COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 088
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 600
Някой ще разясни ли какво толкова пращат бг емигрантите в страната ни, че благодарение на именно тази тяхна мощна подкрепа съществува икономиката ни?А може би и не само тя. Знам, че въпросът не е по темата, но твърде често в нея срещам подобни твърдения,  затова и питам.

Няколко милиарда лева годишно ( за 2019 над 3). Вие на коя планета живеете?

# 21 601
Понеже сме една от най-бецежираните нации прогнозирам, че сте преминем през тази пандемия с около 1500 регистрирани заразени, около 450 хоспитализирани, около 30 починали. Пик се очертава след две седмици при 1000 регистрирани случая с тези и малко по-строги мерки заради хубавото време.

И защо са тези строги мерки, след като сме бецежирани? Дай да отпускаме края, нали БЦЖ-то ни пази?

# 21 602
Понеже сме една от най-бецежираните нации прогнозирам, че сте преминем през тази пандемия с около 1500 регистрирани заразени, около 450 хоспитализирани, около 30 починали. Пик се очертава след две седмици при 1000 регистрирани случая с тези и малко по-строги мерки заради хубавото време.

От профила на проф. Христо Тасков във фейсбук.

# 21 603
  • Варна
Аз вече няколко пъти в тая тема питам това. Никой не дава смислен отговор...

Липсата на отговор също е отговор.
Ми аз мога да ти кажа няколко варианта.
Спираме да купуваме военни бараки за милиарди и насочваме парите в земеделието (ама не чрез нагласени субсидии за нащи хора). Тъй като ЕС не помагат на никого (видя се с Италия) спираме вноса на земеделски стоки чрез мита (като Турция) и субсидираме българските производители. Забраняваме износа на всякакви земеделски стоки и суровини, защото в момента има опасност да изнесат всичко за нашите "партньори". Взимаме "опит" от албанците, които днес намалиха наполовина заплати на депутати. Така и администрацията да понесе тежест, а не да си вдигат заплатите и да правят пир по време на пандемия. Държавата си взима всички плажове, които са общи и дава безплатни чадъри и шезлонги. Мога да продължавам с още много, ама тук чакаме да ни похвалят "партньорите" отзад океана...
И на полето отива да работи кой?
Кифлата, дето реве за фризьора и козметика си от ден 1 или батката, дето държи две магазинчета за параван и печели от друго?
Намаляваме 240 заплати наполовина и със ... знам ли... половин милион лв. оправяме всичко?
На безплатните плажове и шезлонги малкото безстрашни правят каква услуга на бизнеса?
И аз мога да продължа.

# 21 604
  • на 4-ия етаж до асансьора
Момичета и момчета в темата от тестваните " привилегировани" депутати двама от трима са лекари /независимо какви/ Ай сете се, ако тестват всички медици какво ще се случи? Знаете ли кой Ви лекува? Здрави ли сме - не знаем! Защо? Защото не ни тестват. Защо? Защото не сме хигиениста, секретарката или шофьорът от НС.
Вие може да заразите нас, но и ние можем да заразим Вас, поради липса на яснота на състоянието ни ,щото
...!!!

# 21 605
Няма нормално управленческо поведение, което включва редене на легла в зали
Редене на легла в зали има в други държави.
Скрит текст:
.

Хайде сега сравни леглата от снимката и нашите дюшеци, извадени от забравен военен склад.
Ако става въпрос, предпочитам да не съм нито на тези, нито на онези легла. Акцентът беше върху болднатото.

# 21 606
  • София
Скрит текст:
Аз вече няколко пъти в тая тема питам това. Никой не дава смислен отговор...

Липсата на отговор също е отговор.
Ми аз мога да ти кажа няколко варианта.
Спираме да купуваме военни бараки за милиарди и насочваме парите в земеделието (ама не чрез нагласени субсидии за нащи хора). Тъй като ЕС не помагат на никого (видя се с Италия) спираме вноса на земеделски стоки чрез мита (като Турция) и субсидираме българските производители. Забраняваме износа на всякакви земеделски стоки и суровини, защото в момента има опасност да изнесат всичко за нашите "партньори". Взимаме "опит" от албанците, които днес намалиха наполовина заплати на депутати. Така и администрацията да понесе тежест, а не да си вдигат заплатите и да правят пир по време на пандемия. Държавата си взима всички плажове, които са общи и дава безплатни чадъри и шезлонги. Мога да продължавам с още много, ама тук чакаме да ни похвалят "партньорите" отзад океана...

С тази стратегия направо цъфваме и вързваме. 😂

Ти и Италия не сте ли в ЕС? Или сте само за помагането им? Това дето го пращат българските имигранти и носят чуждестранните инвеститори не е малко подпомагане, което е и смисълът на ЕС.
Чакай сега - за теб ЕС са емигрантите които им пращаме за да им берем ягодите и да им сменяме памперсите и те да пращат пари на родителите си с 40 годишен стаж и 240лв пенсия?
Ами за мен ние сме им едни слуги, които се възползват от нас. Това ти го казвам като човек, който си изкарва прехраната само от чужденци. Нямаме производство, защото не сме им изгодни. Изнасяме главно джебчии и платени жрици, внасяме чужди фирми - търговски магазини, банки, злато. Чужди фондове изкупиха земеделската земя, а мечтата на 80% от родителите е да се отърве детето им. Еми супер сме, прав си...

# 21 607
  • Бургас
Ами как кой да работи на полето ,всички дето са безработни ,днес дадоха около 20 000 записани на борсата. Аз не мисля че е срамно да работиш на полето.
И заплатите им на депутатите могат да се намалят , едва ли ще умрат от глад.

# 21 608
  • Варна
Смисълът на карантината е спирането на разпространението на вируса, а от там да няма бум от болни, които да залеят болниците. Здравеопазването не е готово за такъв удар.

Анджела, това се повтаря по няколко пъти с всички възможни думи и пояснения. Не го разбират.
Но и не обясняват как си представят другото? Поне не логично и смислено.

# 21 609
Има ли начини човек да си направи тест по желание извън София? В смисъл да му вземат пробва в някоя местна лаборатория и да я изпратят в София.

Също, се се чудя при липса на клинични симптоми, ако се пусне една кръвна картина дали ще се наблюдават обичайните изменения показващи наличие на вирусна или бактериална инфекция?

# 21 610
  • Sofia
Скрит текст:
Не съм чула някой, който е здрав, нормален човек и е в състояние да работи, да умре от глад. Не знам за такъв случай, а съм виждала и много по-тежки времена от тези.  Ситуацията е кофти за всички, не само за вас, но във вашия случай специално се откроява и една шокираща липса на емпатия към живота на хората, като същевременно очаквате разбиране към вашите собствени проблеми.
Другото, което е, че вие реално в момента спорите със съдбата и упорито отказвате да приемете реалността. Във нашите представи от едната страна стои ИП, от другата е това, което беше досега. Но от другата страна в момента не ни чака невиждан икономически растеж и благоденствие, от другата страна стои Бергамо. Та не знам какъв нормален живот точно очаквате, към такъв ще се върнем едва когато се справим с вируса.
Как решихте, че проблемите, за които пиша са моите собствени?Само искам да ви попитам, как точно си представяте, че трябва да се справим с вируса? Като си скрием главите в пясъка за 3-4 и повече месеци, и се снишим, докато по неведоми пътища бурята ни отмине? И да, здрав, прав, и в състояние да работи човек може и да не умре от глад, но трябва да има къде да работи! Колкото по-дълго си крием главите в пясъка, толкова повече се отдалечаваме от момента, в който ще можем да възстановим икономиката, ако оцелеем разбира се!

# 21 611
По телевизията току-що чух, че от интензивно лекуваните най-малкия е на 9 години. Да не са се объркали?

# 21 612
Ами как кой да работи на полето ,всички дето са безработни ,днес дадоха около 20 000 записани на борсата. Аз не мисля че е срамно да работиш на полето.
И заплатите им на депутатите могат да се намалят , едва ли ще умрат от глад.

Чакай малко, рано ги пращаш на полето. Първо да се заемат 12000 раб. места дето са обявени в бюрата по труда.
Пък и част от безработните съм сигурна, че имат уговорка с бившия работодател да ги върне след пандемията, та ще им изнася просто да си взимат обезщетението, без да си дават зор за работа. За сега няма да стигаме до нивата.

# 21 613
  • Индия/България
Балонче, тулси е традиционно растение, което индийците отглеждат в домовете си. Смятат го за "кралицата на билките" заради силните му лечебни свойства. Мисля че  го наричат още "свещен босилек" (holy basil), но всъщност няма нищо общо като аромат с нашия босилек. Тук ползват пресните му листа, от които правят запарка и я добавят към традиционния масала-чай (чай с подправки). Много често го предписват като алтернатива на лекарствата срещу кашлица и още по-често като мощен антиоксидант. Със силно антимикробно и противовъзпалително действие. Самото растение има свойство да пречиства въздуха в дома. Всъщност в индийската митология тулси-то даже си има статут на богиня.  Аз редовно си лекувам кашлиците с него.
Ето една статия на български, която изрових на прима виста за по-ясна представа.
https://media.silabg.com/tulsi-kralicata-na-bilkite-news614.html

# 21 614
Пари се изкарват, ми да слагам поличката и да отивам на околовръстното. Когато държавата ти затвори разработван бизнес от години, и те остави на сухо за неопределено време, ми е много интересно каква песен ще се запее.....
На тези които си работят от вкъщи и си получават заплатки им е лесно.

Това е неоснователно и грозно. Как решихте, че на някой му е лесно? На минимална или средна заплата с малки деца как мислите, че се работи от вкъщи?
Да, разбирам, че бизнесът Ви е важен, но какво са виновни останалите, че трябва да стоят вкъщи и да са едновременно и служители и да си гледат децата? Мислите ли, че те не са застрашени от уволнение или съкращение?
До вчера сте имали нормален бизнес и сте изкарвали по-добри доходи от този на който му е “ лесно” сега, нали? Иначе и вие да си бяхте стояли на бюро в такава сфера  за 800 лв , а не да “рискувате” с бизнес.

Един потребител, мисля, че Никола Тесла,  беше написал по колко начина този вирус противопоставя хората, вече се вижда.....

И не се притеснявайте, всички губим пари, имаме и други дейности, кредити, срокове и т .н. Здравето е на първо място.

Общи условия

Активация на акаунт