COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 355
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 515
  • София
По повод на великденската служба ако продължи твърдоглавието на БПЦ си мисля, че ще затегнат режима да не излизаме въобще освен на прибежки до магазина. Днес по повод на мерките Борисов каза "Имаме още около две седмици до Великден" и точно това си помислих.
Точно и аз се надявам на това, за да пресекат безумието по събиране на Великден. Реално са 3 седмици, но до минаването под масата и Цветница са си ок. 2, така че.... да действат!

# 19 516
Аз лично, както писах преди още да пуснат първата заповед, съм от тия "странните", дето и кучето с маска си разхождат, както написа някой. За мен е въпрос на колективна отговорност. Още януари си бях купила 1 кутия еднократни, защото имах опасения, че ще дойде до тук скоро. После си купих и от плат. Купих и на родата да си имат. Въобще нямам проблем да дам 2.5лв за маска, а ако можех да шия - щях да си. Уви, шивачешките ми способности се ограничават до зашито копче по особено съмнителен начин Rolling Eyes
Маските със сигурност малко от малко пазят, иначе лекарите нямаше да ги използват въобще хх, колко точно - още спорят, но логиката е, че по- добре 2ма един срещу друг, но с маски, отколкото без, защото дори като говориш си плюеш там някви капки, като се смееш, сезон и на алергии - кой ли не киха общо взето. Абсолютно не разбирам хората, които отказват да носят и вдигнаха врява до небето. Ма, мили, то принципно за добро се прави, не ви карат белия дроб да си дадете или картофи да садите. Искаха 1 проста маска да си слагате на лицето. Голяма драма, голямо чудо. Нямам идея как в Австрия, Чехия, Южна Корея, Япония, Китай не мрънкат, вие тук цял сапунен сериал направихте, турски за чар. И не само тук де, цял фейсбук, генерално голяма част от обществото. Все пък някой е длъжен на Ганьо с нещо, дори като се отнася за собственото му здраве и защита. Моля ви се, от утре спрете и ръцете да си миете. ИЗИСКВАЙТЕ твърдо някой веднага да ви предостави сапун и легенче с вода + да ви ги измие и подсуши после.
Разочарована съм за пореден път от обществото. Уж умни хора, уж образовани, уж европейци, пък то..

# 19 517
Тесла, излагаш се. И аз не харесвам много хора и смятам например, че след края на пандемията всички политици в Европа трябва са си отидат (най-малкото), но да искаш оставки по време на ИП и текуща епидемия, ами честно, аз не мога да се сетя за по-безотговорно нещо от това.

# 19 518
The_Third разсъждаваш много в черно и бяло. Животът не е в черно и бяло. За теб заповедта на Ананиев е прекрасна, има я, няма епидемия, няма я, има много умрели. Същото казваш и в тоя коментар.
Не смятам, че ако се носят маски няма епидемия, а че ще намалее разпространението. Останалото, което не съм цитирал от поста ти не съм го чел. В тема, която върви с по 10 страници на час нямам време да чета фермани и когато напишеш такъв пост просто го прескачам.

# 19 519
Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Не, не получават грижи само по спешни кабинети. Лекуват ги от коронавирус. От къде ще дойдат парите за това? В чужбина ги отпращат неосигурените, или такива с недостътъчна за лечение на този вирус осигуровка, дето са по-богати страни, ние ще ги лекуваме? Да обмислят това, къде могат да бъдат настанявани такива, да си пият парацетамола и това е.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:39 от stasha_s

# 19 520
Моля някой да каже дали тази маска е ОК
Скрит текст:

Перфектна е. н95 е това, което ни трябва в момента.
Но е без дихателен клапан. Това влияе ли на ефективността ? 

Не разбирам дали е еднократна , т.е След като я нося трябва да я изхвърля или мога да я изпера с гореща вода и сапун и пак да я сложа на другия ден  .
Не ми става ясно с този самозасмукващ филтър, ефективен  До 8 часа

# 19 521
Скрит текст:
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма я кой, когтао някой влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.
Да се жалва някой пенсионер, самотно живеещ или останал възрастен човек без деца (има и такива за съжаление, бих му дала от моите (които са 10 май останали) , бедна женица баба, от тези дето продават по  пазарите от градинката си каквото са изкарали и с треперещи пръсти протягат.... ама тук такива не знам да има и ако си от тях ще ти услужа. Такива хора ги разбирам, но и те си мисля, че кърпичка ще пришият, парцалче някакво, за да си купят хлебец и седмица да го дробят. Тези хора няма да се оплачат си мисля, а ще се свиват и мислят, че не предпазват другите достатъчно и ще им е неудобно.
Обаче на вас не е .

Виждам, че ви е по-важно да си набивате канчето един на друг, отколкото да си решите проблемите и си правя извод, че истински проблем нямате с вируса. Поне на този етап. А те, австрийците, защото всичките са бедни и незрели и затова държавата ги обгрижва?
Ти не бери грижа на австрийците. Доставени са им от Китай безплатни дарения цял самолет. Дори са имали нахалството да изкоментират , че било с някакъв помисъл направено. Та последвало извинение от китайците и обещание, че повече така няма да правят и даряват.
Не начуквам канче, предлагам на жената, защото иска безплатна. Ако е от двата вида , които описах, ще услужа.

# 19 522
Цитат
Ако се появи някъде публично доклада на мед. съвет, ще е ценно да го видим.
Утре май ще бъде представен, на здравно мин. Изготвят доклад за възможните стратегии за справяне с епидемията, на база на научните публикукации на лекари и учени и от различни страни. Ще е интерес наистина какво ще предложат в него.

Цитат
И за маските- след Н часа непрекъснато носене, започват да вонят на спарено. Не съм сигурна, че остават полезни и здравословни. Във всеки случай си стават развъдник на микроби- топличко, влажничко... Ясно е, че няма как на 2 часа да се слага нова- няма откъде. Та след да кажем, 4-5 часа, т.е препоръчителното време х2, не стават ли неполезни вече?  По улиците има единични хора, от 2 дни ходя и се връщам на работа пеша от-до. Никъде не видях описаните скупчвания на хора. Минават единични коли, на площада презд Ал. Невски се виждат хора само в патрулната полицейска кола и аз- пешеходец. Няма други, мъртвило. По Раковска, по Витошка- единични хора. Не виждам защо да се задушавам в маска, като ходя сам-сама на десетки метри от хора. Очилата ми се потят, не виждам къде стъпвам, ушите ме болят от ластиците, колеги имат и рани вече зад ушите
Simple Smile На този въпрос никой от радетелите на Ананиевата заповед в точно този и вид, нито във фейсбук, нито тук нямат разумно обяснение, важното е че трябва да те глобят с 5 000 лв.  

Grinning Лили, знам че тука много  хора са влюбени в Мутафчийски, но аз не съм, малко ми е трудно да се влюбя в него.

Цитат
Останалото, което не съм цитирал от поста ти не съм го чел. В тема, която върви с по 10 страници на час нямам време да чета фермани и когато напишеш такъв пост просто го прескачам.

Simple Smile Благодаря ти че ме осведоми, много ценна информация.

# 19 523
Гледах живото предаване във ФБ на Господарите. Ми какво да ви кажа, женичките от Благоевград майка и дъщеря са били 10 дни вкъщи с висока температура, връщани от болниците и без тест....Влизат в болница и на третия ден починали....Трудни въпроси задават роднините на генерала, въпроси без отговор. Тъжна работа. Като сравнявам с някои олигарси, явно критериите за обгрижване са ясни.
Значи... Такива неща ме довеждат до бяс. Ето това ни е здравеопазването. Ами няма да пляскам, бе, няма. Медицинските лица, които са ги върнали без тест трябва да бъдат дадени на съд!!

# 19 524
Пак ще Ви го кажа. Над 2000 страници едно и също. Хората не умират от бактериална инфекция, причината за смъртта е усложненията от вирусната инфекция. Прочетете го, ако трябва и десет пъти и го разберете вече.

# 19 525
Тесла, излагаш се. И аз не харесвам много хора и смятам например, че след края на пандемията всички политици в Европа трябва са си отидат (най-малкото), но да искаш оставки по време на ИП и текуща епидемия, ами честно, аз не мога да се сетя за по-безотговорно нещо от това.
Така е, колкото и да си некадърен, стой си и си трай!

# 19 526
Подкрепям с 2 ръце и 2 крака. Ще умират хора, плащали години и с право на легло заради някакви охлюви, дето са били тарикати да цакат държавната здравна система...
Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Не, не получават грижи само по спешни кабинети. Лекуват ги от коронавирус. От къде ще дойдат парите за това? В чужбина ги отпращат, дето са по-богати страни, ние ще ги лекуваме? Да обмислят това, къде могат да бъдат настанявани такива, да си пият парацетамола и това е.

# 19 527
Лили, то аз написах първа. Но да ти кажа не го знам как издържа. От тази гледна точка. И имам съмнения. Дали изобщо е негова идея тази заповед? Не съм сигурна. Всичкият хейт ще се изсипе върху него.

# 19 528
Искаха 1 проста маска да си слагате на лицето. Голяма драма, голямо чудо. Нямам идея как в Австрия, Чехия, Южна Корея, Япония, Китай не мрънкат, вие тук цял сапунен сериал направихте, турски за чар.
Е и? В Австрия, Чехия, Южна Корея, Япония, Китай като носят маски и не мрънкат, да не би да се спасиха от вируса?

# 19 529
Ами точно така, неосигурените трябва да не получават помощ извън бърза помощ! Аз плащам на максимален осигурителен доход и не съм съгласен неосигурените мургави съграждани да вземат легло, което е за мен. Отделно и частно здравно плащам, за малко повече екстри. Абсолютно според мен не заслужават никаква помощ извън бърза помощ. Никакво легло, докато не си платят вноските да бъдат лекувани, или на частно!
Какви зали? Там има легла, шкафчета, в Пловдив и паравани. След това са дезинфекцирани и затворени. За да настанят хора там, трябва да има персонал. И още много други неща.

Жалко за жените в Благоевград. Можело е и да имат шанс, ако не са били на село. Поредно доказателство за здравеопазване в провинцията и по-скоро липсата на такова.
За съжаление и тези, които починаха в София все бяха на апарат.
Така че се чудя дали проблема не е някъде другаде по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт