COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 571
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 20 595
Приемете, че това е живота. Рано или късно. Аз съм приел, че може и аз да умра. Каквото стане! Но по лошо е от смъртта този страх и простотия, все повече се оказва, че мерките са повече от неадекватни на мащабите!

Ми то по тая логика защо въобще има болници и лекари? За какво да ги лекуваме тея хора от каквото и да било - който оцелее и това е. Само че така правят животните, а пък ние сме хора.

# 20 596
  • Пловдив
Какво значение има статистиката, ако умра аз или мой близък?!?! Какво от това, че повечето се излекуват, ако дори и един починал е ваш роднина?!?!
Помислете за това!

Писах го още в първата тема. Когато ти си болен и си 1%, изобщо не те интересува, че 99% са здрави. Стистиката в медицината, не е математика. Там 2+2 не прави 4. Но ковчезите няма да ги броим. Нали така? Дори да е вашият ковчег.

# 20 597
Приемете, че това е живота. Рано или късно. Аз съм приел, че може и аз да умра от вируса. Каквото стане! Но по лошо е от смъртта този страх и простотия, все повече се оказва, че мерките са повече от неадекватни на мащабите! Ми то по вероятно е да получим инфаркт/инсулт отколкото да се гътнем от корона с тази психоза!
Какво значение има статистиката, ако умра аз или мой близък?!?! Какво от това, че повечето се излекуват, ако дори и един починал е ваш роднина?!?!
Помислете за това!

Това е война - приспособявайте се!

# 20 598
В един от магазините при нас съвсем изперкаха. Не пускат никой вътре и отвън трябва да им пратиш смс какво искаш, те ще ти го пакетират и ще ти го донесат отвън. Даже и цените не можем да видим. Бяхме само 4 човека, никой не се нави да пазарува по този нов начин и си тръгнахме. Дано да е само някаква първоаприлска шега иначе ще фалират, ако смятат, че някой ще пазарува по този начин.

# 20 599
Аз циганин в църква не съм видяла, ама бабички да. Нищо няма да ги спре по Великден.

Е, тази година ще видиш. Сульо, Пульо, Атанас и аз първи християни. Със сигурност някои за пръв път ще стъпят в църква точно тази година.
Няма как да стане това. Не че не съм виждала смайващи обрати - довчерашни комунисти-атеисти, днес първи християни. Но няма причина да стане. Ако е само за да излязат да се поразтъпчат - то и сега не е забранено. Само в парковете и градинките.

# 20 600
Помислете за това!

Писах го още в първата тема. Когато ти си болен и си 1%, изобщо не те интересува, че 99% са здрави. Стистиката в медицината, не е математика. Там 2+2 не прави 4. Но ковчезите няма да ги броим. Нали така? Дори да е вашият ковчег.
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика. Сталин

# 20 601
  • Мадрид / София
Война и врагът е миниатюрен, но за сега по-интелигентен и силен от нас.

# 20 602
В един от магазините при нас съвсем изперкаха. Не пускат никой вътре и отвън трябва да им пратиш смс какво искаш, те ще ти го пакетират и ще ти го донесат отвън. Даже и цените не можем да видим. Бяхме само 4 човека, никой не се нави да пазарува по този нов начин и си тръгнахме.

Къде е това?

# 20 603
  • София /Абсурдистан
Никой не може да излезе на глава с пенсионерите.

# 20 604
Бях с болки в гърлото. GP каза, щом съм с грипоподобни симптоми не мога да ида на преглед. 3 дни трахизан, и на 4 ден антибиотик, пак по тел. Рецепта по вайбър. Имала инструктаж, ако не мога да дишам ще изпратела линейка.
То като се стигне да имаш затруднено дишане, е късно според мен. Но... Така лекуват в момента.
Хора не се надъхвайте! В момента и в други държави така се процедира.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 21:20 от precious*

# 20 605
Монреал, Канада.

# 20 606
В един от магазините при нас съвсем изперкаха. Не пускат никой вътре и отвън трябва да им пратиш смс какво искаш, те ще ти го пакетират и ще ти го донесат отвън. Даже и цените не можем да видим. Бяхме само 4 човека, никой не се нави да пазарува по този нов начин и си тръгнахме.
И при нас има такъв магазин. Кафето е насипно, обърнали табелките с цените . И пак оттам пазарувам. Нито гграмаж, нито цени следя. То и не може.
Затова беше забраната. Но докато е позволено, няма на кого да се сърдим. Аз лично го правя на своя отговорност. А Магазинчето защо е отворено, го прави на своя. Така е в момента.

# 20 607

Къде е това?

Закрийте го, от вас зависи неговия начин на обслужване.

# 20 608
Може ли поне едно конструктивно предложение. Представете си, че от вас зависи какво трябва да направим. Вие сте ЩАБ-ът. Франсоаз и останалите????
Аз си го представих. И най-тежкия хорър изглежда като лека забавна комедия на този фон.
Предложение?
Предложение чакаме от щаба на бг-мама.

# 20 609
Бях с болки в гърлото. GP каза, щом съм с грипоподобни симптоми не мога да ида на преглед. 3 дни трахизан, и на 4 ден антибиотик, пак по тел. Рецепта по вайбър. Имала инструктаж, ако не мога да дишам ще изпратела линейка.
То като се стигне да имаш затруднено дишане, е късно според мен. Но... Така лекуват в момента.
Хора не де надъхвайте! В момента и в други държави така се процедира.

Ами то онзи кларинетист от ломското парти явно затова беше излъгал, че се задъхва, та да го приемат в болница.

Общи условия

Активация на акаунт