COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 163
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 570
Много добре го измислиха, просто гениално.

Глупаво е измислено, а и бизнеса нямал интерес...
Щеше да е много по лесно да се осигури някакъв базов доход на тези без право на обезщетение за безработица, които са ги уволнили след 13,03. и нямат спестявания, и на свободните професии пострадали от ограниченията.

# 21 571
след това ако тестваме населението, локализираме и изолираме последните болни ще победим.

Ние това и сега не го правим.

# 21 572
  • Sofia
Скрит текст:
На кой му е забранено да работи, не разбрах?

На всички кафенета и ресторанти например.
Скрит текст:
Това са видове бизнеси. На хората никой не е забранявал да работят. Аз разбрах, че ти говориш за хората, защото говореше за тестове и т.н. В момента не е забранено да работиш или да започнеш работа без тест.

zverino, и на мен ми е адски неприятно, че моето здраве и живот и това на моите близки, особено тези в рисковата група, зависят и от индивиди като теб, но това е положението, природата не те пита какви са ти желанията.

ЛилиМ, кое не разбра? На голяма част от хората им е забранено да работят, защото са затворени работните им места! При това не по тяхно желание! Ако сте на тяхно място, как ще се почувствате, давате ли си сметка, как се стои без пари 3 месеца? Вас ви е страх, ами хубаво, стойте си вкъщи, не излизате и се пазете, но не давайте акъл и не обвинявайте в безотговорност останалите! Никой не казва да се юрнем всички навън, но и без пари не се седи. Дали ще умрем от ковид 19 или от глад, каква е разликата, след като и в двата случая умираш? Не е лошо някои хора да започнат гледат малко по-далеч от носа си!

# 21 573
  • Индия/България
Индия: При нас  отчетоха най-голям брой заразени от началото на мерките в два поредни дни : по 300+  заразени вчера и днес. Оказа се, че е тръгнало от някакво събитие на мюсюлманите в Делхи в средата на март . И сега треперим да не станем втори Иран....Нашият щат продължава да е само с 6 случая. Тук вече правят бързи тестове и такива за антитела също. Моди каза,че няма време да чакаме.  Даже и започнаха да произвеждат такива (тестове).

Гледах видеото за починалите жени (майка и дъщеря)...Разстроих се много...много наистина (а се имам за емоционално устойчива) Sad  И тук обаче е така. Лекуват до последно в домашни условия симптомите + вит. А, С  и ударно тулси,  мед  и джинджифил. Инхалации с етерични масла и  ако е наложително антибиотик.

С хлорокин дори в Индия не лекуват току-така. Изискват специално разрешение от комисията по лекарствата след излагане на конкретния случай.

А ние продължаваме да сме под ключ и да медитираме , докато пауните се катерят по колите
https://m.facebook.com/discoverrindia/photos/pcb.136830131337140 … 9&__tn__=EH-R

Чета ви с интерес. Надявам се да сте здрави. Пазете се!

# 21 574
  • София

Щеше да е много по лесно да се осигури някакъв базов доход на тези без право на обезщетение за безработица, които са ги уволнили след 13,03. и нямат спестявания, и на свободните професии пострадали от ограниченията.
Да щеше, ама не е това целта, целта е да отбият номера.

# 21 575
Пари се изкарват, ми да слагам поличката и да отивам на околовръстното. Когато държавата ти затвори разработван бизнес от години, и те остави на сухо за неопределено време, ми е много интересно каква песен ще се запее.....
На тези които си работят от вкъщи и си получават заплатки им е лесно.

Има ефект на доминото и всички са свързани - тези, които работят от вкъщи също може да се окажат без доходи в един бъдещ момент - не сега веднага, но по-късно.  Фирмите фалират, прекратяват дейност, намаляват данъци, свива се бюджета, та и държавните чиновниците, които засега са спокойни също няма да има кой да ги храни - ще се започнат съкращения, намаляване на заплати. Има раздути до безобразие щатове по институциите.  Никой не е застрахован.

# 21 576
Лекуват до последно в домашни условия симптомите + вит. А, С  и ударно тулси,  мед  и джинджифил. Инхалации с етерични масла и  ако е наложително антибиотик.

Какво е тулси?

# 21 577
  • Мадрид / София
Именно, в цял свят икономиката е в застой и хиляди работни места са изгубени. Дилемата е: или живота на хората или икономиката. Избраха  хората, а после ни чака тежко възстановяване.

# 21 578

Да щеше, ама не е това целта, целта е да отбият номера.

Колко да отбиват, няма да се учудя, ако преразгледат наново всичко.

# 21 579
  • София
red_balloon,
без това няма да победим. има време, до 2 месеца може да се измислят бързи тестове, които да дават над 95% сигурност. Отлагаме, отлагаме с идеята учените да измислят нещо.
Най-вероятно вирусът ще стане ендемичен, но ще отслабва и отслабва. Лятото ще се овладее ситуацията в Европа.
Ваксината ще го доубие, но честно казано не знам дали бих си сложил толкова ранно излязла ваксина на пазара. Има време, ще преценя... Ако изобщо се появи... Моите прогнози са върху развитието на пандемията без лек. Всеки един вирус може да бъде победен и без лек и по естествен път. Чрез естествен подбор или чрез тези мерките, които се взимат от над 90% от страните по света.
Почти никой не вярва в добрия край, виждам това и тук в тази тема, но това е защото сме залети отвсякъде от лоша информация, от милиони заразени, от смърт, а финансовата страна на въпрос и неясното бъдеще ни плаши още повече (от тов и мен ме е страх), за това и разбирам защо толкова хора гледат с песимизъм. Аз казвам така за финал, запишете някъде всички тези мнения и после ще ги разгледаме отново към 30 май. Вярвам вече от друга перспектива... Simple Smile

# 21 580
Лекуват до последно в домашни условия симптомите + вит. А, С  и ударно тулси,  мед  и джинджифил. Инхалации с етерични масла и  ако е наложително антибиотик.

Какво е тулси?
Вид индийски босилек.

# 21 581
А икономиката не е ли хората?

# 21 582
  • Bulgaria
В Сърбия прави ли ви впечатление колко сериозни са мерките? Ние продължаваме да дремем и да се "люшкаме" между икономиката и здравната система. Чудя се още колко ще чакат да въведат наистина сериозни мерки, защото с тези нищо няма да постигнем?

# 21 583
  • Мадрид / София
А икономиката не е ли хората?
Не.

# 21 584
  • BG
danny_em,
Не си ме чела явно, а аз имам не малко мнения тук. Не, вируса няма да изчезне до 2 месеца в световен план, но това не значи, че не можем да обърнем нещата в наша полза (нас/хората) за този период и да се изчистим до голяма степен. Обърнем ли кривата рязко надолу, след това ако тестваме населението, локализираме и изолираме последните болни ще победим. В Австрия, в Италия, в България. Една по една всяка страна за себе си.
Как си представяш да се изолират всички болни, да се тества масово населението, смяташ ли въобще за реално осъществими идеите си? Как ще се открият и последните болни? Какво ще стане като се изчистим евентулно според предложенията ти и дойде някой болен отвън, както сега има привнесени в Китай нови случаи?

Общи условия

Активация на акаунт