COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 321
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 19 470
  • София
Какво стана с Банско? Карантината е свалена и....
...продължава да има КПП-та, независимо че не е областен град. Реално, Банско се превръща в единствения град в Държавата ни, който не е областен център, но има КПП. Т.е. - разходките до Разлог, Добринище и пр., както твърдяха някои, няма да могат да се осъществяват, ако няма основателна причина за това - по работа, до лекар...

# 19 471
Това с продавачките е много притеснително. Поне тях трябва да ги задължават да носят маски, за да не станат супер-разпространители.

# 19 472
Добре, де, болницата в Благоевград препълнена ли е била, Та не са ги приели. Нали уж над определена възраст, щяха всички да бъдат приемани, дори и с леки симптоми?

Тия неосигурените защо не ги настаняват в Зала Армеец, какво ги дондуркат. Ей от такива, няма да хванем ред.

# 19 473
Не е необхоидмо да се самодиагностицира. При първи симптоми се чува с ЛЛ. При всяка промяна в състоянието - също.
Не разбирам всеобщото недоволство от лечение "само" с парацетамол? Ако нямате други симптоми с какво искате да ви лекуват? С цитостатици? Или с хомеопатия? Grinning

Да забравих да го спомена това. Редовно да се чуваме с ЛЛ при симптоми.

Меридит, може би всичките лекарства в болницата накуп във вената и така, може един такъв коктейл да подейства. Аз не съм доброволец да пробвам.

# 19 474
Аз лично не заслужавам да ми се натрапват на по-малко от метър и половина нахални хора, да се разминавам на сантиметри около асансьора с хора без маски и със сигурност не заслужавам да съм под карантина с месеци за това, че някои не разбират какво значи стой си вкъщи и спазване на дистанция

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 23:10 от bubanka

# 19 475
Вие направо отричате реалността. Нищо не може да се направи. Тази болест протича по няколко начина:
Скрит текст:
Безсимптомно
С леки симптоми - кашлица, температура
Усложнено - хора вече с пневмония, при повечето има задух. Не им достига кислород, това вече си е за болница. Според мен дори при всички има задух, но хората тук упорстват, че не е вярно.
Критично - хората, които са за реанимация.

По кой начин ще протече зависи от имунната система. За пореден път Ви напомням, че до момента няма научно доказано, че някой медикамент действа. Това са теории. Антибиотика се дава за да не се развие бактериална инфекция. Той не лекува Ковид.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kakto-bakteriite-taka-i-v … -no-e_117472.html

# 19 476
  • Варна
Не е необхоидмо да се диагностицира. При първи симптоми се чува с ЛЛ. При всяка промяна в състоянието - също.
Не разбирам всеобщото недоволство от лечение "само" с парацетамол? Ако нямате други симптоми с какво искате да ви лекуват? С цитостатици? Или с хомеопатия? Grinning

Жените от Благоевградско са търсили няколко дни помощ, но са им обяснявали ,че не са толкова зле , накрая племенника им е платил за тестове и чак тогава са ги взели в болница в много усложнено състояние. И в последствие почиват в болницата. Репликата на Мутафчийски беше ,че състоянието на болния , можело да се усложни в рамките на 2 дни, както си си добре и ей така за 2 дни да стане необратимо. Та в този случай, ако  само  се поддържа връзка с ЛЛ , как аз да се самодиагностицирам, кога е точния момент в който се нуждая от болнично лечение  / след като ,не съм медицинско лице и не мога да съм сигурна, кое ми състояние се води "тежко" /   ?

За ЛЛ, с преглед от разстояние аз може да съм супер  ?

# 19 477
  • София
Медицинският съвет има фейсбук страница www.facebook.com/MedicalCouncilofExperts/
Изготвили са доклад, който още не е представен на МС, 200 стр. с медицинска информация за вируса и лечение. След това щял да се разпространи до лекарите.

# 19 478
Така се прави: Задължително носене на маска при пазаруване влиза в сила от 6 април в  Австрия, защото не е ясно кога ще има достатъчно защитни маски.

Забрави само да споменеш, че държавата ще им ги раздава. И със сигурност ако няма я кой, когтао някой влезе в супермаркета, с усмивка ще му предложат една. А у нас кочана с глоби.
Няма лошо в мерки да има. Има лошо в начин на поставяне и изпълнение.
Да се жалва някой пенсионер, самотно живеещ или останал възрастен човек без деца (има и такива за съжаление, бих му дала от моите (които са 10 май останали) , бедна женица баба, от тези дето продават по  пазарите от градинката си каквото са изкарали и с треперещи пръсти протягат.... ама тук такива не знам да има и ако си от тях ще ти услужа. Такива хора ги разбирам, но и те си мисля, че кърпичка ще пришият, парцалче някакво, за да си купят хлебец и седмица да го дробят. Тези хора няма да се оплачат си мисля, а ще се свиват и мислят, че не предпазват другите достатъчно и ще им е неудобно.
Обаче на вас не е .

# 19 479
  • Пеликания
Скрит текст:
Реален случай, не съм аз участничка:

Искам само да ви споделя една случка от днес. Бях на преглед при специалист, не за вируса, спокойно. По-лошо. И виждам медицинска сестра пред болницата, която познавам. Питам я как е, какво става с мургавите граждани с официални данни за Корона вирус, които изритаха от Франция в България и сега са в Русе.
Отговорът беше: Нищо им няма, отрицателни тестове са, лежат си вътре в болницата
-А защо ги държите?! - питам с наивен тон аз
-За пътеката бе, как защо?!- реагира тя с недоумение...
Изводите оставям за вас.
Е какво ще ги държат 14-20 дни дори без положителни резултати, за да изцедят още касата, а други хора със симптоми ги карат да си стоят вкъщи докато не почнат да се задушават. РЗИ дали знаят за този случай? Не трябва ли да се уведоми някой за това? И ако да - кой?

Чакай, не бързай да се оплакваш, че ги храним. Помисли малко.В болницата не е храна като на хотел. Условията не са като у дома.

Оставят ги в болницата, независимо дали ще платят или не, но така 14-20 дни да под сигурна карантина. И с нищо да не ги лекуват пак потенциални контактни не са навън, а са си под карантина в болницата.

За мен това е идеал Петров.
Ок, от една страна е така, ама нали не трябваше да натоварваме ЗК. А техния случай не е сериозен, а болницата си точи пари, без действително да се прави нещо. Тя болницата е виновна.
И аз от вече 4 дена съм с постоянна температура от 37 и треска, но ЛЛ ми каза само да пия Изорекс и прахчета, но няма как да знам дали като съм ходила до магазина (с маска) дали някой не ме е заразил, защото имаше хора, които все в мен се бутаха колкото и да се дърпам и правя забележки. И най-важното - Аз си стоя вкъщи, а те не могат ли?

# 19 480
Цитат
С този май трябва Гешев да се позанимава - подбужда към неспазване на задължителни разпореждания в условията на извънредно положение. Доста опасно поведение.
Не знаех че си му фенка на Гешев, това обяснява доста неща и защо толкова горещо защитаваш заповедта на Ананиев в този и вид. Ами Гешев предложи военно положение. Може би трябва на него също да му пишеш отново да се активира в борбата с вируса, след като призоваваш да арестува хора които не пеят в хора на абсурда.

# 19 481
Тука повечето са от милионер на горе, но искат безплатни маски. Така е Фани, права си. Българина от 99 кладенеца ще донесе вода, да е прав.

# 19 482
Генерала по повод на починалите ги нарече "тези двете от Благоевград" и ми направи много лошо впечатление. Може да е било случайно, но някак супер дистанцирано и равнодушно ми се видя. То вярно че ако вземе да припада при всеки смъртен случай няма и той да издържи, но доста хард ми идва държанието му.

# 19 483
  • Буркина Фасо
Какво стана с Банско? Карантината е свалена и....
...продължава да има КПП-та, независимо че не е областен град. Реално, Банско се превръща в единствения град в Държавата ни, който не е областен център, но има КПП. Т.е. - разходките до Разлог, Добринище и пр., както твърдяха някои, няма да могат да се осъществяват, ако няма основателна причина за това - по работа, до лекар...
в 19 ч. по ТВ дадоха  как премахват КПП-то и чакащи автомобили да влязат в града.
влизаха свободно и без проверки.

# 19 484
"Една сестра каза,че.." много надежден източник на информация. На кого тогава са положитерлните тестове, приложени в ИЗ-то? "Точат касата"- нали ги изписват на емнайсетия ден след две отрицателни проби? Касата плаща твърда сума, независимо дали си лежал минималният брой дни по пътека, или 40. Няма сметка да се "точи" касата с коронавирусни пневмонии. Пътеката е за около 700 лв за 7 дни, но коронавирусните ги държат доста повече. За неосигурени касата не плаща нищо, държавата също. Парите се вадят от бюджета на болницата. Все едно в ресторанта да са длъжни да нахранят гладните за  сметка на самия ресторант. Ама болниците са длъжни.
Навсякъде казаха за коронавируса болниците да сключат договори за пътека №104- някъде да се каза, че държавата ще превежда пари от своя бюджет към касата за нещо? Не, нали? И тогава обещаните 1000 лв на калпак на работещите няма ли да отидат всъщност за лекуването на неосигурените? И после-ама те взеха пари! Кой ги взе? Кога ги взе?
Във болниците всеки се спасява както можже. Т.нар. дарения са всъщност платнени маски, от 2 ката хасе, шити от някой дилетант с подръчни материали. Пазят, а?
Интервюто с вирусоложката е много добро- дава хубава, ясна информация за смисъла на тестовете. И обяснява много добре, че никак не са ненадеждни. Вчера гледах в една от частните лаборатории разбито за двете глупи имуноглобулини - за ИгМ дава 2/3 /+/ резултат при реално наличие на вирус, сравнено с ПСР на същите болни. Другата 1/3 отразява всъщност онези, при които има репликация, но все още няма образуване на антитела. За ИгГ дават 97% достоверност. И да, определено под някаква причина държавата няма желание да тестува, не знам защо. Резултати от неохотното тестуване ще видим само тогава, когато съвпадне с вижданията на щаба. И това само по себе си също ще ни ориентира за тях.

Общи условия

Активация на акаунт