COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 115
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 19 485
Добре, де, болницата в Благоевград препълнена ли е била, Та не са ги приели. Нали уж над определена възраст, щяха всички да бъдат приемани, дори и с леки симптоми?
На думи много неща ще правят.
В действителност обаче.... 🙄 .
А заповедта, в която твърдяха, че всички Над 65 ще са в болница, независимо от състоянието им, много бързо забравиха.
Макар, че да те приемат в нашата болница май не е по - доброто решение.

# 19 486
Хора какво става с Италия, достигна ли пик Stuck Out Tongue Winking Eye

Не знам защо е майтапчийския емотикон, но се върни 1-2 страници и ще прочетеш. Италия минава пика, ние сме на ход.

# 19 487
Ами просто от щаба не искат да се задръстват болницие, а това ще стане като много хора си видят резултатите, а иначе са с хрема и кашлица например.

# 19 488
Mama_Nana тези линкове ги пратете на Китай и им кажете, че те нищо не знаят и медиите в България са открили, как антибиотика е щяло да ги спаси. Вече Ви казах, когато има пневмония, има задух. Тогава следва хоспитализация. Вие всеки ден ли пиете е така, превантивно антибиотиче, да не би да Ви хване някоя бактериална инфекция?!

# 19 489
Щатите, +12 к. Там са най зле нещата.
Италия излезе от пика.

# 19 490
Генерала по повод на починалите ги нарече "тези двете от Благоевград" и ми направи много лошо впечатление. Може да е било случайно, но някак супер дистанцирано и равнодушно ми се видя. То вярно че ако вземе да припада при всеки смъртен случай няма и той да издържи, но доста хард ми идва държанието му.
Аз ако съм на негово място си подавам оставката на минутата.

# 19 491
Той трябва да си подаде оставката най вече заради това което снощи и днес сътвори.

# 19 492
Моля някой да каже дали тази маска е ОК
Скрит текст:

# 19 493

Пекинската здравна комисия ще добави безсимптомните случаи в ежедневната статистика на новите инфекции от сряда. В момента има 1541 души под наблюдение, които са тествали положително за коронавирус, но не показват симптоми. Досега в Китай не включваха заразени хора, които не показват симптоми на заболяването, наречено Covid-19, при новооткритите инфекции.

# 19 494
ра2, стана ми много интересно това, което написа. Къде в София мога да си направя тест, който да е надежден?

И на кой ден след контакта може да се изследва за да имаш резултат? Питам защото днес ми се наложи да отида до супермаркета и беше направо меле от хора.

# 19 495
Скрит текст:
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма я кой, когтао някой влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.
Да се жалва някой пенсионер, самотно живеещ или останал възрастен човек без деца (има и такива за съжаление, бих му дала от моите (които са 10 май останали) , бедна женица баба, от тези дето продават по  пазарите от градинката си каквото са изкарали и с треперещи пръсти протягат.... ама тук такива не знам да има и ако си от тях ще ти услужа. Такива хора ги разбирам, но и те си мисля, че кърпичка ще пришият, парцалче някакво, за да си купят хлебец и седмица да го дробят. Тези хора няма да се оплачат си мисля, а ще се свиват и мислят, че не предпазват другите достатъчно и ще им е неудобно.
Обаче на вас не е .

Виждам, че ви е по-важно да си набивате канчето един на друг, отколкото да си решите проблемите и си правя извод, че истински проблем нямате с вируса. Поне на този етап. А те, австрийците, защото всичките са бедни и незрели и затова държавата ги обгрижва?

# 19 496
Моля някой да каже дали тази маска е ОК
Скрит текст:

Перфектна е. н95 е това, което ни трябва в момента.

# 19 497
Ако се появи някъде публично доклада на мед. съвет, ще е ценно да го видим.
И за маските- след Н часа непрекъснато носене, започват да вонят на спарено. Не съм сигурна, че остават полезни и здравословни. Във всеки случай си стават развъдник на микроби- топличко, влажничко... Ясно е, че няма как на 2 часа да се слага нова- няма откъде. Та след да кажем, 4-5 часа, т.е препоръчителното време х2, не стават ли неполезни вече?  По улиците има единични хора, от 2 дни ходя и се връщам на работа пеша от-до. Никъде не видях описаните скупчвания на хора. Минават единични коли, на площада презд Ал. Невски се виждат хора само в патрулната полицейска кола и аз- пешеходец. Няма други, мъртвило. По Раковска, по Витошка- единични хора. Не виждам защо да се задушавам в маска, като ходя сам-сама на десетки метри от хора. Очилата ми се потят, не виждам къде стъпвам, ушите ме болят от ластиците, колеги имат и рани вече зад ушите, като се смени с другия вид маска, започват болките от притискане на носа... Та накрая ще се разбере кой е ходил с маска- на който ушите стърчат и имат рани от ластици и сплескани носове.

# 19 498
По повод на великденската служба ако продължи твърдоглавието на БПЦ си мисля, че ще затегнат режима да не излизаме въобще освен на прибежки до магазина. Днес по повод на мерките Борисов каза "Имаме още около две седмици до Великден" и точно това си помислих.

# 19 499
Само на мен ли ми прави впечатление, че страни в които традиционно всички носят постоянно маски - Китай, Япония, Корея, Сингапур, Хонк Конг, точно тези страни вируса се разпространява съвсем спокойно и необезпокоявано, въпреки милионите маски по хората.
Това има ли някакво обяснение. Защо маските не спасиха Китай и другите страни от разпространението на вируса?
Както знаем, специално в Китай, всички са с маски заради мръсния въздух. Носят си маски хората и без да им заповядват и въпреки това резултата е видим.

Общи условия

Активация на акаунт