COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 132
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 585

Тогава вероятно са животните или растенията... или може би машините?

# 21 586
  • София
Аз вече няколко пъти в тая тема питам това. Никой не дава смислен отговор...

Липсата на отговор също е отговор.
Ми аз мога да ти кажа няколко варианта.
Спираме да купуваме военни бараки за милиарди и насочваме парите в земеделието (ама не чрез нагласени субсидии за нащи хора). Тъй като ЕС не помагат на никого (видя се с Италия) спираме вноса на земеделски стоки чрез мита (като Турция) и субсидираме българските производители. Забраняваме износа на всякакви земеделски стоки и суровини, защото в момента има опасност да изнесат всичко за нашите "партньори". Взимаме "опит" от албанците, които днес намалиха наполовина заплати на депутати. Така и администрацията да понесе тежест, а не да си вдигат заплатите и да правят пир по време на пандемия. Държавата си взима всички плажове, които са общи и дава безплатни чадъри и шезлонги. Мога да продължавам с още много, ама тук чакаме да ни похвалят "партньорите" отзад океана...

# 21 587
  • Варна
red_balloon,
без това няма да победим. има време, до 2 месеца може да се измислят бързи тестове, които да дават над 95% сигурност. Отлагаме, отлагаме с идеята учените да измислят нещо.
Най-вероятно вирусът ще стане ендемичен, но ще отслабва и отслабва. Лятото ще се овладее ситуацията в Европа.
Ваксината ще го доубие, но честно казано не знам дали бих си сложил толкова ранно излязла ваксина на пазара. Има време, ще преценя... Ако изобщо се появи... Моите прогнози са върху развитието на пандемията без лек. Всеки един вирус може да бъде победен и без лек и по естествен път. Чрез естествен подбор или чрез тези мерките, които се взимат от над 90% от страните по света.
Почти никой не вярва в добрия край, виждам това и тук в тази тема, но това е защото сме залети отвсякъде от лоша информация, от милиони заразени, от смърт, а финансовата страна на въпрос и неясното бъдеще ни плаши още повече (от тов и мен ме е страх), за това и разбирам защо толкова хора гледат с песимизъм. Аз казвам така за финал, запишете някъде всички тези мнения и после ще ги разгледаме отново към 30 май. Вярвам вече от друга перспектива... Simple Smile
Много се надявам да си прав.

# 21 588
Скрит текст:
danny_em,
Не си ме чела явно, а аз имам не малко мнения тук. Не, вируса няма да изчезне до 2 месеца в световен план, но това не значи, че не можем да обърнем нещата в наша полза (нас/хората) за този период и да се изчистим до голяма степен. Обърнем ли кривата рязко надолу, след това ако тестваме населението, локализираме и изолираме последните болни ще победим. В Австрия, в Италия, в България. Една по една всяка страна за себе си.
Как си представяш да се изолират всички болни, да се тества масово населението, смяташ ли въобще за реално осъществими идеите си? Как ще се открият и последните болни? Какво ще стане като се изчистим евентулно според предложенията ти и дойде някой болен отвън, както сега има привнесени в Китай нови случаи?
При положение, че Китай приключиха с епидемията. Как ще се опазят от нова такава!
След време ние и всички, също ще бъдем изправени пред този въпрос. Щи приключи извънредното положение, но вируса няма да изчезне.

# 21 589
Не съм чула някой, който е здрав, нормален човек и е в състояние да работи, да умре от глад. Не знам за такъв случай, а съм виждала и много по-тежки времена от тези.  Ситуацията е кофти за всички, не само за вас, но във вашия случай специално се откроява и една шокираща липса на емпатия към живота на хората, като същевременно очаквате разбиране към вашите собствени проблеми.
Другото, което е, че вие реално в момента спорите със съдбата, тропате с крак и упорито отказвате да приемете реалността. Във вашите представи от едната страна стои ИП, от другата е това, което беше досега. Но от другата страна в момента не ни чака невиждан икономически растеж и благоденствие, от другата страна стои Бергамо. Та не знам какъв нормален живот точно очаквате, към такъв ще се върнем едва когато се справим с вируса.

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 23:06 от LillyM

# 21 590
Правете разлика м/у корона вирус и Ко Вид 19, различни са. Огромен процент от население на света при тест , ще даде положителна проба за корона. Това е 'вирус', който много хорат имат, но в толкова малки количества, че никога няма да има ефект в/у здравето им.
Но СЕГА ако човек с история на сърдечни проблеми получи инфаркт и даде положителна проба за КОРОНА /не за Ко Вид 19/ ще влезе в статистиката на убити от Ко Вид 19, въпреки че това няма никаква връзка.
Тези симпатични статистики дето ни ги показват нямат общо с реалността.  Те не показват заразените с Ко Вид 19, те показват носителите на корона. Голям процент от починалите , са такива не заради вируса.
Стигнали сме до етап, в който ако кола те блъсне и си 'короно-позитивен' отиваш в статистиката на убити от КОРОНА......
Вече почва да става абсурдно.
И каква точно е идеята на карантината? Да си играем на криеница, все едно да се крием от слънцето....По тази логика карантината трябва да продължи докато всичко живо измре от глад, от обездвижване, депресия, алкохолизъм....

# 21 591
  • София
Много повече са клиничните изследвания за лекарство, отколкото за ваксина. Ваксина толкова скоро и аз не знам дали бих си сложила. Разчитам повече на лекарство. (Най-вече разчитам да не се разболея де, ама....).

# 21 592
Понеже сме една от най-бецежираните нации прогнозирам, че сте преминем през тази пандемия с около 1500 регистрирани заразени, около 450 хоспитализирани, около 30 починали. Пик се очертава след две седмици при 1000 регистрирани случая с тези и малко по-строги мерки заради хубавото време.

# 21 593
Аз вече няколко пъти в тая тема питам това. Никой не дава смислен отговор...

Липсата на отговор също е отговор.
Ми аз мога да ти кажа няколко варианта.
Спираме да купуваме военни бараки за милиарди и насочваме парите в земеделието (ама не чрез нагласени субсидии за нащи хора). Тъй като ЕС не помагат на никого (видя се с Италия) спираме вноса на земеделски стоки чрез мита (като Турция) и субсидираме българските производители. Забраняваме износа на всякакви земеделски стоки и суровини, защото в момента има опасност да изнесат всичко за нашите "партньори". Взимаме "опит" от албанците, които днес намалиха наполовина заплати на депутати. Така и администрацията да понесе тежест, а не да си вдигат заплатите и да правят пир по време на пандемия. Държавата си взима всички плажове, които са общи и дава безплатни чадъри и шезлонги. Мога да продължавам с още много, ама тук чакаме да ни похвалят "партньорите" отзад океана...

С тази стратегия направо цъфваме и вързваме. 😂

Ти и Италия не сте ли в ЕС? Или сте само за помагането им? Това дето го пращат българските имигранти и носят чуждестранните инвеститори не е малко подпомагане, което е и смисълът на ЕС.

# 21 594
И тук в Ирландия днес рекорден брой регистрирани за денонощие - 402 и 13 смъртни случая, с които общо стават 3849 заразени и 98 починали. Confused

# 21 595
  • Варна
Понеже сме една от най-бецежираните нации прогнозирам, че сте преминем през тази пандемия с около 1500 регистрирани заразени, около 450 хоспитализирани, около 30 починали. Пик се очертава след две седмици при 1000 регистрирани случая с тези и малко по-строги мерки заради хубавото време.
Според мен пик се очертава най-рано 27 април - 1 май, и починалите сравнително малко ще са но няма да са 30, а повече.

# 21 596
  • Варна
В Сърбия прави ли ви впечатление колко сериозни са мерките? Ние продължаваме да дремем и да се "люшкаме" между икономиката и здравната система. Чудя се още колко ще чакат да въведат наистина сериозни мерки, защото с тези нищо няма да постигнем?
И на други места са по-сериозни мерките. И последствията няма да са по-леки, защото и изходната им точка (стандарта на живот) е различна. Но ние тук завихме на умрЕло от първия ден.

Със сигурност ще преразгледат мерките. И ограничителните, и икономическите. Първото може и да е причина за тъй компромисния разговор с БПЦ, всъщност. Те нека си правят службите. Ако сме със забрана за излизане...

Спрете да повтаряте, че жената от гара Илиянци не е броена (с извинение за грозния израз). Почивните дни съобщиха за починал пациент я Пирогов, на 64 години. Явно е тя.
Жената с перитонит не е имала корона вирус, а малко по-назад и тя бе спомената като жертва на вируса. На ситуацията и страха е жертва, за жалост.

# 21 597

Това би могло да се нарече оптимистичен сценарий (и дано да се реализира именно той).

За мен по реалистичен би бил:

1. Около 2000-2200 регистрирани
2. Около 60 (50-70) смъртни случая
3. Пик след 2 до 3 седмици

# 21 598
  • Мадрид / София
Смисълът на карантината е спирането на разпространението на вируса, а от там да няма бум от болни, които да залеят болниците. Здравеопазването не е готово за такъв удар.

# 21 599
Мда, на Тръмп екипа не става, ние тука в бгмама провидяхме истината, ама как нямаше кой да му каже. И на другите екипите не стават. Само наш Бойко овреме се сети.
Има една-единствена причина Тръмп да не реагира. Нали се сещате, че вероятно има екип от минимум 20 души и те отдавна са направили математически, статистически, медицински и каквито се сетите модели. И са разиграли няколко сценария. И са избрали този, който смятат за най-изгоден без да ги вълнува особено колко жертви ще има. Та не ги мислете за тъпи. По-вероятно е да са безсърдечни. Което не е новина.

Да. Освен това много "на ангро" се говори за САЩ. САЩ има територия почти колкото цяла Европа, освен това САЩ е федерация - разбирайте, имат си щатски управления и нещата там не стават само с една единствена наредба от президента. Много им е сложна бюрократичната машина и законите, но пък на местно ниво губернаторите реагират по преценка. Освен това американците са изключително чувствителни, когато става въпрос за ограничаване на гражданските им права, а освен това са и въоръжени, така че не винете толкова строго Тръмп. Както и ти каза, със сигурност той разполага с едни от най-добрите съветници в света.

П.С. А възрастните американци всичките имат Медикеър и Медикейд, което е безплатно здравеопазване и субсидирани лекарства, стига поне един член от семейството да е работил, което в повечето случаи е така.

Общи условия

Активация на акаунт