COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 883
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 18 855
За эдравноосигурени, маските да са безплатни 👍

# 18 856
В Мюнхен , синът ми, оборудван от тук излиза до магазина с маска, ръкавици и гел в джоба. Никой около него не носи защитни средства, изключая касиерката в магазина която е с ръкавици. Казва, че го гледат като прокажен...
В  Холандия, другият ми син - носенето на маска не се препоръчва за здрави хора. Носят се от болни и такива които се грижат за тях. Не се толерира купуването на медицински маски, за да не се влияе върху наличностите, подсигурени за болните .
В Швеция - не се носят маски, Не се толерира носенето им.
Китайците носят маски от край време. Всеки пловдивчанин, който е виждал националният им отбор по гребане в периода когато тренират на грабната база може да го потвърди - и треньори, и състезатели носят маски непрекъснато. . При тях носенето на маска   се прави с цел предпазване от твърди прахови частици, а не вируси.
Ако носите маска, имайте предвид, че ако не я сваляте от носа си често, ще получите замайване от диоксита който вдишвате обратно. Това със сигурност не е ок за дробовете ви. В пъти повече от прехваления вирус, дето.... мори всичко що мърда.

# 18 857
Еййй не се спирате, 12000 за Италия, в коя жълтурка го прочетохте? Мери Ан да в Испания цялата държава е под ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина до 11.04. за сега.

# 18 858
Австрия и Израел са въвели носене на маска навсякъде
Де да раздаваха Simple Smile Представям си утре пред Билла какво ще е, бой за маски. Още, като чух, заредих с храна за една седмица (от друг магазин, де, че те там не са мми в момента любимци).

Не гледам телевизия тази седмица, може някой от австрийските политици да се е изказал грешно. Но това са официалните наредби в Интернет - маски само в магазините. Не съм им фен, ръкавиците ми се виждат по-добър вариант, ако човек ги сваля правилно. Но то и с маската е така, ще нося, де, няма да се бунтувам. Питах за Израел една позната, не е верно това. Но шефът на правителството бил в карантина, не знаех и аз.
Ами Мутафчийски май по добре трябва да си проверява информацията. Оказва се че май нито в Австрия нито в Израел носенето на маски е задължително навсякъде. Grinning Не знам Мутафчийски като че ли ми се вижда че губи малко почва под краката си. Разбирам го че му е много натоверено и тежко, напрежението върху него е огромно ако мъртвите в България са много в края на епидемията всичко него ще го сочат с пръст че е виновен, не е взел правилни мерки, навреме, вината ще му се открие, от друга страна о-вото се съпротивлява на всякакви мерки които иска да наложи (къде с право, къде без) днес ми се видя като човек който вече е страшно уморен от всичко. И това че той е предложил тази мярка и тя срещна огромен отпор в соц. мрежи за начина по който е предложена та се наложи да въведе гратисен период като че ли днес му дойде в повече, такова излъчване имаше.

# 18 859
Някой може ли да ми припомни как завършва книгата инферно на Дан Браун? Нещо ми се завъртя в главата.
Скрит текст:
Заразата беше пусната, но тя причинявашие стерилитет на една част от населението и по този начин да може да се контролира раждаемостта и така постепенно да се намали населението на Земята .

# 18 860
Сутринта Мутафчийски каза, че е много трудно овладяване на епидемия с ограничен финансов ресурс. Това мисля отговаря на повечето ви въпроси. А относно носенето на маски на публични места и аз мисля, че тъй като създават дискомфорт на носещия, се цели по-малко щъкане без нужда по улиците. Както се знае, не може с маска да се пие бира например......

Ми то хубаво, обаче под публични места се визират банки, институции...работещите в тези места трябва да носят маски през целия ден, е, осигурени ли са по 4 маски на ден за 8 часов работен ден? Нали не очакват работещите в тези институции да носят една и съща маска 8 часа?

# 18 861
  • София
40 страници мрънкане срещу слагането на едно парче на физиономията, а вчера четох разказа на медицинска сестра, която работи в интензивно отделение . Тя и колегите й трябва да обличат тежки костюми и да дишат цял ден в маска с по-малък приток на кислород. А в същото време организма ти е натоварен с физическата тежест на костюма, работа с  болни, които не са в съзнание. Хора, които пипаш, запомняш и после имаш право само по телефона да съобщиш на близките им, че повече няма да видят този човек и не могат да го изпратят.
Казав, че след смяна е имала дни от обезводняване и всичко по-горе да сваля до 2кг, за психическото й натоварване да не говорим. И това се случва в държва, която все още не е в 5-те най-силно засегнати.
Някой замисли ли се и дава ли си сметка има ли и  колко са нетестваните, които им се усложнява я диабет, я сърдечен проблем, я астма и не могат да им помогнат.За последното просто се питам, не твърдя, че съм права.
Вижте лекарската работа би трябвало да е мисия. Не може всички да са лекари. И разбира се, че не е лесно, но хайде да не обвинявате за това обикновените хора. Всеки има право на мнение и е нормално хората да се чудят защо изведнъж въвеждат задължителни маски, като самия Мутафчийски до вчера казваше, че няма нужда всички да носят маски. Да не забравяме, че Бойко в началото призоваваше производители да се преориентират и да почват всички, които могат да шият маски и всички се юрнаха да шият. До събота навсякъде ще е заредено и хората ще си купуват, защото трябва някой да ги купи тези маски. Как да те накарат да си купиш маска, ако смяташ че е безполезно и сзо дори казва същото. Единствения начин да се изкупят всички тези маски е да ги направят задължителни!

# 18 862
Да, тези с клапа са най-добрият вариант, обаче не мога да намеря откъде да купя.
и тая клапа нали има филтър? Той колко трае?
Трае 2-3 месеца в зависимост от честотата на ползване.

# 18 863
Сутринта Мутафчийски каза, че е много трудно овладяване на епидемия с ограничен финансов ресурс. Това мисля отговаря на повечето ви въпроси. А относно носенето на маски на публични места и аз мисля, че тъй като създават дискомфорт на носещия, се цели по-малко щъкане без нужда по улиците. Както се знае, не може с маска да се пие бира например......

Ми то хубаво, обаче под публични места се визират банки, институции...работещите в тези места трябва да носят маски през целия ден, е, осигурени ли са по 4 маски на ден за 8 часов работен ден? Нали не очакват работещите в тези институции да носят една и съща маска 8 часа?
Какво значи осигурени ли са? На мен кой ми осигурява маската като излизам? Купувам си. И на нас ни раздадоха по една платнена маска, която за нищо не става.

# 18 864
Що се касае до глоби - всички сме потенциално болни, що се касае до тестване - здрав си докато не се докараш до задух.
Моля се народът ни да премине леко през "тая гад, тая корона вирус".

Вчера едната съседка ми подхвърли някаква теория за 40 тия паралел, намирали ли сте инфо?

# 18 865
  • Другата България
Еййй не се спирате, 12000 за Италия, в коя жълтурка го прочетохте? Мери Ан да в Испания цялата държава е под ЗАДЪЛЖИТЕЛНА карантина до 11.04. за сега.
Защо го казваш на мен?
Аз го твърдя същото, знам, че е така.

# 18 866

В Австрия са въвели задължителното носене на маски само при пазаруване и са подсигурили наличност във всеки обект - Maskenpflicht in Supermärkten: Die wichtigsten Fragen und Antworten
https://kurier.at/wissen/gesundheit/maskenpflicht-in-supermaerkt … tworten/400797734

В България въведоха носенето на маски поголовно и не подсигуриха наличност никъде, което води до спекула и застрашаване живота на медиците.
Българинът е недисциплиран,  всеки втори гледа да кръшне. На народ, който мрази някой да му казва какво да прави, трябва да се прилагат по-крайни и радикални мерки.  Далече сме от западноевропейския манталитет, че да се сравняваме с тях.

# 18 867
  • БГ

Няма значение колко са нови или не случаи. Италия може да водят по случаи, но няма нищо общо с нас.

# 18 868
"Предстои да изясним в детайли къде трябва да бъдат носени маските", коментира шефът на МВР.

Оставка на здравния министър веднага заради тази безумна заповед.

На същото мнение съм. Не може през нощта да издава някакви заповеди, а на сутринта да му ги отменят, отлагат или преправят.
Ако искат да се носят маски, за да ограничим вируса, който с всеки изминал ден май се оказва, че не вирее по нашите географски ширини, да раздадат на хората многократни с филтри и по стандарт и всеки да ги носи.

Навън не виждам полза от носене, никой не се е заразил, защото е вървял по тротоара, колкото и да се отиват някои хора да ни убедят в противното.

# 18 869
  • София - Рим и обратно
Написах жалба до ВАС. Предполагам, че трябва всеки, който смята за нередна тая заповед на Ананиев, да напише и изпрати. Стига сме си мълчали.
Другите, моля да прескочат коментара.

Общи условия

Активация на акаунт