COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 378
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 440
Какво стана с Банско? Карантината е свалена и....

И Израелските скиори нЕма се върнат.

# 19 441
Цитат
Тесла, а дали генералът е решил сам за маските и дали той я е писал тази заповед? В министерството имат юристи, които трябва да са компетентните хора в тази сфера. Мутафчийски каза аз поисках маските да са задължителни, за да спрат безбройните въпроси, започващи с кой.
Не знам кой я е писал, но това което се случи снощи в соц. мрежи по повод заповедта и целият уникален абсурд който днес видяхме е труден за обяснение. Толкова ли беше трудно просто да изкопират какво прави с маските Австрия, защото ген. днес вика това дето го предлагаме е като в Австрия, ама не е така, няма нищо общо с Австрия. Grinning

# 19 442
Относно жените, генерала обясни, че тази болест си сменя настроението за 2 дни. Днес си добре, утре си в реанимация. Това сме го коментирали, още докато си беше в Китай. Хората просто рязко се влошавали между първата и втората седмица, дори има интервю с китайски доктор по въпроса. Това не са измислици на генерала. Всичките с леките симптоми се лекуват с парацетамол. Дали ще го изпиеш вкъщи или в болницата, не знам каква е разликата. Разберете, аз не защитавам никого в случая, но тази болест няма лечение. В болница се влиза, когато имаш нужда от кислород, интубиране, вентилация, все неща подържащи тялото, докато имунната система се справи.
Снимка, скенер, антибиотик, противовирусен препарат.,..винаги може да се направи нещо ако състоянието се следи, независимо дали болния е в къщи или болница.

# 19 443
Добре, де
Нали имаме 7000 легла, не може ли да приемат и по-леки съмнителни случаи?
Какво точно е станало с тези в Благоевград?

# 19 444
Броят на смъртните случаи от коронавирус в Турция е нараснал 4 пъти от 46 на 214, сочат данните на Министерството на здравеопазването. Броят на заразените се увеличи с 2704 до 13 511.

# 19 445
  • в страната на чудесата
При кашляне, кихане, подсмърчане и крещене, пеене и викане се отдея аерозол, който е с размери, които всяка маска ще спре.
Както казах и преди, маските пазят разпространението на аерозол от болните в общността. Доколкото се смятате за общност и общество (особено пишещо жалби) една дребна мярка за грижа в това общество е да сложите маска докато сте в него.
За всички анти - замислете се кого пази маската на хирурга. ПАЦИЕНТА, т.е. потенциално вас. Между другото дали ще ви е приятно ако никой не реагира на разхождащи се санитари и други кадри из операционните със смъкната маска и без ръкавици, щото са си здрави? А хирурга да занича без маска в оперативното поле?
Ами няма да ви е ок и първи ще писнете вие със сто и десет довода, ще подадете 16 жалби и пр.
На мен също не ми е приятно, но нося навън, даже търпя майтапи. Нося я заради вас.

Предлагам да опитаме - и без заповед да носим маска. Вече мина достатъчно време, сигурно сред нас има заразени и незнаещи.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 20:36 от Leika_moja

# 19 446
Скрит текст:
Да, тези с клапа са най-добрият вариант, обаче не мога да намеря откъде да купя.
и тая клапа нали има филтър? Той колко трае?
Трае 2-3 месеца в зависимост от честотата на ползване.
Няма филтър на клапана. Нали идеята е да се издишва свободно влажния въздух. Клапана и  филтъра са отделни неща. Ето пример на маска със сменяем филтър и клапани.

Ето им ги филтрите.
Клапаните съвпадат с дупките във филтрите и при вдишване въздухът минава през филтърната материя, а при издишване повечето влажен въздух излиза през клапаните.

# 19 447
...на практика аз, редовият гражданин, гледах вчера доц. Мангъров при Цветанка Ризова, която му съобщи заповедта и го пита дали трябва да се носят задължително маски и той отговори, че щом има издадена заповед, то трябва да се спазва, но на практика няма смисъл
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-mangarov-za-maskite-vse-edno … s-da-pazi-ot-muhi
"Последните биологични открития за навлизането на вируса на SARS-Cov-2 в човешкия организъм и анализът на балистиката на капчиците при кихане и кашляне показват, че основният механизъм за предаване не е чрез фините аерозоли, а от едри капки и по този начин има основание да се носят хирургически маски от всички, твърди в Mediμm  д-р Суей Хуан (Sui Huang), молекулен и клетъчен биолог, специализирал теоретична биология, oт Институтa за системна биология."

Аз пък някак повече вярвам на този човек, отколкото на Мангъров, от тук с примери и обяснение защо, пусках я вече, но пак: https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-triabva-vsichki-da … eniia_147315.html

# 19 448
Реален случай, не съм аз участничка:

Искам само да ви споделя една случка от днес. Бях на преглед при специалист, не за вируса, спокойно. По-лошо. И виждам медицинска сестра пред болницата, която познавам. Питам я как е, какво става с мургавите граждани с официални данни за Корона вирус, които изритаха от Франция в България и сега са в Русе.
Отговорът беше: Нищо им няма, отрицателни тестове са, лежат си вътре в болницата
-А защо ги държите?! - питам с наивен тон аз
-За пътеката бе, как защо?!- реагира тя с недоумение...
Изводите оставям за вас.

# 19 449
Лили, прави са, но това се прави в началото. Италия, Испания, Франция и още ред Европейски страни имат вече много болни. Няма капацитет просто да извадят болните и да ги скрият някъде. Това трябваше да е съвет около 25.02, когато Италия започна да расте по брой на заразени.
Той твърди, че трябва да се прави паралелно. Мерките в един момент ще забавят вируса, което както той се изрази ще отвори втори прозорец с възможност за действие. И именно това е моментът, в който с помощтта на първите мерки с тестването и издирването, вирусът да бъде спрян.

# 19 450
Написах жалба до ВАС. Предполагам, че трябва всеки, който смята за нередна тая заповед на Ананиев, да напише и изпрати. Стига сме си мълчали.
Другите, моля да прескочат коментара.

А внесе ли държавна такса за обжалване? Щото ако не си внесла, никой няма да се занимава с теб. Joy
Ще споделиш ли на какви правни основания се позова? Какво оспори? Какви доказателства приложи? Как доказа правен интерес?
Или копира правното недоносче на т.нар. адвокат Хаджигенов ?  С този май трябва Гешев да се позанимава - подбужда към неспазване на задължителни разпореждания в условията на извънредно положение. Доста опасно поведение.
Съгласна съм, че не трябва да мълчим. Но сега, ако започнат във ВАС да валят оспорвания на отмяната, голям цирк ще стане в съда.
Горките съдии от ВАС, бяха свикнали на правно издържани жалби...

ПС Аз пък написах Заявление за възстановяване на Заповедта и задължително носене на маски.
https://bg-mam.ma/p/1189333/40474304
Статистиката сочи, че ако се носят маски и се прилагат мерки, заболеваемостта спада с 50 %.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 20:48 от Diorela

# 19 451
  • София
Ако се направят масови скринингови бързи тестове на някаква представителна извадка от населението може да се разбере много накъде върви епидемията. Както при социологическите изследвания не се прави допитване до всички, а се избира група хора по някакви зададени критерии. Би могло да се разбере откога вирусът циркулра в страната, на кой етап от развитието сме - начало, дали тръгва нагоре, дали ще има спад в близко време. Не е възможно да се изчисли всичко точно, но във всички случаи е по-добре да имаме поне една снимка, макар мъничка и черно-бяла на отбора, с който се състезаваме, отколкото да не знаем нищо за него.
В момента сме седнали на задната седалка на една кола, която се носи с висока скорост, а ние нямаме достъп до кормилото. Пак препоръчвам интервюто на доц.Лилия Иванова, която ясно обяснява какво може да се разбере от едно скринингово изследване с тестовете за антитела.
https://clubz.bg/96533-otkoga_covid_19_obikalq_bylgariq?fbclid=I … tvwnGIx_csus4N-Zg

# 19 452
Скрит текст:
...на практика аз, редовият гражданин, гледах вчера доц. Мангъров при Цветанка Ризова, която му съобщи заповедта и го пита дали трябва да се носят задължително маски и той отговори, че щом има издадена заповед, то трябва да се спазва, но на практика няма смисъл
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-mangarov-za-maskite-vse-edno … s-da-pazi-ot-muhi
"Последните биологични открития за навлизането на вируса на SARS-Cov-2 в човешкия организъм и анализът на балистиката на капчиците при кихане и кашляне показват, че основният механизъм за предаване не е чрез фините аерозоли, а от едри капки и по този начин има основание да се носят хирургически маски от всички, твърди в Mediμm  д-р Суей Хуан (Sui Huang), молекулен и клетъчен биолог, специализирал теоретична биология, oт Институтa за системна биология."

Аз пък някак повече вярвам на този човек, отколкото на Мангъров, от тук с примери и обяснение защо, пусках я вече, но пак: https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Zashto-triabva-vsichki-da … eniia_147315.html

не Ви отнемам правото да вярвате на когото поискате, но за съжаление д-р Суей Хуан (Sui Huang) не беше на гости вчера при Цветанка Ризова, за да си даде експертното мнение

# 19 453
  • Шумен
В цял Китай всички носеха маски, само нашите умници казват, че не е нужно маска на обществени места...
Тя не предпазвала, айй сиктир ми носете хубави памучни маски, а не такива за еднократна употреба по цяла седмица...
В цял Китай продължават да носят маски. Сигурно си знаят защо.Толкова ли беше трудно просто да гледаме и ние от тях?
В Китай и изобщо в Азия си носят маски нонстоп - с вируса и без него. Сещай се защо. Не съм гледала почти нищо от Китай по време на епидемията, но това, което видях бяха най-често маски за еднократна употреба, които сигурно са им били безплатни и трябва да се сменят максимум на час. Колко пазят и от какво се спори и в момента, както става ясно и сред самите медици. В затворени помещения - да,  на открито -не. Виждам често хора, разхождащи кучета с маски. Е по каква логика?! Че някой ще мине и ще кихне, може би? Ако същите мерки се прилагат при ежегодните грипни вълни ще е чудесно, ама не, то е грип, не е корона.

# 19 454
Реален случай, не съм аз участничка:

Искам само да ви споделя една случка от днес. Бях на преглед при специалист, не за вируса, спокойно. По-лошо. И виждам медицинска сестра пред болницата, която познавам. Питам я как е, какво става с мургавите граждани с официални данни за Корона вирус, които изритаха от Франция в България и сега са в Русе.
Отговорът беше: Нищо им няма, отрицателни тестове са, лежат си вътре в болницата
-А защо ги държите?! - питам с наивен тон аз
-За пътеката бе, как защо?!- реагира тя с недоумение...
Изводите оставям за вас.
Те и много бизнесмени като чуха, че държавата може да плаща 60% от трудови възнаграждения при незнам-си-какви условия им потекоха лигите. Държавата ни си е същата каквато беше вчера и за някои хора това в момента е възможност за печалба, да не се учудваме. Дали ще им се даде възможност зависи от органите.

Общи условия

Активация на акаунт