COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 043
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 410
Анестезиоложката д-р Попова, която работи във Франция (златния прашец):

https://nova.bg/news/view/2020/03/31/283388/%D0%B2-%D0%B1%D0%B8% … IjO7EEex1CNzoo6BE

Моля ви, шернете го това интервю.
Нещо не ми тръгва клип-всъщност изобщо не излиза видео..
И бих помолила съфорумците,които имат линк към Господари на ефира също да дадат.Изтървах го,а сега само рекламата е на страницата им....Благодаря.

# 19 411
Хора, моля бъдете разумни и мислете и за другите.
Може и сред нас да има безсимптомни, никой не знае. Или такива с лека настинка (80% го карат леко) и неглижират. Носете маски поне когато посещавате места в които има и други хора (магазини, аптеки, градски транспорт). Когато си разхождате кучето или просто се разхождате за здраве не ги носете щом не искате. Аз отдавна съм казал, че шанса да се хване вируса навън е изключително минимален, да не кажа нищожен и не ме интересува какво казват в Бон или в Пекин. Обаче когато знам, че ще имам досега с хора аз съм с маска, нищо че съм здрав!
Мислете! Simple Smile Не е нужно някой да ни заповядва нещо, между другото голям автогол си вкараха с този цирк, който спретнаха за 24 ч.

Иначе много положителни новини от Италия, дано, дано...

Пак за тестването. Масово тестване ще има (ама с бързите тестове), спокс, но няма да е сега, а някъде около края на Май. Ние за момента нямаме и ресурса за сигурното тестване, не че не искаме да тестваме. Няма тестове, няма лаборатории, няма хора които да смогнат. Обаче коя държава къде се намира спрямо взетите мерки се вижда не от направените тестове, а от броя на починалите и броя на критичните случаи (интубираните). Така че тук Лили е права, когато направи сравнение със Сърбия. И само да напомня, че когато ние тук въведохме ИП, в Сърбия се смееха все още. Ето го и резултата. И сърбите не са тествали повече от България или ако са е с малко. Но не това прави разликата за епидемиологичната картина в дадена страна.
Тестването е в пряка връзка с развитието на епидемията и съответно с броя на загиналите. Всички държави, които тестват имат реална представа за заразените и успяват бързо да ги диагностицират и изолират, а после и да ги лекуват. САЩ, Великобритания, Холандия, Франция и Испания са пример за обратното.

# 19 412
Влизате във ФБ в страницата на Господарите и ще има записаното видео на интервюто на тримата. Simple Smile))) Не успях да го чуя цялото, но хванах частта с неосигурените болни, да, имало в момента такива, които се лекували наравно с другите, но и Бойко изказа мнение, че това не е честно спрямо осигурените.

# 19 413
Италия отчита сериозен спад. Вече втори ден 4000 нови случаи, нещата отиват на към оправяне. Явно мерките действат, не знам защо СЗО твърди обратното. Испания, Франция и Великобритания също гонят Италия. Много късно се взеха мерки, ако ми е правилна логиката до месец с мерките, които сме взели би трябвало да излезнем от дъното на пандемията. САЩ и те накрая, въпреки упорството, ще наложат по строги мерки, видяхме Италия с по слабите мерки, докъде стигна.

# 19 414
The_Third разсъждаваш много в черно и бяло. Животът не е в черно и бяло. За теб заповедта на Ананиев е прекрасна, има я, няма епидемия, няма я, има много умрели. Същото казваш и в тоя коментар.
Цитат
Ами аз разбирам за какво е спора. Ти си на тезата, че държавата трябва да дондурка зрели индивиди, които в продължение на два месеца не са се потрудили да си намерят маски и по принцип са против носенето на маски. Аз не съм на това мнение и смятам, че трябва да бъдат принудени принудително.
Пак черно и бяло, спорът не е дали да дондуркаме или да наказваме, а е дали да се спазва закона или не. Защото след като Мутафчийски каза че ще провери заповедта дали не нарушава закона няколко часа по късно по неведоми пътища тя изчезна.

Заповедта е незаконна защото противоречи на действащи закони и държавата не е създала нужните условия за нейното изпълнение. За закона за бурките писах още снощи, какво правим с него защото той е в сила. Ако някоя жена си сложи плат пред лицето подлежи на санкция по закона за бурките забраняващ да се закрива лицето, ако не си сложи плат пред лицето подлежи на санкция от 5 000 лв. Не съм проверявал колко е санкцията по закона за бурките ама не може да е такава, защото такова безумие от днес за утре каквото сътвори Мутафчийски друго подобно няма. Как се избягва този правен абсурд, много просто, няма задължение за маски в което не е уточнено какво е маска което значи че и плад пред лицето става (както каза Мутафчийски), значи и бурка, и бурката е маска защото закрива лицето след като няма дефиниция за маска в заповедта на Ананиев под диктовката на Мутафчийски, а защо няма, защото търговската наличност не може да задоволи търсенето на маски което ще настъпи след заповедта (за грозната спекула в следствие на заповедта да не говоря) на маски за всички и за да не се глобавя всеки с 5 000 лв. се оставя всичко да е маска, шал, чаршаф, плат, бурка е все маска. Важното е нещо да има пред лицето защото както правилно отбеляза Жаклин в примера и с плата и огледалото, всеки плат спира вируса. Това е и целта на мярката. Как се избягва правният абсурд, правиш маските задължителни ама с точно определение какво е маска, какво предпазва, как се носи, какъв вид, колко предпазва спрямо размер на вируса, и т.н. ти ги знаеш много по добре от мен, но когато това го има се избягва правният абсурд бурка да е маска и жена да подлежи на глоби едновременно защото носи или защото не носи плат на лицето. И т.като пазара не може да задоволи търсенето на маски което ще настъпи въпреки спекулата този правен абсурд не може да се избегне. А той всъщност ако се приложи членът от закона от който е заповедта и който гласи:
държавните и общинските органи създават условията за изпълнението на мерките по ал. 1 (по която е заповедта на Ананиев) а средствата за осъществяването им (маските) се осигурярват от държавният бюджет.

Държавата отказва обаче да създаде условията за изпълнение на заповедта (набави маски в наличност) а такива няма в достатъчна наличност в търговската мрежа. Както стана ясно днес не само от сутрешните блокове в които по повод заповедта аптекари обясняваха че маски в достатъчна наличност няма в аптечната мрежа, лекар обясни по повод заповедта че за лекарите няма достатъчно маски, (но се насърчава населението да изкупи и тези които има, а на тях са им много по нужни отколкото ние да се разкарваме на открито с тях, другото безумие в заповедта, разходката на открито с маска има точно 0 епидемилогичен ефект за да се налагат и затова глоби от 5 000 лв.). В малките населени места изобщо няма маски стана ясно днес, не недостатъчна наличност а изобщо няма, там глобата от 5 000 лв. не мърда. Самият щаб признава че има проблем с маските и че те не са достигнали до цялата страна. Това обаче няма да попречи глоби от космическите суми от 5 000 лв веднага да започнат да се събират както строго заявява по бтв полицейски шеф който казва че веднага ще почнат да глобавят защото е нужна строгост а не толерантност към гражданите и всеки който е без маска няма да бъде пощаден. Няма да правят компромис със никой (На вниманието на Снежана по повод че нямало да дерат пенсионерите).

И за капак на всичкото това безумие, самият Мутафчийски на пресконференцията когато прави маските задълбителни по тоя безобразен начин вика Grinning  Данните за ползите от носенето на маски от здрави хора са противоречиви особено ако не са с най висок клас на защита и не се препоръчват от СЗО (това го казва Мутафчийски днес а не Мангъров, те по тоя въпрос са на едно мнение.) И за капак на цялото безумие което Мутафчийски днес сътвори са лъжите че тия мерки ги има в Австрия. А между другото в Австрия мерките са точно такива каквито трябва да бъдат. Носенето на маски е задължително в закрити пространства, но не са това безумие което го предлага Мутафчийски. Надявам се сега става ясно защо народът изригна срещу тази заповед. И защо още снощи я нарекох тъпизъм който или ще бъде редактиран или ще падне. Стана второто, за мен по правилно беше първото, държавата описва какво е маска , това се носи във абсолютно всички затворени пространства, глобата не е 5 000 лв. а е 300 лв. за да е събираема, и ставаме като Австрия, защото там такива тъпизми няма. Обаче застъпниците на великата заповед не проявиха здрав разум, продължиха да намилат 5 000 лв. глоба или ще умрем, ама да важи навсякъде, ама за навсякъде трябват повече маски, не ни интересува глоба 5 000 лв. да има, ама в цялата страна няма маски, да си намерят, е като така се разсъждава  хората отсреща с право изригнаха че това са безобразия и заповедта сега я няма защото не можа да се прояви малко здрав разум (видно и от темата) как да се прокарат рестриктивни мерки в условия на дефицит на маски без да има отсрещна реакция.

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 20:11 от Анонимен

# 19 415
Гледах живото предаване във ФБ на Господарите. Ми какво да ви кажа, женичките от Благоевград майка и дъщеря са били 10 дни вкъщи с висока температура, връщани от болниците и без тест....Влизат в болница и на третия ден починали....Трудни въпроси задават роднините на генерала, въпроси без отговор. Тъжна работа. Като сравнявам с някои олигарси, явно критериите за обгрижване са ясни.

# 19 416
Само на мен ли ми се стори, че ген. Мутафчийски изглеждаше много притеснен на лайфа в господарите? Докато Борисов си говори главно за икономиката, генералът знае за какво става въпрос и си мисля, че се притеснява точно защото изпускаме нещата. Изпускаме ги, защото нямаме капацитет за тестване и не можем да приложим строги мерки. Онзи клип на сестрата на  починалата жена много ме натъжи...
И аз се притесних след този лайф (благодаря на Бледолилава за информацията). Основните ми притеснения, че държат хората в къщи без адекватно лечение (само парацетамол) докато станат сериозно болни (случаят на военния от Карлово, който споделихте вчера), се потвърдиха и от видеото с близката на починалите жени.

# 19 417
  • Варна
Видях, как генерал Мутафчийски си махна маската и целуна икона, при Неофит.
Рибата са вмирисва от главата...

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 21:00 от Viviana91

# 19 418
  • Варна
Влизате във ФБ в страницата на Господарите и ще има записаното видео на интервюто на тримата. Simple Smile))) Не успях да го чуя цялото, но хванах частта с неосигурените болни, да, имало в момента такива, които се лекували наравно с другите, но и Бойко изказа мнение, че това не е честно спрямо осигурените.

Ами преди да ги изпишат, да ги накарат да си платят лечението. Ако нямат пари - доброволен труд в болницата като санитари, докато си изплатят дълга !

# 19 419
  • Варна
Скрит текст:
The_Third разсъждаваш много в черно и бяло. Животът не е в черно и бяло. За теб заповедта на Ананиев е прекрасна, има я, няма епидемия, няма я, има много умрели. Същото казваш и в тоя коментар.
Цитат
Ами аз разбирам за какво е спора. Ти си на тезата, че държавата трябва да дондурка зрели индивиди, които в продължение на два месеца не са се потрудили да си намерят маски и по принцип са против носенето на маски. Аз не съм на това мнение и смятам, че трябва да бъдат принудени принудително.
Пак черно и бяло, спорът не е дали да дондуркаме или да наказваме, а е дали да се спазва закона или не. Защото след като Мутафчийски каза че ще провери заповедта дали не нарушава закона няколко часа по късно по неведоми пътища тя изчезна.
........
Леле Тесла, с тая твоята логорея, не смея да те репликирам, че нямам нерви да чета чаршафи.
Давай по-сбито бе човек..

# 19 420
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Само на мен ли ми се стори, че ген. Мутафчийски изглеждаше много притеснен на лайфа в господарите? Докато Борисов си говори главно за икономиката, генералът знае за какво става въпрос и си мисля, че се притеснява точно защото изпускаме нещата. Изпускаме ги, защото нямаме капацитет за тестване и не можем да приложим строги мерки. Онзи клип на сестрата на  починалата жена много ме натъжи...
Днешните резултати са вследствие състояние  от преди месец . Тогава Президентът ни убавец се провикна че няма вирус.
Днес се провиква  че утре трябва да излезем да работим , щот ще му намалят заплатата.  например  и няма да има пари за роклите на Деса.
Та колко са за едно денонощие резултатите ?Може ли малко да замълчим и да поразсъждаваме?

Стига сте плещили глупости.. нямате ли внуци за гледане?
Президентът каза единствено, че не може да забраняват тържествата на Шипка, ако в същото време тези в София се провеждат!

Да де , глупости ,  то защото скиорите  по зимните курорти  не ги хвана короната.

# 19 421
Не трябва да се изоставят точно сега неосигурените,  после да ги карат да плащат.
Разбирам го, като  да се организира спасителна акция в планината и вместо да се брои всяка ценна минута, да се броят предварително пари.

# 19 422
Италия отчита сериозен спад. Вече втори ден 4000 нови случаи, нещата отиват на към оправяне. Явно мерките действат, не знам защо СЗО твърди обратното. Испания, Франция и Великобритания също гонят Италия. Много късно се взеха мерки, ако ми е правилна логиката до месец с мерките, които сме взели би трябвало да излезнем от дъното на пандемията. САЩ и те накрая, въпреки упорството, ще наложат по строги мерки, видяхме Италия с по слабите мерки, докъде стигна.

+1000
Като гледам обаче нашето отношение към мерките само да не стане така, че както първи реагирахме,  от лигавене в комплект с ненадеждна здравна система,  да не се изтърве от контрол ситуацията!

# 19 423
  • на пистата
Вие сериозно ли не сте виждали плюещи, храчещи, кашлящи и духащи си носа по улиците. Непрекъснато правя забележки на децата да си гледат в краката. Толкова много слуз и сопол има по тротоарите. Не знам коя е паралелната реалност.
Днес в магазина жена на средна възраст около 55,изрусена,червисана и наклепана..доволно подсмърчаше,бършеше си носа с ръката и брои стотинки на касата.Ами съжалявам..за това говорим,че трябва маска.Вместо.сополите й да са по стотинките щяха да са в маската.

# 19 424
  • Варна
Ами преди да ги изпишат, да ги накарат да си платят лечението. Ако нямат пари - доброволен труд в болницата като санитари, докато си изплатят дълга !
По-скоро доброзорен.Joy Но не мисля, че ще са полезни ако са принудени. Точно пък в болниците.

Общи условия

Активация на акаунт