COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 261
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 21 720
https://www.ploshtadslaveikov.com/vapros-do-shtaba-samo-bolni-ot … e-badat-lekuvani/
Въпрос до Щаба: Само болни от коронавирус ли ще бъдат лекувани?
Заради епидемията в момента всички болници отказват да приемат човек с втори инсулт, разказа съпругата му във Фейсбук
Копирам коментара на лекар под статията

Хаосът е сътворен от щаба. Във всички болници приемат уж по спешност, но на практика почти не приемат. Отделения се закриват ,здравни, работници се пускат в принудителни отпуски.Самите болни, наплашени от щаба, късно търсят лекарска помощ за каквото и да било. Изпростялото население се тревожи за маски , дезинфектанти, ръкавици, но не и за съсипаната организация на здравно обслужване. Примерно никой не се впечатли, че изписват туберкулозно болни ,уж за да има място за Ковид болни. Тази практика едни болести да се лекуват с предимство, се прави от години. Всички внасят пари в Здравна каса, но ако си с туберкулоза получаваш по- малко спрямо някой с диабет да речем. Сега уж с преференции е Ковид. Ама само уж. Болниците са празни, здравните работници в принудителен отпуск, хората си мрат от различни болести, възпрепятствани от сътворения хаос , да получат здравна помощ, а изманипулираният народ пляска по терасите , подкрепяйки медиците, които го спасяват. Хора за един месец об явените заразени от Коронавирус болни са 400, от които в болница са под 50. В страната има огромно количество болници , които да ги поемат нуждаещите се и простотиите с полевите болници в Арена Армеец отдавна да са ви са ви извадили от телевизионната хипноза. Представете си как биха ви поставили на командно дишане в такава полева болница. Пък и защо като си имаме оригинални, само че вече празни болници / благодарение на щаба/ и на този който му дърпа конците
В перфектно състояние да беше здравната система пак не може да се справи с лавината заболели. Така че хич не е изпростяло населението да се тревожи за маски, дезинфектанти и ръкавици. Много по-важно е да направиш всичко възможно да не се заразиш, а не да нехаеш и да разчиташ да те лекуват впоследствие при каквато и да е здравна система.

# 21 721
  • София
Е, не, най не понасям, когато се спомене за един проблем, като контрааргумент да се каше "ти се оплакваш от това, ама знаеш ли комшията колко е зле". Нали ББ разправяше, че ще има всичко за медицинския персонал, какво сега Бостън, та Бостън!

# 21 722
  • София
И мен това с Вуте е по-зле много ме дразни.

# 21 723
  • София
Ето я официалната инструкцията за многократна употреба на маски, за която говори в момента Мутафчийски, която е пусната до болниците в САЩ. Маски в карантина с две думи.

https://www.sages.org/n-95-re-use-instructions/?fbclid=IwAR1lQpE … sEnF30Ay8k-nDHjtQ

Премахнали са видимостта на точно този линк, извинявам се, но ето скрийншот от началото.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91370721_84916 … 4&oe=5EADA487

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 08:37 от Бoяна

# 21 724
Чета в новинарските сайтове за приведено 4-годишно от В. Търново в болница в София с изливи. Това дали е същия случай, който нашумя преди няколко дни в медиите или друг случай? (ако е същия - нали бяха обявили, че е отрицателно за ковид??)

# 21 725
Ето я официалната инструкцията за многократна употреба на маски, за която говори в момента Мутафчийски, която е пусната до болниците в САЩ. Маски в карантина с две думи.

https://www.sages.org/n-95-re-use-instructions/?fbclid=IwAR1lQpE … sEnF30Ay8k-nDHjtQ
При мен излиза това

Цитат
N95 Re-Use Instructions

March 27, 2020 by SAGES Webmaster
Update April 2, 2020:

This content is being reconsidered based on newly available evidence and we will update this space soon.

# 21 726
Добро утро!
Сериозно ли така е обявен този случай???

нови 2 смъртни случая.

Мъж на 81 години е починал вчера в Стара Загора от COVID-19. Той е бил приет в болница преди 7 дни с диабет и бързо развиваща се бронхопневмония

# 21 727
  • София

This content is being reconsidered based on newly available evidence and we will update this space soon.
[/quote]
Извинявам се, редактирах със скрийншот от видимата вчера част при  предварителен преглед. Явно са решили да не е публично, но това са инструкциите до болниците.
Поствам отново видимото, макар да редактирах и в предишния пост.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91370721_84916 … 4&oe=5EADA487

# 21 728
  • София
Много ми хареса как подробно разказа доцентът, дано и на други места така се грижат, че съвсем ще я закъсаме иначе.

# 21 729
  • Пловдив
До посиняване се повтаря за изолация, защото не знаеш кой здрав, кой болен. И за предпазни средства. Защото нямаме капацитет за тестване. Няма нито едното - хората си щъкат, нито другото - тези, които щъкат са без предпазни средства. И само се повтара до кога ще продължи. Дълго, много дълго ще продължи.......по този начин. С малко повече дисциплина и по-малко хленч до два месеца щяхме да почнем да се връщаме постепенно към нормален ритъм. Ние сме една шепа хора. Пенсионерите не ходят по круизи. Трябваше да се изолират едни завърнали се от чужбина. Сами сме си виновни. То не бяха нарушени права, то не беше глад, то не бяха апокалипсиси за два, максимум три месеца нарушаване на комфорта. Какво повече от нас правят другите държави. И там е същият хаос. Даже по-голям. Толкова много комплекси лъснаха в тази криза. Не, че не сме такъв народ. Все някой ти е виновен, тъпче те, репресира те. Ами като ви е такова самосъзнанието, такова ще е и положението. Аз не се чувствам така.

# 21 730
Много ми хареса как подробно разказа доцентът, дано и на други места така се грижат, че съвсем ще я закъсаме иначе.
Защо ли не му повярвах! Blush

# 21 731
На моя позната майка й се е задавила преди четири дена и се засягат белите дробове (не съм наясно как точно става..).
Ако попадне храна в дробовете; поне това беше обяснението при наша роднина, която по същия начин се задавя, докато се храни и получава проблеми с дробовете. Много неприятно!

Току що разбрах за Швеция, трагедия.
SVT е обявила, че от 250 болни възрастни в старчески домове 50 вече са починали. Междувременно H&M вижда проблеми с персонала и обмисля отпуски, уволнения и субсидии от Швеция. "Но ние двамата с Боби пием кафе" - на това ми прилича целият модел.

# 21 732
  • София
Аз си се надявам да е така, че иначе съвсем ще изгубя надежда. Все пак се дават антибиотици, а не както някой тук много твърдеше, че нямало нужда. Аз не разбирам какъв е този страх и отричане на антибиотиците, при положение, че сега антибиотикът е най-малкото зло. Дотук болните казаха - два, че и три антибиотика.

# 21 733
Извинявам се, редактирах със скрийншот от видимата вчера част при  предварителен преглед. Явно са решили да не е публично, но това са инструкциите до болниците.
Поствам отново видимото, макар да редактирах и в предишния пост.

Същото предложих в миналата тема. Да се въртят няколко маски.

# 21 734
  • Пловдив
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-moment-na-kriza-byurat … otni-mesta-952205

Свободни работни места в бюрото по труда в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт