболяването, наречено Covid-19, при новооткритите инфекции.
Линк?

# 19 543
Имаме много по-големи проблеми от тези пусти маски.

# 19 544
  • Бургас
Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Не, не получават грижи само по спешни кабинети. Лекуват ги от коронавирус. От къде ще дойдат парите за това? В чужбина ги отпращат неосигурените, или такива с недостътъчна за лечение на този вирус осигуровка, дето са по-богати страни, ние ще ги лекуваме? Да обмислят това, къде могат да бъдат настанявани такива, да си пият парацетамола и това е.
Абсолютно е необходимо да има мерки по въпроса. Не съм съгласна да лекуваме “всички“ и тези “всички” да препълнят болниците.
Ако това се случи, а то ще се случи, то аз започвам да се чудя за какъв дявол ми опъват 240лв месечно за здравни (толкова прибира държавата от мен и работодателя ми).
Директно да си заплащат пътеката преди прием или под карантина и на парацетамол в специализирани сгради.

Общи условия

Активация на акаунт