COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 342
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 455
А всъщност къде се покри медицинския съвет-нали във вторник и петък щяха да се явяват-петък мина,сега мина и вторник..да не съм пропуснала и него днес?

# 19 456
Относно жените, генерала обясни, че тази болест си сменя настроението за 2 дни. Днес си добре, утре си в реанимация. Това сме го коментирали, още докато си беше в Китай. Хората просто рязко се влошавали между първата и втората седмица, дори има интервю с китайски доктор по въпроса. Това не са измислици на генерала. Всичките с леките симптоми се лекуват с парацетамол. Дали ще го изпиеш вкъщи или в болницата, не знам каква е разликата. Разберете, аз не защитавам никого в случая, но тази болест няма лечение. В болница се влиза, когато имаш нужда от кислород, интубиране, вентилация, все неща подържащи тялото, докато имунната система се справи.
Снимка, скенер, антибиотик, противовирусен препарат.,..винаги може да се направи нещо ако състоянието се следи, независимо дали болния е в къщи или болница.

Вие направо отричате реалността. Нищо не може да се направи. Тази болест протича по няколко начина:

Безсимптомно
С леки симптоми - кашлица, температура
Усложнено - хора вече с пневмония, при повечето има задух. Не им достига кислород, това вече си е за болница. Според мен дори при всички има задух, но хората тук упорстват, че не е вярно.
Критично - хората, които са за реанимация.

По кой начин ще протече зависи от имунната система. За пореден път Ви напомням, че до момента няма научно доказано, че някой медикамент действа. Това са теории. Антибиотика се дава за да не се развие бактериална инфекция. Той не лекува Ковид.

# 19 457
Добре, де
Нали имаме 7000 легла, не може ли да приемат и по-леки съмнителни случаи?
Какво точно е станало с тези в Благоевград?
Докато няма линк ме е страх да разказвам. Някой ще каже пак дай линк. Казаха, че скоро ще качат и по-подробен репортаж от Благоевград. Според мен беше изненада този репортаж за участниците в лайфа. Обикновено се представят предварително въпросите на гостите, но след този репортаж реакцията беше... замръзнаха. Помислих, че гледам стоп-кадър на Мутафчийски в един момент. Дано излезе записа, гледай го. Не го намирам засега.

# 19 458
  • София
Вие сериозно ли не сте виждали плюещи, храчещи, кашлящи и духащи си носа по улиците. Непрекъснато правя забележки на децата да си гледат в краката. Толкова много слуз и сопол има по тротоарите. Не знам коя е паралелната реалност.
Днес в магазина жена на средна възраст около 55,изрусена,червисана и наклепана..доволно подсмърчаше,бършеше си носа с ръката и брои стотинки на касата.Ами съжалявам..за това говорим,че трябва маска.Вместо.сополите й да са по стотинките щяха да са в маската.

То и нечии чужди сополи и каквото щеш от стотинките нямаше да са на носа й.
И аз вечно си гледам в краката - то не са кучешки лайна, то плюнки, то какво ли не.

# 19 459
  • Пеликания
Реален случай, не съм аз участничка:

Искам само да ви споделя една случка от днес. Бях на преглед при специалист, не за вируса, спокойно. По-лошо. И виждам медицинска сестра пред болницата, която познавам. Питам я как е, какво става с мургавите граждани с официални данни за Корона вирус, които изритаха от Франция в България и сега са в Русе.
Отговорът беше: Нищо им няма, отрицателни тестове са, лежат си вътре в болницата
-А защо ги държите?! - питам с наивен тон аз
-За пътеката бе, как защо?!- реагира тя с недоумение...
Изводите оставям за вас.
Е какво ще ги държат 14-20 дни дори без положителни резултати, за да изцедят още касата, а други хора със симптоми ги карат да си стоят вкъщи докато не почнат да се задушават. РЗИ дали знаят за този случай? Не трябва ли да се уведоми някой за това? И ако да - кой?

# 19 460
Скрит текст:
и ако си сложа някакво парче плат, което да е само колкото да не ме глобят и пак те заразя какво правим?
заразявам те - умираш, толкова
казах го преди - без диалог се стига до анархия
вместо да се решават проблеми ще си играем на стражари и апаши
Не, ако си сложиш парче плат то няма да те предпази особено, но ще предпази мен, защото като кашляш и кихаш значително ще редуцира капките, които изхвърляш. А освен това, аз също нося маска и малкото, което проникне през твоята ще бъде спряно от моята.

да оставим настрана научната тежест на изказаното от теб твърдение, защото на практика не можеш да докажеш ще ли да се заразиш и да умреш след това ако се разболееш
аз мога да те репликирам, че не е важно количеството капки ами е достатъчно да е ситен аерозол, който да си мине и през твоята маска
идеята е тази полемика да се реши от експерти (а не от мен и теб) и на база тяхно мнение да се вземе решение какви маски да ползват всички, за да има полза от цялото упражнение и чак тогава да се издава заповед от министъра
и ако има логистични проблеми касаещи изпълнението на заповедта да не се налагат санкции
на практика аз, редовият гражданин, гледах вчера доц. Мангъров при Цветанка Ризова, която му съобщи заповедта и го пита дали трябва да се носят задължително маски и той отговори, че щом има издадена заповед, то трябва да се спазва, но на практика няма смисъл
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-mangarov-za-maskite-vse-edno … s-da-pazi-ot-muhi

и в моята глава изниква въпросът: защо ще ме преследват да изпълнявам заповед, от която няма полза?
отивам днес в аптеката: маски няма, елате утре
и ти ще кажеш ама защо не си се запасил? ами защото не беше задължително да имам маска и сигурно е имало причина да не е задължително
отговорен съм да спазвам правилата, но когато правилата се пишат в движение трябва да се осигури среда да се съблюдават
и изобщо назидателният тон "ти си виновен, че умират хора и трябва да те глобят заради това" не е на зрял човек
или пък - "държавата не ти е длъжна" - ами ако ще се оправяме сами да разпускаме държавата и да настъпи анархия

Нещо манипулацията ти куца. Ама куца та куца. Тия, които наричаш анархисти спазват дистанция, носят маски като излизат, не стоят недоволни от всичко и всички и си стоят предимно вкъщи.

Правилната дума за, това което описваш като "анархисти" е спазващи закона граждани.

А тия, които са потенциално контактни и нарочно се миткат наляво надясно, пръскат бацили без маска (някои от тях са станали причина за интубирането на 14 души (за сега)), те какви са? Ще ти дам жокер: потенциални у**ци

# 19 461
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

# 19 462
  • Там,където се събуждам щастлива.
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма някой, когато влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:00 от Kalinka

# 19 463
  • София
Да, тези с клапа са най-добрият вариант, обаче не мога да намеря откъде да купя.
и тая клапа нали има филтър? Той колко трае?
Трае 2-3 месеца в зависимост от честотата на ползване.

Аз взех такава днес от Марешки. Още не съм я пробвала. Добра ли е?

https://apteka.framar.bg/30087604/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82 … %D0%B5%D1%80-l-xl

# 19 464
  • София
Хайде малко по-малка драматизъм да вкарваме. Ако някой  не знае, да го информирам, че по принцип всички ще умрем.
О, благодаря, не бях информирана по този въпрос...., благодаря Ви, но предпочитам да не съм заразена от някои Вашето мислене., между другото "драматизъм" и в м.р.

# 19 465
Реален случай, не съм аз участничка:

Искам само да ви споделя една случка от днес. Бях на преглед при специалист, не за вируса, спокойно. По-лошо. И виждам медицинска сестра пред болницата, която познавам. Питам я как е, какво става с мургавите граждани с официални данни за Корона вирус, които изритаха от Франция в България и сега са в Русе.
Отговорът беше: Нищо им няма, отрицателни тестове са, лежат си вътре в болницата
-А защо ги държите?! - питам с наивен тон аз
-За пътеката бе, как защо?!- реагира тя с недоумение...
Изводите оставям за вас.
Е какво ще ги държат 14-20 дни дори без положителни резултати, за да изцедят още касата, а други хора със симптоми ги карат да си стоят вкъщи докато не почнат да се задушават. РЗИ дали знаят за този случай? Не трябва ли да се уведоми някой за това? И ако да - кой?

Чакай, не бързай да се оплакваш, че ги храним. Помисли малко.В болницата не е храна като на хотел. Условията не са като у дома.

Оставят ги в болницата, независимо дали ще платят или не, но така 14-20 дни да под сигурна карантина. И с нищо да не ги лекуват пак потенциални контактни не са навън, а са си под карантина в болницата.

За мен това е идеал Петров.

# 19 466
  • Варна

Усложнено - хора вече с пневмония, при повечето има задух. Не им достига кислород, това вече си е за болница. Според мен дори при всички има задух, но хората тук упорстват, че не е вярно.
Критично - хората, които са за реанимация.

Не всеки е в състояние да се самодиагностицира кога вече е толкова зле, за да звъни да го приберат в болница. А  ако, е почнал да прави и бактериална инфекция, колкото по-рано му се дадат антибиотици, толкова по-добре.

# 19 467
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма я кой, когтао някой влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.

Еми, управляващите да завъртят една схема с обществените поръчки и да ни осигурят на всички. Нямам нищо против данъците ми да отидат за това.

# 19 468
  • София
Не е необхоидмо да се самодиагностицира. При първи симптоми се чува с ЛЛ. При всяка промяна в състоянието - също.
Не разбирам всеобщото недоволство от лечение "само" с парацетамол? Ако нямате други симптоми с какво искате да ви лекуват? С цитостатици? Или с хомеопатия? Grinning

# 19 469
Не всеки е в състояние да се самодиагностицира кога вече е толкова зле, за да звъни да го приберат в болница. А  ако, е почнал да прави и бактериална инфекция, колкото по-рано му се дадат антибиотици, толкова по-добре.

Вие кое не разбирате от това, което се говори. Хората не умират заради бактериалната инфекция. Причината за смъртта е съвсем друга. Прочетете по въпроса малко, преди да коментирате. Причината за смъртта е усложненията причинени от вирусната инфекция. Дори 20 антибиотика да Ви дадат, все тая. Разберете го вече, ако ставаше с антибиотик, дали държавите щяха да си съсипват икономиките?

Общи условия

Активация на акаунт