COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 816
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 200
  • София
Хайде малко по-малка драматизъм да вкарваме. Ако някой  не знае, да го информирам, че по принцип всички ще умрем.

# 19 201
The_Third то не е до топки, а е до политически строй. В Китай е тоталитаризъм там никой не слуша народа. В Европа не е така защото е демокрация.
Е тъй де. Това е проблема на демокрацията, че се налага да слушат и да се съобразяват с мнението и на последния глупак. И чак когато ножа опре в кокала да приложат това, което е трябвало да приложат още в самото начало. Така хем получаваш строги мерки, хем ти се срива икономиката и хем имаш хиляди заразени и умиращи.

# 19 202
  • Пловдив
Има ли информация какви са симптомите на лекопротичаща коронавирус инфекция?
С темп 37-37,2 от четвъртък, с болки в гърлото и тежест в главата. Кашлица нямам. Днес нямам температура, но ме е страх да се върна на работа  и да изпозаразя половината фабрика.

# 19 203
Може ли някой да сподели дали днес са говорили евентуално за карантина и излизане с декларация / СМС предвид покачване на случаите ?
Днес се коментират маските.
Е, явно още не е дошъл ред и на това.
Благодаря .

# 19 204
Тази тема започна като информативна и естествено се омаза после, но очаквах да има и някаква информация в нея. Уви, само глупости! Confused

Разберете, че всичко се прави на парче и се следи само едно нещо - колко бързо ще започнат да се пълнят болниците с тежки случаи и колко често ще броим трупове. Това ще определя политиката на правителството, щаба и т.н.
 Ако тежките случаи останат малко и  до към Великден, до края на месеца ще отпадне всичко и хората ще бъдат пускани поетапно навън, на работа и т.н. Ако обаче от другата седмица се напълни всичко с болни и всеки ден изнасят ковчези от болниците, а много хора си умират вкъщи, преди да стигнат до лекар, такава карантина ще наложат, че парцалчетата, за които сега ревете тук страници наред ще ни се видят манна небесна.

Престанете да се дрънкате, просто следете и пускайте информация. А важната е колко хора са по болниците като тежки случаи, колко хора умират на ден.

В този ред на мисли в Пловдив май е пълна инфекциозната болница, има един и в Каспела. В другите болници какво е положението, някой знае ли?
А в София как е, че там са най-много случаите....?

# 19 205
  • Пловдив
Дядо ми е завършил медицина в Сорбоната. Да се чудиш как лекарите по онова време са се предпазвали с маски, които не са ушити в първата пряка преди Пекин. Други бяха маските. И се ползваха многократно. И стъклените спринцовки помня. И стерилизтора. Една ютия дезинфекцира изпрана маска  от плат идеално. И гарантирано предпазва повече, отколкото ако си без маска. Всичко тук от доктор нагоре. Смятам за груба грешка да се отстъпва пред обществения натиск. Но ще ни ударят с големия чук съвсем скоро. Особено ако поповете не вземат пример от Папата и не се вразумят.

# 19 206
Демокрацията не значи липса на закони. Българите обаче много обичат да ги нарушават и да си мислят, че защото е демократична държава, ще им е простено.
Като гледам глобите от 20 до 2000лв, как плашат шофьорите, та смятайте 300лв за излизане в парка, колко ще стресне парко разхождащите се и майките с количките. Трябва си сериозна глоба, за да се научат, че заповедите са за спазване, не просто хартии.

# 19 207
Белгия +192 починали
Холандия +175 починали
Това не ли много Open Mouth

# 19 208
Освен 12 годишното момиче в Белгия и др. млади хора, които коментирахме тук, в САЩ има и едно 17 годишно момче, което за дни си отива и няма помощ за него, защото няма здр. осигуровка. Препратено е към др. лечебно заведение, където по пътя почива.
https://www.grajdanin.eu/blogs/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0 … N5YFGi8joXK4JNNBc
Четох статии от китайски лекари , които казват, че най-важното е да се отделят заразените. Най-много има разпространение от вътрешна зараза между семейството -един заразен примерно работещ , после всички стават.
Затова са действали не както е тук и това е грешката и в другите страни. Всеки с температура се обаждал и се взимало тест, всеки с оплакване подобно на ковид съмнение е бил тестван и изолиран, за да могат останалите да не се заразят. Не както тук, да стоим, да пием чайове и парацетамол и после да се обаждаме. То и не смеем да се обадим да не сме смешни. Дори и съмнение да има никой няма да ни тества. Трябва да имаме вече сериозен проблем да ни изведат и лекуват (ако стане това) Напълно грешно и несериозно. Затова и в Италия дава толкова жертви сега за тях. Така и тук може да стане. Това с изчакването е груба грешка. По телефона няма лечение и веднага са тествали в Китай. Така се пише... не знам вече. За мен тук това стоене и чакане е грешно. После по-дълго време лечение и неясен край.
За маските нали имаше тук поръчка към наши шивашки цехове и щели бързо да станат готови. Къде са?
Много маски има и дарени , но ги няма. Вчера видях в една бензиностанция някаква мижава маска-4лв. То не е хирургична, а никаква, някакво хасе единичен плат. Но..пък всеки може нещо да сътвори, не е нужно да пълним гуши на някой, нали и без това се скучае , дори деца могат да помагат за украса и т.н.
Четох някъде, че в Китай си е дори мода това с маските превърнало, заради мръсния въздух, но..имат маски за работа, за излизане, за срещи, за различни поводи, даже снимки имаше на цели семейства, но не мога да ги търся сега. Та..не е срамно , да успокоя някои тук, няма да се изложат да излезнат с маска.
Мен ме устройва напълно не само, защото съм абсолютно убедена, че сега това е необходимо , дори и за успокоение само. Но не е и така, иначе лекарите нямаше да са с маска при всяка грипна епидемия, проста сметка.
На мен и мустачките ми се скриват така, и червилце не слагам и пестя, че и жълтите зъбки ми се не видят, ми...доволна съм. Да му мислят красавиците)))  Аз затуй ще си ги нося.

# 19 209
  • София
С темп 37-37,2 от четвъртък, с болки в гърлото и тежест в главата. Кашлица нямам. Днес нямам температура, но ме е страх да се върна на работа  и да изпозаразя половината фабрика.
Никой не може да ти гарантира без изследване какво е точно. Нали затова толкава специалисти искат и бързи тестове. Дори да не са 100% точни, пак ще има полза да хванат повече случаи. Едва ли имаш шанс да ти направят PCR тест, там трябва направо да си пред умииране или да се връщаш от Италия.

# 19 210
Много е просто... Ако си медицинско лице. Но да го кажем иначе - плазма се влива само когато вече чукаш на вратата на Свети Петър и няма друго какво да се направи. Опасността от вливане на плазма е много по голяма от ползите. Най грубо казано може да ти се желира кръвта в съдовете, а за прехвърляне на хепатити и т.н. на отслабен организъм е съвсем друга тема. Просто това не е правилния вариант. Има опция да се създаде лекарство от тая плазма, но това е много скъпо, и няма да го направят, самата болест не е толкова смъртоносна и не застрашава човечеството.
За чудодейното и бързо излекуване аз си имам някои съмнения, за които намекнах вчера в два последователни поста, но явно не се разбра. Първо питах за принц Чарлз, после подхванах въпроса с плазмата с антитела (и още нещо). По естествен път това е моментът, в който се "излекуваме" сами - когато телата ни произведат онези малки войничета, които се бият на живот и смърт с вируса. Антителата. Всички лекарства в момента са симптоматични или насочени към усложненията, породени от вируса, а не се борят със самия вирус. Не те го "изчистват", не те предизвикват оздравяване. Плазмата с антитела не е универсално лечение, но още от Китай насам е известно, че има ефект. Ако има ранно лечение, логично е да е това, или някакво друго, което блокира рецепторите ни, които са уязвими към вируса, както действат озелтамивира и занамивира при грипа. Хлороквина и останалите, които се обсъждат, нямат такова свойство. Моля написаното да се разглежда без никакви претенции от моя страна. Както казах в началото, това са просто съмнения. Както всеки има право да умува над всякакви конспирации, например за произхода на вируса Wink Мислите ми поне не са изцяло в сферата на конспирациите - вчера дадох линк за приложението и ефекта от плазмата. Сега не ми се търси. Излизам за днес от темата, защото колкото и да скролвам някои мнения, ми действа натоварващо.

# 19 211
  • Bulgaria

Звъннете на личен лекар. Хубаво е да си останете вкъщи докато боледувате.

# 19 212
Тази глоба 5000 лв., беше с цел спазване на мерките, защото друг начин няма да накараш българина, а и въобще. И колкото и да я висока, ако не се разхождаш в порка, не те касае. Но тя беше несъбираема и нереална.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 16:53 от unabella

# 19 213
  • Варна
С темп 37-37,2 от четвъртък, с болки в гърлото и тежест в главата. Кашлица нямам. Днес нямам температура, но ме е страх да се върна на работа  и да изпозаразя половината фабрика.
От неделя имам болки в гърлото, обложени сливици и бях отпаднала но температурата ми не е надвишавала 37.8°. След консулт с УНГ по телефона почнах антибиотик и имуномодулатор. Само в неделя пих Парацетамол за t°. Все още ме боли гърло, но определено съм по-добре.
Ако е това, с мед да го намажеш, ама...
Не бих отишла на работа с такива оплаквания.

А тия с "по-малко драматизъм, моля" вероятно не са виждали скъп човек да умира, борейки се за глътка въздух. Не го пожелавам на никого!
Бъдете здрави!

# 19 214
Цитат
Пак грешиш!
Лошото е, че не осъзнаваш как такива мнения се отразяват и се развиват като лавина!  Точно както стана с жалбата  на оня пишман адвокат Николай Хаджигенов от Монтана.

Тази заповед за маските въобще не беше идиотско действие, а много правилна и навременна мярка.
Дано си дадеш сметка, че твоето противопоставяне снощи, ще има за резултат много повече хора да загубят живота си, ще почерни много семейства. И те ще тежат и на твоята съвест.
Ефекта на лавината...
Всеки влияе на обществото , било с действия, било с мнения по социалните мрежи. И трябва да се държи отговорно, да мисли дори какво пише!

Снощи пуснах и снимки за предаването на инфекцията, статии, колко още доказателства ви трябват?
Вие ли ще оплаквате умрелите, вие ли ще им държите ръката, докато умират в мъки, без въздух?!!!!!!!!!!!!!

Диорела много ме ласкаеш ако смяташ че аз имам едва ли не божествена сила да влиая с писането си в някакъв форум върху процесите в държавата. И едва ли не ще ми тежат починалите хора от вируса на съвестта заради моята божествена сила да предизвиквам лавина. А моите близки няма ли да ми тежат. Защото аз имам родители и баба и дядо които са в рисковата група. С това което каза много прекали. Откога изказването на мнение е недопустимо. Защото аз смятам че хората сред които си и ти да настоявате заповедта да мине в този и неприемлив вид събудихте ответната реакция и тя падна. Защо настоявате глобите непременно да са 5 000 лв. Пенсионера как ще си плати глобата от 5 000 лв. днес. Ти това мислиш ли го. Защото той може и да не виси в темата за да разбере веднага каква идиотия е приела държавата от днес за утре. Това за него значи гладна смърт. Точно вие хората които отказвате разумно да се обсъди и да се намери смислено решение по въпроса с маските предизвикахте падането на заповедта с отказа си да разсъждавате. Това мога да ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт