COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 115
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 19 500
Mama_Nana тези линкове ги пратете на Китай и им кажете, че те нищо не знаят и медиите в България са открили, как антибиотика е щяло да ги спаси. Вече Ви казах, когато има пневмония, има задух. Тогава следва хоспитализация. Вие всеки ден ли пиете е така, превантивно антибиотиче, да не би да Ви хване някоя бактериална инфекция?!
А Домусчиев защо беше лекуван с антибиотик.
И момчето от Троян.

За мен Банско е пълна мистерия. Толкова народ не даде нито един положтелен тест при тази концентрация от болни чужденци там.
Направо не е за вярване.

И да ви кажа, днес бях по работа в следствения арест в Централния софийски затвор.
Почувствах се доста по- сигурна от мерките там, отколкото в кварталната бакалия.

# 19 501
  • Пловдив
Какви зали? Там има легла, шкафчета, в Пловдив и паравани. След това са дезинфекцирани и затворени. За да настанят хора там, трябва да има персонал. И още много други неща.

Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Жалко за жените в Благоевград. Можело е и да имат шанс, ако не са били на село. Поредно доказателство за здравеопазване в провинцията и по-скоро липсата на такова.

# 19 502
По повод на великденската служба ако продължи твърдоглавието на БПЦ си мисля, че ще затегнат режима да не излизаме въобще освен на прибежки до магазина. Днес по повод на мерките Борисов каза "Имаме още около две седмици до Великден" и точно това си помислих.
И аз много се притеснява да не би това да ни изиграе лоша шега и времето засега го дават разкошно.Народът ще  е като отърван...

# 19 503
Маски, маски, маски. Ще ги сънувам.
Аз да ви кажа съм разочарована. Вече не вярвам в шанса да подобрим положението си и стандарта на живот. Покрай тази пандемия цъфнахме. Аз си мислих, че има надежда. Как скочи българина щом чу, че ще го глобят. Как е настървен и търси правата си и свободата си... Къде беше този хъс когато биеха лекари, учители и ни крадяха нагло и безотговорно. И един направи дарение с нашите пари... И имаше такива, които му казваха браво...

# 19 504
  • Варна
Mama_Nana тези линкове ги пратете на Китай и им кажете, че те нищо не знаят и медиите в България са открили, как антибиотика е щяло да ги спаси. Вече Ви казах, когато има пневмония, има задух. Тогава следва хоспитализация. Вие всеки ден ли пиете е така, превантивно антибиотиче, да не би да Ви хване някоя бактериална инфекция?!

Понякога ,има само температура, дори и кашлица няма , но можеш да имаш пневмония. И ако пневмонията не се установи навреме , може да е фатално, просто дробовете вече са много увредени. Как да ви се каже , че да разберете, незнам. Затова има хора ,които направо падат на място - и в Китай и в Италия и жената пред Пирогов, просто понякога задуха не е толкова силен и забележим ,колкото вие си мислите  и чак тогава да се търси болнична помощ. Трябва си физически преглед , често и снимка на бял дроб, особено при вирусна пневмония. И колкото по рано се включи и подходящ антибиотик , толкова по-голям шанс да не се развие вторична инфекция.

# 19 505
  • тук и там
За Стара Загора съобщиха ли днес дали има заразени? Родителите ми са от там и се говори,че има болен във болницата.С атипични симптоми,лекуван от бъбреци.В последствие се оказва че е положителен.Цялото отделение затворили.Лекарите  останалите болни-не ми се мисли..Лекували са човек със бъбречна недостатъчност,не са се предпазвали предполагам...
Това е неофициална информация,не знам дали  е станала официална..

# 19 506
Само на мен ли ми прави впечатление, че страни в които традиционно всички носят постоянно маски - Китай, Япония, Корея, Сингапур, Хонк Конг, точно тези страни вируса се разпространява съвсем спокойно и необезпокоявано, въпреки милионите маски по хората.
Това има ли някакво обяснение. Защо маските не спасиха Китай и другите страни от разпространението на вируса?
Както знаем, специално в Китай, всички са с маски заради мръсния въздух. Носят си маски хората и без да им заповядват и въпреки това резултата е видим.

Китай не знам, но за останалите азиатски държави мога да кажа: имат супер малко починали.

Сингапур и Южна Корея бяха безкомпромисни в това да проследяват и карантинират всеки заболял и по веригата. В Сингапур изгониха от страната един с постоянно оребиваване за нарушаване на карантина. В Южна Корея осъждат лидера на църквата, който е знаел, че е болен и въпреку това е заразил над 2000 души.

# 19 507
Само на мен ли ми прави впечатление, че страни в които традиционно всички носят постоянно маски - Китай, Япония, Корея, Сингапур, Хонк Конг, точно тези страни вируса се разпространява съвсем спокойно и необезпокоявано, въпреки милионите маски по хората.
Това има ли някакво обяснение. Защо маските не спасиха Китай и другите страни от разпространението на вируса?
Както знаем, специално в Китай, всички са с маски заради мръсния въздух. Носят си маски хората и без да им заповядват и въпреки това резултата е видим.
Скрит текст:

Графиката за България не е вярна.. нулевата точка на оста Х е денят, в който е отчетен 100-ния случай. При нас това е 20 март.. т.е графиката трябва да свършва на 11-тия ден, а не на 20-тия..

# 19 508
Той трябва да си подаде оставката най вече заради това което снощи и днес сътвори.

Е да, ама гледаш ли как сега хоп, отвори вентила на народа да си изкара напрежението - то не бяха за и против, то не бяха модели, цветове, разновидности на маски, то не бяха жалби, молби, проклятия и закани зарад пустите маски....А на мен ми от снощи ми стана любим един лаф на колега от форума, а именно: "Който не носи маска, в ковчег ще се изтряска... доброволно!" и отдолу снимка с редица от ковчези...имаме и поети в темата. Кърти миФки! Simple Smile )))

# 19 509
Ами точно така, неосигурените трябва да не получават помощ извън бърза помощ! Аз плащам на максимален осигурителен доход и не съм съгласен неосигурените мургави съграждани да вземат легло, което е за мен. Отделно и частно здравно плащам, за малко повече екстри. Абсолютно според мен не заслужават никаква помощ извън бърза помощ. Никакво легло, докато не си платят вноските да бъдат лекувани, или на частно!
Какви зали? Там има легла, шкафчета, в Пловдив и паравани. След това са дезинфекцирани и затворени. За да настанят хора там, трябва да има персонал. И още много други неща.

Тези, които говорите за неисигурените, какво трябва да се прави? Да не ги изследват и да заразяват? Да ги оставят да умират по улиците ли?
Те така или иначе получават медицински грижи по спешните кабинети, но поне няма да разнасят зараза.

Жалко за жените в Благоевград. Можело е и да имат шанс, ако не са били на село. Поредно доказателство за здравеопазване в провинцията и по-скоро липсата на такова.

# 19 510
  • Варна
То не е само службата по Великден, ами Цветница ? Всички се изсипват да си вземат върбички и цветенца. Последните години какви опашки се извиват по църквите , и за тогава трябва да се помисли, за да не се струпват хора.

# 19 511
Моля някой да каже дали тази маска е ОК
Скрит текст:

Да. FFP3 я дават за най-добра защита. Така поне аз знам.
ra2 , може ли да споделиш кои тестове са най-надеждни. Нищо не разбирам, но искам платено да си направя, съмнява ме състоянието ми.Намерих една лаборатория по нета -Геника , дори вкъщи идвали (плаща се) , но.. не знам техните дали показват , кой тест показва по-точно да го кажем дали си заразен , болен си, ...не мога да се изразя, но..надявам се разбираш. Давали грешки знам тестовете, ама..поне да е с по-висок процент достоверност.

# 19 512
Не забравяйте и колко е населението на съответните страни. Ние с нашите 7 млн. души общо, сме един малък град в Китай, САЩ и др.....

# 19 513
Ето от лабораторията. Надявам се, че няма да е реклама. Държа дебело да подчертая, че с тази лаборатория нямам никакви финансови отношения, дори като пациент.
Ето и това, което вчера четох.
"Чувствителността на теста за IgM е 87,9% (87/99), а специфичността е 100% (14/14) в сравнение с RT-PCR.
Чувствителността на теста за IgG е 97,2% (35/36) през периода на възстановяване от заболяването, а специфичността е 100% (14/14)."
В друга една лаборатория цената беше х1,5. Трета не съм проверявала.

# 19 514
  • София
За съжаление организацията при някои магазини трая от ден до пладне.  Явно ако я следват, оборотите им падат, защото се мотаят по няколко човека на кръст. Първите дни, когато обявиха двата метра и пропускателния режим в магазините, всичко се спазваше както трябва. Сега хич. Вярно, постарали са се да сложат точки на петър и нещо между касите, но из самия магазин не се пазва дистанция. Дори на входа може да я няма охраната, която преди пускаше хората. Персоналът също си личи, че е претоварен и изнервен от положението. Те не са виновни хората, защото са просто работници.

Общи условия

Активация на акаунт